Rabatki Konstantego część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 3

Post »

Doroto-brunnera strasznie zabłocona z ostatniego deszczu!A jeszcze problem z falistością neostrady(teraz ma dołek) i z fotosikiem zarazem.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kryste panie i o matko z córką.. Ewciu!!!! Ja nie nadążam. To już trzecia część Twojego wątku! Jest cudnie u Ciebie, że zacytuje moja ulubioną piosenkę M. Rodowicz ;:138 Twój podwórkowy rośnie w szalonym tempie ;:138 Aleeee... ja nadal czekam na Twoje zakupy po, których mam Cię oprowadzić ;:224
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Podwórkowy jest tak ukwiecony, że aż trudno uwierzyć, ze od tak niedawna jest ogrodem!
Masz zielone ręce ;:108
Co to za piękne rosliny, Ewo?

Obrazek
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16

Post »

Ewo Janinko,, na pewno zakwitną. One zakwitają jak się nie mylę w sierpniu, sprawdziłam dzisiaj na zdjęciach z lat ubiegłych. Mają czas.
Ale pięknie juz w podwórkowym
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chatte-szałwia.(?)
Andziu-jeszcze tylko szczęśliwie odbyć z 3 rokiem 2 tygodnie praktyk(z częścią męską u Kamedułów)i już jadę po zakupy! Języczki kwitną lub przygotowują się do(to bardzo u nich lubię,takie nadęcie się),trzykrotka wirginijska na razie kwitnie tyko fioletowa.A niech tam jak będę miała basen(widziałam tzw. rodzinny 300 litrowy w przyjaznej cenie) to już korek kupiłam.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ewo-Ogis-po usunięciu produktów spożycia wydalanych przez czterołapnego to bywa w Podwórkowym niebrzydko!Bardzo bym chciała przywlec 20 litrów ziemi i kamienie na Górkę Piaskową i przenieść tam skalniak.Do tego ławeczka tyłem do sąsiadów,przodem do muru,słuchawki lub moje przenośne DVD i życie może być piękne.........................................
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

No tak,Ewa już ukwieciła, niedługo przyjdzie czas na przesadzanie,
bo nagle okaże się, że to wysokie powinno rosnąć z boku a to żółte tu nie pasuje :lol:
I na słuchanie muzyki znowu braknie czasu :roll:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elsi-ogród ma to do siebie,że po pewnym czasie się przesadza,rozdziela,dzieli się i rozdaje sadzonki,teraz na przykład Podwórkowy czeka na dostawę białych dzwonków brzoskwiniolistnych od Twojej imienniczki z północnego wschodu kraju.Tam darowane kiedyś kępki się rozrosły. Spełniłam marzenie o konwalii ozdobnej z liści, też się rozrosła na dwie i Aśka szczodrze podzieliła.
Obrazek
Przygotowałam sałatkę śniadaniową prawie ogrodową(pomidory jedne i drugie, czerwona cebula i rzodkiewka żółta ze znanego mi ogrodu,sałata też mogłaby stamtąd być,ale chwilowo wyjedzona,podobnie bazylia i tymianek),oliwa z pierwszego tłoczenia toskańska z nie całkiem dojrzałych oliwek,podobno najlepsza na świecie.Ocet balsamiczny z Modeny,ale mogłaby być cytryna sycylijska.Chciałam zaparzyć kawę i miejsce zajął domowy tygrys .Dziś ma być ponad 30 stopni nawet w cieniu i miło pomarzyć,że to śniadanie spożywa się w ogrodzie,ten mój stary "dziecięcy" stolik mogłabym nawet wynieść na zewnątrz,choć znalazłam na strychu blat z niedużego okrągłego stołu i gdyby znaleźć palik na nóżkę....
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

