Ogród Gosi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Gosi

Post »

Maju ja staram się rozkładać płatności na raty. Mam już oprócz tego opłacona piwonię i rododendrona i hosty. Czekają mnie jeszcze lilie, mieczyki i róże. No i żurawki od Igi, ale całe szczęście to będzie trochę później, chyba :D
Muszę przystopować z zakupami roślinnymi, bo czeka mnie jeszcze kupno odżywek, kory i ziemi do doniczek. Marzą mi się jeszcze kamienie. Także muszę zacisnąć pasa. Ale to forum na to nie pozwala ;:14 :D

Iguś wiem, że na forum można kupić jakieś roślinki, ale może jak trochę ochłonę będę miała więcej czasu na przejrzenie innych części forum. Na razie nie mogę wyjść z tego wątku. Cały czas zwiedzam ogrody, bo to uwielbiam. Czytam o waszych spotkaniach i bardzo chciałabym spotkać się z każdym z was, nie dlatego, że można dostać roślinki, tylko dlatego, że mogę gadać i gadać o ogrodach i roślinkach na okrągło. Takie rozmowy mogę przeprowadzać tylko z wami, bo poza tym nikt mnie nie rozumie. Nawet osoby, które maja ogrody patrzą na mnie jak na wariatkę. Dlatego wyobrażam sobie takie spotkanie jako fantastyczny sposób na wygadanie się ;:138

Basiu to mnie pocieszyłaś. Może z naszymi pustynnikami było coś nie tak. A kiedy go posadziłaś, bo ja czytałam, że najlepszym miesiącem na sadzenie jest sierpień. Może dlatego mi nie rósł, bo ja zawsze sadzę wiosną?
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, sadziłam pustynniki w marcu, po kilkugodzinnym namoczeniu. Kupowałam pająko-cebule na Allegro, a były olbrzymie.
;:3
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu to czuję, że z mojego też w tym roku nic nie będzie, bo mój to taki jakiś mizerny.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Gosiu - pięne zakupy poczyniłaś :D ;:138
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale szalejemy zakupowo, gdzie się nie zajrzy tylko zakupy i zamówienia, braknie towaru niedługo. Zauważyłem że np. do szkółek trzeba się wybierać zaraz na początku sezonu, kiedy jeszcze lekki chłodek, bo później nie dostaniemy tego co nas najbardziej interesuje, mimo tak wielkiej mnogości towaru, czyli jak za dawnych lat kto pierwszy ten lepszy :D

Pozdrawiam Tomek :wit
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Gosiu - ale zakupy ;:138 Będzie co oglądać ;:138
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Fajne irysy, lilie, liliowce - jak ja lubię oglądać takie zakupy :D
Małgosiu jak znajdziesz kamienienie to podasz namiar :?:
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuje wszystkim za odwiedziny. ;:196

Zakupy spontaniczne :D
A co do wyboru, to marzą mi się takie sklepy, szkółki jak pokazują na zachodzie, gdzie są połacie terenu do przejścia i do kupienia roślinki po jakie się przyjechało, a nie takie jakie są.
Tomku myślę, że po prostu jest coraz więcej ogrodów do zagospodarowania, a nasi hodowcy jeszcze się boją zaszaleć i oferować pełen asortyment o "każdej" porze roku. Może to wina klimatu. W Anglii na pewno nie muszą się tak martwić o przechowanie roślin przez zimę. U nas jest to kłopot.

Izo Witam Cię serdecznie u siebie :wit

Marylko ja kupuję najczęściej przy seacie na Wyszogrodzkiej, ale słyszałam, że duży wybór mają w Dobrzykowie.
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Basiu to mnie pocieszyłaś. Może z naszymi pustynnikami było coś nie tak. A kiedy go posadziłaś, bo ja czytałam, że najlepszym miesiącem na sadzenie jest sierpień. Może dlatego mi nie rósł, bo ja zawsze sadzę wiosną?[/quote]

Małgoś obydwa terminy sadzenia są stosowane ale z moich obserwacji wynika ,że prawidłowy rozwój pustynnika bardziej zależy od stanowiska niż terminu sadzenia.
Pustynnik lubi rosnąć na lekkim wzniesieniu w lekkim ,przepuszczalnym podłożu.Ważnym elementem jest wykonanie drenażu pod kłączem wysadzanego pustynnika-w lata suche nie ma to tak wielkiego znaczenia ,ale jak trafi się rok taki, jak chociażby ubiegły ,to bez drenażu pustynnik ginie-przerabiałam to na "własnej skórze".
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu ja robiłam drenaż. Może za głęboko sadzę?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Nie mogę się juz doczekać na moje roślinki zamówione w internetowym sklepie. Wysyłka dopiero po 15 maraca, więc jeszcze trochę trzeba zaczekać, a ja już bym najchętniej sadziła :lol:
Nie wiem, jak u Ciebie pogoda, ale u mnie słonecznie :D Tego i Tobie życzę, Gosiu :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko, u mnie niestety pochmurno. Czekam, aż ten wiatr przejdzie, bo strasznie nie lubię takiej pogody.
Ja też nie moge się doczekać swoich zamówień. Część już przyszła, ale jeszcze ich nie widziała, bo są u koleżanki. Najbardziej czekam na róże. Co prawda nie mam dla nich przygotowanego miejsca, ale na razie posadzę na przetrwalniku. W ciągu lata postaram sie przygotować dla nich rabatkę.
Pozdrowienia ;:196
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

O wszędzie zakupowe szaleństwo :lol:
To znak ,że wiosna blisko :wink:
U mnie już trochę roślin się pokazało ,bo wczoraj okrywa śnieżna
znacznie się zmniejszyła :lol:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko, u mnie juz prawie nie ma sniegu. Juz tylko w zacienionych kątach jest gruba warstwa. Pokazuję się coraz więcej narcyzowych i tulipanowych łebków. :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

U mnie uparcie wszystko siedzi pod ziemią i nic łebków pokazać nie chce ;:14
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”