I moje też
Re: I moje też
Tak, dobrze zrozumiałaś, im więcej punktów utopienia tym lepiej.
- Haim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Doszły mnie słuchy, że masz wspaniałą roślinność w swoim domku i faktycznie jest co oglądać

Piękne kwitnące fiołeczki, kalanchoe, hoje , kaktusy ale najbardziej zauroczyły mnie storczyki, masz do nich wspaniałą rękę a one jak widać odwdzięczają się cudnym kwitnieniem

Bardzo pomysłowo zwiększyłaś ilość miejsca na parapetach, stawiając półeczki

Najważniejsze, żeby roślinkom było dobrze, prawda ?
Twój taras pięknie wyglądał w rozkwicie

Pozdrawiam serdecznie

- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dobrej i spokojnej nocy
:P 

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Nawet chętnie dużo gałązek, moja ma 10 lat, ukradziona na wakacjach 2 listkowa zaszczepka.
Teraz ma 120 długości,zwisająca, wiele razy obłamana, bo mieszka w kuchni i łamiemy ją przechodząc.
Mało wymagająca, lubi półcień, stoi 2 m od okna, podlewam, jak sobie przypomnę, kwitnie zielono-żółtymi glizdami 10-12 cm. Wpisuję!
Teraz ma 120 długości,zwisająca, wiele razy obłamana, bo mieszka w kuchni i łamiemy ją przechodząc.
Mało wymagająca, lubi półcień, stoi 2 m od okna, podlewam, jak sobie przypomnę, kwitnie zielono-żółtymi glizdami 10-12 cm. Wpisuję!
Asiu, to jakieś plotki słyszałaś! 

- Haim
Oj Kingo, skoro tak się zauroczyłam Twoimi podopiecznymi, to raczej nie są plotki, tylko najczystsza prawda ;)
Pani Kingo ja dziś u pani pochodziłem po domku.
Bardzo spodobały mi się kalanchoe,fiołaski i storczyki.
Jak na kwiatomaniaka przystało -parapety pękają w szwach.
Fajnie,że udało się pani odbudować kolekcję.
Bardzo spodobały mi się kalanchoe,fiołaski i storczyki.
Jak na kwiatomaniaka przystało -parapety pękają w szwach.

Fajnie,że udało się pani odbudować kolekcję.

Mirku, tez masz problemy z mówieniem Kingo, trzeba się odważyć i pójdzie.Byłam u Ciebie,raj, nic więcej nie powiem,tylko brać przykład.
Dostałam paczuszkę od Tomka z Tarnowa, oczywiście dużo więcej niż spodziewałam się, ale dlatego proszę Cię Tomku o odpowiedzi na pytanka:
Co to? tych nie znam, nigdy nie widziałam;

Jakie epi, pierwsze pomarańczowe, a drugie? A hatiora-ripslidopsis ,jaki kolor, bo grudnik podejrzewam pomarańczowy?

Dostałam paczuszkę od Tomka z Tarnowa, oczywiście dużo więcej niż spodziewałam się, ale dlatego proszę Cię Tomku o odpowiedzi na pytanka:
Co to? tych nie znam, nigdy nie widziałam;

Jakie epi, pierwsze pomarańczowe, a drugie? A hatiora-ripslidopsis ,jaki kolor, bo grudnik podejrzewam pomarańczowy?

- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Kingo pierwsza to prawdopodobnie Tolmiea, trzecia to Alsobia
Super maluszki dostałaś....niech się ładnie przyjmą i zdrowo rosną

Super maluszki dostałaś....niech się ładnie przyjmą i zdrowo rosną

Dziękuję Wam, strasznie źle jest mieć nieznane roślinki, lecę poczytać o nich
Oj, tak, a jaki problem z postawieniem w jasnym miejscu, a jeszcze z 10 sadzonek do ukorzenienia, no i nie pokazałam tych, które znam,zaraz policzę, 16 naliczyłam.Tyle dostałam!
- Haim
Kingo, piękną paczuszkę dostałaś od Tomka
Masz pomarańczowe epi, super, ja właśnie na takowe poluję, na razie mam różowe i czerwone ;)
Reszta też cudna, oby ładnie się ukorzeniły i rosły

Masz pomarańczowe epi, super, ja właśnie na takowe poluję, na razie mam różowe i czerwone ;)
Reszta też cudna, oby ładnie się ukorzeniły i rosły