Oj mam cały asortyment do rozsadnika na pewno jak tylko ziemia odmarznie: rzodkiewka , sałaty pewnie koperek i buraczki

a potem, astry, cynie,

Zamierzam też przetestować wysiew pomidorów na rozsadnik (koralik)
Być może: złocienie, goździki, floksy jednoroczne,

smagliczka skalna i żagwin

I raczej do gruntu zioła i pozostałe warzywa

A to moje parapetowe uprawy:
Tunenbergia - wiem trzeba było wysiać do donieczek

petunia zwieszająca sie

szałwia "Luna" i lobelia zwieszająca się

A z ta tunbergią to masz rację - lepiej byłoby wysiać od razu po 2-3 do doniczek. Ja zawsze mam problemy z pikowaniem i wole od razu siać do większych (osobnych) pojemników. Chociaż ponoć niektóre rośliny lubią pikowanie i potrzebują go...
  A z ta tunbergią to masz rację - lepiej byłoby wysiać od razu po 2-3 do doniczek. Ja zawsze mam problemy z pikowaniem i wole od razu siać do większych (osobnych) pojemników. Chociaż ponoć niektóre rośliny lubią pikowanie i potrzebują go...

. Ja jakoś wśród nasionek, które kupuje nie zauważyłam, by firma Planticko była jakaś lepsza od innych.
 . Ja jakoś wśród nasionek, które kupuje nie zauważyłam, by firma Planticko była jakaś lepsza od innych.  

Ja tam na pogodę nie narzekam, dla mnie zima mogłaby być śnieżna co roku. Najgorzej nie lubię zimowej szarzyzny i pluchy.
 Ja tam na pogodę nie narzekam, dla mnie zima mogłaby być śnieżna co roku. Najgorzej nie lubię zimowej szarzyzny i pluchy.