Kostek podaje kawę :;230
Jest piękny. A moja biedna kicia jest niestety molestowana przez Tytusa, który nie zdaje sobie sprawy ze swoich gabarytów i wagi... Mam nadzieje, że z wiekiem nauczy się dawać jej spokój.
A na Ciebie w takim razie cierpliwie czekam jak skończysz już z tymi wszystkimi facetami ;:224
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wstaje świt,dzień zapowiada się upalny.Przyznaję się do błędu naturalnie mam wiesiołka(skąd?Elwirka?)oprócz tojeści kropkowanej zielonej i variegata.Kostek mimo,że zajęty pielęgnacją stóp ,pazurów i ogona potwierdza!A nie mówiłem-mówi Kostek....
Elżbieto G. donoszę,że przesyłkę odebrałam przed chwilą,liście brzoskwiniopodobne trochę się ugotowały,ale korzenie wydają się być w porzo,zaraz zasadzę.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Ewo, u Ciebie kwitną hortensje a u mnie nawet pączków jeszcze nie mają :roll: Poza pnącą, która teraz kwitnie. I wreszcie też mamy ciepło i... suszę. Grożą reglamentacją wody :roll:
Kostek czyścioszek- uroczy. :D
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cieszę się Twoją wygraną ;)
;:4
A co to był za konkurs :?:
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16

Post »

Ewa Janina Sadowska pisze:
Ewo-Ogis-po usunięciu produktów spożycia wydalanych przez czterołapnego to bywa w Podwórkowym niebrzydko!Bardzo bym chciała przywlec 20 litrów ziemi i kamienie na Górkę Piaskową i przenieść tam skalniak.Do tego ławeczka tyłem do sąsiadów,przodem do muru,słuchawki lub moje przenośne DVD i życie może być piękne.........................................

I masz racje ... życie może być piękne ale niektórzy utrudniają jak mogą.
Dziękuję za poradę w sprawie naszego płotku, byłam juz w tartaku.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam z Rabatek Upalnych,wieczorem czeka mnie wielkie podlewanie.
Foggio-może dlatego hortensje mi kwitną,że u mnie mikroklimat śródmieścia?
Zyto-tak poproszę o zebranie nasion białych kosmosów,zwanych też warszawiankami o ile to możliwe,liczę,że tegoroczne różowe się rozsieją w Podwórkowym.
Ewo-Ogis-bardzo się cieszę.Kiedy miałam działkę z zakładu pracy stale przy dobrej pogodzie zastawałam na moim trawniku wypoczywających z małymi dziećmi mieszkańców pobliskich bloków,ludzi zbierających z naczyniem moje maliny, malinojeżyny(czyli nastawili się na owoce i mieli je upatrzone),a nawet pana,który spadł z mojej wiśni sokówki , skręcił staw skokowy i wymagał pomocy medycznej.Ogrodzona była tylko całość działek,ale wkrótce klucze przestały być potrzebne bo zamki wymontowano i porobiono dziury w siatce,moja była widoczna i z głównej ścieżki i od ulicy.Zagadką było tylko czy jeszcze kogoś w szkodzie zastanę czy tylko ślady.U sąsiada emeryta,który mieszkał niedaleko i w różnych porach wpadał na działkę pomogło na dobre tylko zapuszczenie gąszczu malin z agrestami od frontu i od boku,nie było widać co uprawia.
Priamie,zwykła krzyżówka.
Olendry gotują się do kwitnienia, ten żółty"Biedronkowy" kupiony wiosną i jeden piastowany od kilkucentymetrowej sadzonki koloru niewiadomego.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewuś Kostek leniuchuje jeszcze u mamy, Ty dwa domy prowadzisz, rabatki zadbane i praca.
Zastanawiam się ile godzin odpoczywasz?
Kosmosy jeszcze inaczej to naparstnica?... u nas mówią - czy tak?
Dobranoc Ewuś ;:196
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie cała pokąsana na praktyce,komary nie mają litości i tną od świtu w pogodny dzień,żrą do upojenia gdy świeci słońce,to jakieś po powodziowe mutanty.
Zyto-kosmosy czyli warszawianki,a naparstnicy białej też nie mam tylko fioletową.Już pędzę do Twego wątku by pokazać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”