I oczywiście dziękuję za powitanie forum jest naprawdę świetne.
Moje roślinki
- Mati1135
- 50p

- Od: 17 sty 2010, o 21:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje roślinki
Dobrze wiedzieć on w sumie młody jest, ale mam nadzieję, że mu będzie tam dobrze jak najdłużej, bo naprawdę jest świetny. ;) Stoi sobie na oknie wychodzącym na wschód, ale z reguł na noc zasłaniane są rolety, więc to silne słońce rano go tak nie atakuje. ;) Póki zdrowy to wszystko jest w porządku. Wiele osób powiedziało mi, że ten kwiatek, o którego pytałem to Vallota tak, więc już mam pewność w sobotę mam zamiar zrobić tak żeby było jej jak najlepiej, czyli posadzić w mniejszej doniczce 2/3 wielkości pod ziemią i mam nadzieję, że przy sprzyjających wiatrach zakwitnie i będę mógł dumny pochwalić się nią na forum. ;) 
- Mati1135
- 50p

- Kontakt:
Patrząc na mojego fiołka to chyba mu się zdziczało ma strasznie długie łodygi i małe liście a kwiatów ani widu ani słychu już od jakiegoś czasu a szkoda, bo naprawdę pięknie kwitł.
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Dobrze trafiłeś. Jest tu całe mnóstwo prawdziwych ekspertów, na których zawsze można liczyc.
Masz ładne kwiatuszki, a twoja kolekcja na pewno wkrótce mocno się rozrośnie.
Podoba mi się kliwia. Rzeczywiście wygląda bajecznie, kiedy kwitnie.
Pozdrawiam!
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Mati1135
- 50p

- Kontakt:
Zauważyłem już dowiedziałem się wielu rzeczy, które mi pomogły i w domu szpanuję, że wiem jak się kwiaty nazywają. ;) Żarcik. Kliwia będzie niedługo przesadzona, bo już jest w moim przekonaniu za bardzo zaniedbana, dziś zrobiłem porządek z kaktusem tzn. tak jak mi radzono a jutro zawiozę cyprysika w chłodniejsze miejsce żeby mi całkiem nie zmarniał, poza tym dziś lub jutro przesadzę vallotę w odpowiednią dla niej mniejszą doniczkę i już wziąłem szczepki fiołka, bo ten niestety zdziczał i już kwitnąć raczej niestety nie będzie, peperomia jeszcze korzonków nie wypuściła, ale jestem dobrej myśli. 
- ingga
- 500p

- Od: 7 paź 2009, o 10:27
- Kontakt:
Co słychać u peperomiiMati1135 pisze:peperomia jeszcze korzonków nie wypuściła, ale jestem dobrej myśli.
i innych twoich kwiatów?
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Hej!Wpadłam na chwilkę,widze ze masz juz całkiem ładna kolekcję 
Zapewniam cię ze przy tym forum powiekszy się
Zapewniam cię ze przy tym forum powiekszy się
- Delete

- Od: 16 maja 2009, o 09:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mi najbardziej spodobał się Grubosz. Ma taki soczysty kolor.
Co do kaktusa z pierwszego wątku to pewnie błędem było jego podlewanie. Pewnie był w stanie spoczynku został podlany, zaczął podgniwać.
Co do kaktusa z pierwszego wątku to pewnie błędem było jego podlewanie. Pewnie był w stanie spoczynku został podlany, zaczął podgniwać.
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Kaktusy... / Doniczkowce
- stynka0207
- 500p

- Od: 21 lut 2010, o 15:47
- Mati1135
- 50p

- Kontakt:
Peperomia w ziemi jakiś czas siedzi chyba się przyjęła, bo trochę urosła i pomału rozwinęła listek, ale to takie mikroskopijne zmiany na razie. ;) Szczepki fiołka również puściły już korzonki, więc niedługo wylądują w doniczce, co do kaktusa to postępowałem według rad udzielonych mi w odpowiednim temacie i trochę mu się polepszyło mam nadzieję, że wiosną ruszy na całego, Vallota, bo przesadzeniu poszła w górę rozwinęła na razie jeden listek, który podczas przesadzania był ledwo widoczny czekam na kolejne efekty, no i cebulka tulipana, którą wsadziłem do doniczki zaczyna wypuszczać mam nadzieję, że za jakieś czas zakwitnie, chociaż to pewnie potrawa. ;)