Witaj Gosiu sadzeniem i pielęgnacją roslin rabatowych zajmuje się moja M i to że są tak ładne to jej zasługa .Moja rola polega na przygotowaniu miejsca pod kolejne nasadzenia.
Zenku różyczki prześliczne, wspaniale Ci kwitną. Świetny szpaler host przed iglaczkami , na tle zieleni te wszystkie wzory na liściach są bardzo podkreślone
Witaj Zenku róże super moje juz nie wytrzymują tego słońca, hortensja Twoja to rośnie w cieniu czy bardziej na słońcu , u mnie rosła w cieniu to słabo kwitła przesadziłem na słońce pąków ma całą masę tylko chyba się wszystkie nie rozwiną bo je przypieka
Witaj Geniu upalne dni i cieple noce nie pozwolą na długie kwitnienie krzewów,róze i juki są już w okresie pełnego kwitnienia i nie wiem jak długo utrzymają kwiat.
Przemku nasza hortensja rośnie w cieniu dużych drzew, i jak do chwili obecnej dość dobrze znosi upały. Jednak każdego dnia wymaga podlewania.
Witaj Danusiu dziękuje za odwiedziny, ze ślimakami w hostach udało mi się wygrać stosując preparat do walki z nimi. Hortensji kosmatej w swoim ogrodzie nie posiadam a szkoda.
Witaj Janusz ostatnie upalne dni nie pozwalają na pracę w ogrodzie w czasie dnia. Część z nich muszę wykonywać tuż przed zachodem słonca, na przykład podlewanie. Stąd tak póżne powroty, komary nie są problemem gorzej jest z tz. muchami końskimi które w tym roku są plagą.