Czereśniak - basjak
- Andzia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 maja 2009, o 07:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Czereśniak - basjak
Marzenko, w ogrodniczych też bywają takie donice czy gazony. Na pewno też w dostaniesz takie w Castorami czy LM 
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Wszystkich Odwiedzających
Anie dwie, Małgosiu- wiśnia podczas kwitnienia jest imponująca. Patrząc na nią chce się żyć
A skąd wiecie, że ja tylko nalewkę z jej owoców robię?

W realu jest ładniejsza.
Marzena- gazony mam z odzysku, ale widziałam je we wszystkich marketach budowalanych, które posiadają dział ogrodniczy
A z owoców tych poniżej nie da się zrobić nawet nalewki, za to mieszczą się w małym ogródku -
Jabłoń ozdobna, ma małe śmieszne jabłuszka

Wiśnia karłowa ozdobna

Anie dwie, Małgosiu- wiśnia podczas kwitnienia jest imponująca. Patrząc na nią chce się żyć
A skąd wiecie, że ja tylko nalewkę z jej owoców robię?

W realu jest ładniejsza.
Marzena- gazony mam z odzysku, ale widziałam je we wszystkich marketach budowalanych, które posiadają dział ogrodniczy
A z owoców tych poniżej nie da się zrobić nawet nalewki, za to mieszczą się w małym ogródku -
Jabłoń ozdobna, ma małe śmieszne jabłuszka

Wiśnia karłowa ozdobna

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
Basia43
- 200p

- Od: 4 lut 2010, o 17:56
- Kontakt:
Witaj Basiu !
Dopiero dzisiaj w całości obejrzałam i przeczytałam Twój wątek. Cudnie tam u Ciebie. Róże , lilie, wisienki przepiękne, ( nalewka też na pewno pyszna) wspaniali pomagierzy (koty). Już nie mogę się doczekać wiosny u Ciebie.
Pozdrawia Barbara
Pozdrawia Barbara
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Czesć Basiu znowu czarujesz czeresnią a na dodatek wiśnią . Nie kuś mnie ,bo jak wejdę to nie wiem kiedy z tego ogrodu wyjde
. Jak jeszcze będzie naleweczka ,,,,,,,
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Jadzia pojedziemy razem,na naleweczkę
Basia ale jestem ślepa
Patrzę na czereśnie i myślałam,że zapakowałaś owoce woreczkiem,żeby wróble nie zjadły 
Basia ale jestem ślepa
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Super te drzewka
Ja w tamtym roku kupiłam tylko wiśnię Pisardii, ale ona trochę większym drzewkiem będzie
Ja w tamtym roku kupiłam tylko wiśnię Pisardii, ale ona trochę większym drzewkiem będzie
-
goryczka143

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj Basiu!
Widzę, że lubisz drzewka wiśni i czereśni. Ja mam jabłonkę i brzoskwinie.
Też bardzo lubię ich piękne wiosenne kwitnienie. Chociaż brzoskwinie mogły
wymarznąć.
Widzę, że lubisz drzewka wiśni i czereśni. Ja mam jabłonkę i brzoskwinie.
Też bardzo lubię ich piękne wiosenne kwitnienie. Chociaż brzoskwinie mogły
wymarznąć.
- basjak

Wszystkich moich gości zapraszam na wiśniówkę

Basiu -miło mi, że wpadłaś i...jeszcze Ci się podoba. Zapraszam znów, razem doczekamy wiosny
Jadzia i Grażyna - przyjeżdzajcie jak najszybciej, bo zapasy się kurczą
Aniu -Ty masz hektary, więc możesz sobie pozwolić na przeróżne, i małe i duże piękności. Ja muszę się już zadowolić maluszkami, i to wybiórczo.
Krysiu- też boję się o brzoskwinię, sadziłam w październiku. Poprzednia, już duża, nagle w lipcu z prawie dojrzałymi owocami, z niewiadomych powodów, uschła całkowicie. Korzenie miała zdrowe, więc chyba tylko...czary.
A to moje letnie nowości, już dwa razy przesadzane.
Miłorząb i modrzew na nóżkach

Basiu -miło mi, że wpadłaś i...jeszcze Ci się podoba. Zapraszam znów, razem doczekamy wiosny
Jadzia i Grażyna - przyjeżdzajcie jak najszybciej, bo zapasy się kurczą
Aniu -Ty masz hektary, więc możesz sobie pozwolić na przeróżne, i małe i duże piękności. Ja muszę się już zadowolić maluszkami, i to wybiórczo.
Krysiu- też boję się o brzoskwinię, sadziłam w październiku. Poprzednia, już duża, nagle w lipcu z prawie dojrzałymi owocami, z niewiadomych powodów, uschła całkowicie. Korzenie miała zdrowe, więc chyba tylko...czary.
A to moje letnie nowości, już dwa razy przesadzane.
Miłorząb i modrzew na nóżkach

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
goryczka143

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Basiu!
Miłorzębu Ci szczerze zazdroszczę - śliczny.
Miłorzębu Ci szczerze zazdroszczę - śliczny.
- basjak

Krysiu, ja na niego chorowałam. Jest większy ode mnie i mam nadzieję, że nie zgubił metki z pełną nazwą. Dopiero teraz wiem, że to ważne.

