Ogród Moni cz.3
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Moni cz.3
Ja mam mnóstwo tych fioletowych i one sieją się same od samego początku jak kupiliśmy działkę - po pierwszym sezonie i koszeniu, w kolejnym pojawiły się i z roku na rok jest ich więcej. Białe i różowe kupiłam i wsadziłam osobiście, ale ich nie widzę
W miejscach, gdzie powinny być białe, widziałam dzisiaj drobne listki, więc jeszcze łudzę się, że coś z nich zakwitnie, jednak różowego nie mogę w ogóle zlokalizować. Dokupiłam też niedawno biało niebieski "marmurkowy". Ciekawe, czy zakwitnie w tym roku
Na razie czeka na posadzenie w doniczusi 
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja od Ciebie dostałam w tamtym roku takiego fiioletowoniebieskawego, dorodna kępka z niego już była na jesień i to jego nie ma 
- Alania

Dzisiaj niestety czasu miałam niewiele na ogród, bo udałam się na szybkie zakupy do LM - były w sprzedaży piękne 1,2m tuje Shmaragd i postanowiłam skorzystać z tej kuszącej oferty
Kupiłam ich 20 szt., a ponieważ były to tuje kopane z balotem, to wymagały od razu zakopania. Zakopaliśmy z małżonkiem wszystkie Shmaragdy. Mam obawy, czy na pewno się przyjmą, bo te korzenie mają takie obciachane, że aż żal patrzeć
Nigdy nie kupowałam takich krzewów w markecie - to mój pierwszy taki zakup i baardzo bym chciała, żeby był udany.
Kupiłam też kilka biało kwitnących bylin na białą rabatę - floksy, piwonię, dzwonek, trzykrotkę.
Kupiłam też kilka biało kwitnących bylin na białą rabatę - floksy, piwonię, dzwonek, trzykrotkę.
- Alania

Aniu, tak, jak pisze Grażynka, powinny się odnaleźć
Może jeszcze niepotrzebnie panikujemy, a nasze fiołki dopiero się budzą?
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
No widzisz Monia tak od razu lepiej
Piękne kwiatki cieszą oczy. Przynajmniej pooglądam u innych bo u mnie licho.
Ja znowu mam same białe fiołki. W razie czego będzie wymiana
A mszyce jakoś w tym roku wyjątkowo szybko zaczęły inwazję.Czy mi się tylko tak wydaje? Już w paru ogrodach pisano ojej istnieniu
Ja znowu mam same białe fiołki. W razie czego będzie wymiana
A mszyce jakoś w tym roku wyjątkowo szybko zaczęły inwazję.Czy mi się tylko tak wydaje? Już w paru ogrodach pisano ojej istnieniu
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Moniu ! Oglądałam wiosnę w Twoim ogrodzie.
Piszesz, że zaczęłaś nową rabatę, a poprzednie zaczęte nie są skończone...Ze mną jest tak samo... U mnie to jest takie irracjonalne działanie - stwarza wrażenie , że zagospodarowanie ogrodu szybciej zbliża się do końca.
Ciekawa koncepcja z fioletowo - białą rabatą, przechodzącą w biel jedynie...
Piszesz, że zaczęłaś nową rabatę, a poprzednie zaczęte nie są skończone...Ze mną jest tak samo... U mnie to jest takie irracjonalne działanie - stwarza wrażenie , że zagospodarowanie ogrodu szybciej zbliża się do końca.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Monia, ja kupowałam cyprysy w markecie, 4 sztuki i padły wszystkie 4..
Nie wiem, czy pamiętasz.
Ale jeden, kupiony w LM na szczęście trzyma się do dziś, reszta była z Brico M.
Mam nadzieję, że się odnajdzie ten fiołek..
Nie wiem, czy pamiętasz.
- Alania

Aniu, nie strasz nawet, bo to byłoby 300zł stratyAniaDS pisze:Monia, ja kupowałam cyprysy w markecie, 4 sztuki i padły wszystkie 4..
Nie wiem, czy pamiętasz.
Wstyd się przyznać, ale każdą rabatę zaczynam i kończę dopiero z czasem... Jest dokładnie tak, jak piszesz - chcę jak najszybciej zagospodarować cały ogród, zeby już coś rosło, stawało się wieksze, a w tak zwanym międzyczasie zamierzam dosadzać mniejsze roślinkiTamaryszek pisze:Witaj Moniu ! Oglądałam wiosnę w Twoim ogrodzie.
Małgoś, jak tylko chcesz, to mogę Ci wysłać te fioletoweMargo2 pisze:No widzisz Monia tak od razu lepiej![]()
Ja znowu mam same białe fiołki. W razie czego będzie wymiana![]()
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moniczko jak czytam, ciągle kolejne zakupy
Biała rabata otrzyma nowych lokatorów
już wyobrażam sobie jak będzie pięknie 
Moniczko, zostawianie rabat otwartych ma dobre strony, bo co roku pojawiają się nowe odmiany i zawsze jesteś na czasie
.
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Moniu,
białe fiołeczki zakwitną
, one są późniejsze i wonne i motylkowe.
białe fiołeczki zakwitną
- Alania

Aguś, bardzo bym chciała, żeby było pięknie - jak tylko spotykam cosik białaego, to od razu kupuję
Rośnie tam już kilka róż o białej barwie, różne białe bylinki, irysy, piwonie, floksy, margerytki, a w tle kalina pomponowa, wiśnia ozdobna Amanogawa, biały migdałek na pniu, ketmia, jaśminowiec i tawuła van Houtee'a. Nie wiem, co się tam jeszcze pojawi
Z fioletów jest na razie żagwin i irysy. Dużo ich nie będzie, bo mają być tylko niewielkim akcentem.
Izuś, to fakt, ale wiesz... nie głupio mi, że np. okrągła różanka wciąż czeka na dokończenie, a ja już biorę się za następne rabatki
Ewunia, dzięki za pocieszenie
Czekam cierpliwie, tylko słoneczka wciąż brak. U nas chłodno i deszczowo, więc wszystko zwoliło i wstrzymuje kwitnienie.
Izuś, to fakt, ale wiesz... nie głupio mi, że np. okrągła różanka wciąż czeka na dokończenie, a ja już biorę się za następne rabatki
Ewunia, dzięki za pocieszenie
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Moniś dziękuję, za propozycję, ale mam obiecane od koleżanki z Płocka
A myślałaś o dosadzeniu białych i fioletowych floksów? Można polować jeszcze na astry. Ja miałam w zeszłym roku taką mieszankę. Ciekawe czy wysiały mi się w tym roku.
A myślałaś o dosadzeniu białych i fioletowych floksów? Można polować jeszcze na astry. Ja miałam w zeszłym roku taką mieszankę. Ciekawe czy wysiały mi się w tym roku.
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Monia, podlewaj sporo te Smaragdy, to powinno być dobrze.