...moja leśna działka.......
Re: ...moja leśna działka.......
Ośliniłam monitor
tak mi się chce tych pierożków. Jutro ja i córcia mamy obiad, ale dla m muszę coś mięsnego wymyśleć, bo dla niego to nie obiad, bo skwarki nie pasują do takich pierożków 
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Andrzeju coraz piękniej na tej Waszej leśnej działce.
Dużo odmian host zgromadziłeś, jak się rozrosną to dopiero będzie widok, a cienia, jak się domyślam u Was nie brakuje.
Kolekcja berberysów wcale nie taka skromna.
Pomidory u mnie także rosną na ,,wolności,,, jak do tej pory co roku zbiory były nie najgorsze.
Chyba będę musiała opryskać miedzianem profilaktycznie.
Pozdrawiam.

Dużo odmian host zgromadziłeś, jak się rozrosną to dopiero będzie widok, a cienia, jak się domyślam u Was nie brakuje.
Kolekcja berberysów wcale nie taka skromna.
Pomidory u mnie także rosną na ,,wolności,,, jak do tej pory co roku zbiory były nie najgorsze.
Chyba będę musiała opryskać miedzianem profilaktycznie.
Pozdrawiam.
Jakież piekne zdjęcia. I ten klimat
pozdrawiam i zapraszam
pozdrawiam i zapraszam
-
babi52

- Od: 10 lis 2008, o 00:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczne, klimatyczne miejsce. Urocza chałupka.Ponieważ jestem posiadaczką leśnego ogrodu ( drewnianej chałupki także) wiem ile pracy wymaga taki położony na piaskach ogród.Z własnego doświadczenia podpowiem że w użyznianiu takich jałowych piasków ja stosuje z powodzeniem taka mieszankę-trzy czwarte taczki ziemi kompostowej lub kupionej,3 łopaty gliny, 3 łopaty ziemi popieczarkowej, 4 łopaty przekompostowanej kory. Sadząc rośliny do dołów daje ww mieszankę .
Dodawanie gliny i przekompostowanej kory wpływa na to ze gleba zatrzymuje wodę, która na piaskach przecieka jak przez sitko.
Życzę dużo radości z tego pięknego miejsca. Masz może jakieś imię
Kaśka
Dodawanie gliny i przekompostowanej kory wpływa na to ze gleba zatrzymuje wodę, która na piaskach przecieka jak przez sitko.
Życzę dużo radości z tego pięknego miejsca. Masz może jakieś imię
-
babi52

- Od: 10 lis 2008, o 00:31
..no ładnie Ci dali...i dobrze że tak pozostało... Andrzejulubelski pisze:..no Andrzej mi dali...i tak zostało....babi52 pisze: Masz może jakieś imię![]()
Kaśka
Kasiu....
- Tajka

Andrzeju to nie Języczniki, tylko Języczki: Pomarańczowa, Przewalskiego i trzecia zapomniałam.
U mnie żarnowce już dawno wymarzły, a także były duże krzewy, postanowiłam ich więcej nie sadzić, one są nie na nasz klimat, niestety.
U mnie żarnowce już dawno wymarzły, a także były duże krzewy, postanowiłam ich więcej nie sadzić, one są nie na nasz klimat, niestety.
- Tajka

Andrzeju myślałam, że to hodowlane odmiany o kolorowych kwiatach, ja miałam biało czerwone i żółtego Allgolda, ale kupione w szkółce.

- Hanka 1

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Witam Gospodarzy przeuroczego kawałka na Ziemi
Piękna działka i pięknie położona.Domek gustownie odremontowany a kolekcja host przeogromna,
czy te zdjęcia z grzybami to z tego roku?
Jeśli pozwolicie,będę do Was zaglądać
Andrzej dzięki za nazwę preparatu na komary-mam nadzieję,że jutro u nas kupię
Piękna działka i pięknie położona.Domek gustownie odremontowany a kolekcja host przeogromna,
czy te zdjęcia z grzybami to z tego roku?
Jeśli pozwolicie,będę do Was zaglądać
Andrzej dzięki za nazwę preparatu na komary-mam nadzieję,że jutro u nas kupię
-
Piotrek T

- Od: 10 kwie 2010, o 08:16
Już miałem iść spać, kiedy znalazłem twój wątek Andrzeju. Gratuluje pomysłów i wykonania. Jestem pod wrażeniem.Spędziłem u ciebie ponad pół godziny podziwiając zdjęcia.Wspaniały zakątek. Zwykle nie mam problemów z doborem słów , kiedy chcę coś opisać . Ale po obejrzeniu wszystkich stron twojego wątku , po prostu zaniemówiłem. To jest to , co lubię najbardziej.Czysta natura , tylko tu i ówdzie okraszona pracą człowieka. Nic nie zepsute z jej piękna , tylko podkreślone i uwypuklone .Sam urządzam się dopiero w nowym miejscu i odwiedzam ten dział forum w poszukiwaniu inspiracji.Pozwolisz ,że będę zaglądał tu częściej. Oj ściągnę parę twoich pomysłów . Oj ściągnę.Nie jestem w stanie powiedzić ci , która część działki podoba mi się najbardziej. Całość jest rewelacyjna. To tak jakby zastanawiać się czy w "Słonecznikach" Van Gogha ładniejszy jest ten z prawej , czy może ten w środku?Tak jak u ciebie , wszystkie mają swój urok.Piszesz ,że zamierzasz jeszcze malować ten obraz. Ciekaw jestem efektu .Pozdrawiam ,Piotr.
Pół hektara perzu , w końcu mam stałą pracę 
Mój poligon doświadczalny Popieram : http://www.zanimnapiszesz.info/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój poligon doświadczalny Popieram : http://www.zanimnapiszesz.info/" onclick="window.open(this.href);return false;
Andrzeju
, ja rowniez dolaczam do zachwytow nad Twoja lesna dzialka!!! Piekne i cieple miejsce do spedzania wolnego czasu! Domeczek uroczy i wszystko dookola! 
- ZENOBIUSZ

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Andrzeju po raz kolejny odwiedziłem Twój zakątek leśny , i jestem pod wrażeniem . Takie miejsce zawsze było moim marzeniem /działka w lesie/.
Życzę miłego dnia.
Życzę miłego dnia.
Pozdrawiam Zenek
- zuzia55

- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Swojskie klimaty.Moje próby z dzikim żarnowcem nie powiodły się niestety.Ten garnuszek na płocie..ech wspomnienia..Widac,że włożyliście ogrom pracy w stworzenie tak pięknego miejsca,jak szybko powiększasz kolekcję host i berberysów.Na katalpę musisz uważac,bo moje duuuże drzewo w tym roku nie przetrzymało zimy.Dopiero odbija od poziomu zero.Lecę sprawdzic,czy u mnie też są grzybki,bo za budynkami gospodarczymi też mam sosnowo brzozowy"gaj'. 
-
Piotrek T

- Od: 10 kwie 2010, o 08:16
Będę zaglądał , jak widzisz 
Pół hektara perzu , w końcu mam stałą pracę 
Cala działka jest piękna, a najbardziej zauroczyła mnie ta zarośnięta studnia, wygląda jak pozostałość po starym siedlisku ;)
Co tam w niej rośnie?
Pozdrawiam zza płotu!
Co tam w niej rośnie?
Pozdrawiam zza płotu!
- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Zachwyt od krajana tyle że na emigracji.Niczego na tej działce już nie brakuje.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.