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Basiu.
Chyba ta wiśniówka mnie tu zwabiła...
bardzo ją lubię.
Robię zawsze sama co roku, i teraz też mam.
Masz jakiś przepis, czy robisz na "oko ".
Widzę że i czereśnie wielgachną masz... jaka to odmiana ?
Ja już się nie mogę doczekać na swoje... uwielbiam jej jeść... mogę kilogramami wcinać.
Chyba ta wiśniówka mnie tu zwabiła...
Robię zawsze sama co roku, i teraz też mam.
Masz jakiś przepis, czy robisz na "oko ".
Widzę że i czereśnie wielgachną masz... jaka to odmiana ?
Ja już się nie mogę doczekać na swoje... uwielbiam jej jeść... mogę kilogramami wcinać.
- kasia_rom

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Witaj Basieńko!
Nie było mnie parę dni, a tu takie nowości- wreszcie pokazałaś swój ogród!
Ale pięknie u Ciebie!
Czereśnia cudo , i inne drzewka i krzewy
A lilie zachwycające
I śliczne szczepione drzewka. Czy na modrzewiu nie miałaś mszycy? Koleżanka ma taki i ciągle paskudny robal na nim siedzi.
Miłorząb - zazdroszczę
Szkoda , że do Ciebie mam tak daleko, na wiśnióweczkę tez bym wpadła
Nie było mnie parę dni, a tu takie nowości- wreszcie pokazałaś swój ogród!
Ale pięknie u Ciebie!
Czereśnia cudo , i inne drzewka i krzewy
A lilie zachwycające
I śliczne szczepione drzewka. Czy na modrzewiu nie miałaś mszycy? Koleżanka ma taki i ciągle paskudny robal na nim siedzi.
Miłorząb - zazdroszczę
Szkoda , że do Ciebie mam tak daleko, na wiśnióweczkę tez bym wpadła
- Andzia1

- Od: 15 maja 2009, o 07:56
Basiu... jaki piękny ten miłorząb
Trzymam kciuki, żeby przetrzymał tą wstrętną zimę.
Naleweczka wygląda wyjątkowo smakowicie
Robiłam w sezonie z truskawek.... (ale nie tych z mojej skrzynki hihihi), tez polecam. Super przepisy są w wątkach Nalewki i Fridy.
Naleweczka wygląda wyjątkowo smakowicie
Robiłam w sezonie z truskawek.... (ale nie tych z mojej skrzynki hihihi), tez polecam. Super przepisy są w wątkach Nalewki i Fridy.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- basjak

Cześć Wam
Gabi -moja nalewka prosta, wiśnie i cukier, zalane spirytusem, odstawione w ciemne miejsce, zapomniane na 2 miesiące i już... Ale poczytam na forum, może znajdę coś extra.
Robiłam tym samym sposobem nalewkę z czereśni i kompletnie mi nie smakuje, jakby zalane wódką pestki. Ale nie zmarnowała się, amatorzy się znaleźli.
Drzewo czereśniowe stare, pewnie nawet ten, kto je sadził ćwierć wieku temu, nie znał nazwy odmiany. Jedno jest pewne, nigdy w życiu nie jadłam tak dobrych czereśni.
Kasiu - oj, gdybym miała ciut większy ten ogródek ! Na razie chciałam mieć wszystko, co tylko mnie zachwyciło. Dokupiłam jeszcze lilii i piwonii, a teraz postanowiłam (!), że już nic więcej. Będę porządkować. Chyba nawet zrezygnuję z zakupu róż.
Modrzew rósł jak szalony, będę musiała go podciąć wiosną, i był zdrów jak rydz. Mam jeszcze szczepioną małą sosenkę, brzozę na pniu i buka czerwonego. To będzie ich pierwszy sezon, oby tylko nie zmarzły.
Andzia- jak już pisałam wyżej mam zamiar uporządkować trochę ogródek i zrezygnować z zakupów, ale marzy mi się mały miłorząb o paskowanych liściach. Juz nawet szkółkę namierzyłam, która sprzedaje wysyłkowo.
Z forumkowych przepisów na nalewki na pewno skorzystam w tym roku.
I trochę kolorów

Gabi -moja nalewka prosta, wiśnie i cukier, zalane spirytusem, odstawione w ciemne miejsce, zapomniane na 2 miesiące i już... Ale poczytam na forum, może znajdę coś extra.
Robiłam tym samym sposobem nalewkę z czereśni i kompletnie mi nie smakuje, jakby zalane wódką pestki. Ale nie zmarnowała się, amatorzy się znaleźli.
Drzewo czereśniowe stare, pewnie nawet ten, kto je sadził ćwierć wieku temu, nie znał nazwy odmiany. Jedno jest pewne, nigdy w życiu nie jadłam tak dobrych czereśni.
Kasiu - oj, gdybym miała ciut większy ten ogródek ! Na razie chciałam mieć wszystko, co tylko mnie zachwyciło. Dokupiłam jeszcze lilii i piwonii, a teraz postanowiłam (!), że już nic więcej. Będę porządkować. Chyba nawet zrezygnuję z zakupu róż.
Modrzew rósł jak szalony, będę musiała go podciąć wiosną, i był zdrów jak rydz. Mam jeszcze szczepioną małą sosenkę, brzozę na pniu i buka czerwonego. To będzie ich pierwszy sezon, oby tylko nie zmarzły.
Andzia- jak już pisałam wyżej mam zamiar uporządkować trochę ogródek i zrezygnować z zakupów, ale marzy mi się mały miłorząb o paskowanych liściach. Juz nawet szkółkę namierzyłam, która sprzedaje wysyłkowo.
Z forumkowych przepisów na nalewki na pewno skorzystam w tym roku.
I trochę kolorów

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Piękne masz to lato, piękne lilie. Ja nie umiem być taka twarda jak Ty. Ja co roku coś muszę dokupić. A zbieram wszystko, no prawie. I tak staram się ograniczać moje zakupy i omijam sklepy ogrodnicze szerokim łukiem, ale i tak czasami zboczę i zawsze wyjdę przynajmniej z 1 roślinką.