Mój kawałek świata - iwa27 - 1 cz.
-
iga23
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój kawałek świata - iwa27
Fajnie , jak się ma młodo wnuki, nie trzeba o lasce z nimi chodzić. 
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gorzatko - zając jak to zając zakosami uciekał
Andrzeju dziekuje za komplement. Prawde mówiąc nie czuję się wcale babcią, a kocham tego swojego skraba ponad życie.
Igus moja mama jest juz prababcią a o lasce nie chodzi - jeszcze kilka lat temu chodziła czynnie po górach (wysokich) jakby nie zwyrodnienie kolan dalej by smigała
Wiedziałam, że spodoba sie wam Mikołaj - strój zrobiony własnoręcznie przez sąsiada (tego leśnika) sam go uszył z fizeliny chyba. Obszedł w tym stroju najbliższych sąsiadow ( a właściwie sasiadki
)
Andrzeju dziekuje za komplement. Prawde mówiąc nie czuję się wcale babcią, a kocham tego swojego skraba ponad życie.
Igus moja mama jest juz prababcią a o lasce nie chodzi - jeszcze kilka lat temu chodziła czynnie po górach (wysokich) jakby nie zwyrodnienie kolan dalej by smigała
Wiedziałam, że spodoba sie wam Mikołaj - strój zrobiony własnoręcznie przez sąsiada (tego leśnika) sam go uszył z fizeliny chyba. Obszedł w tym stroju najbliższych sąsiadow ( a właściwie sasiadki
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Iwo, ja to jeszcze odnośnie rad o zagęszczaniu sosen.Wszystko co dziewczyny napisały to prawda, ale?????????????
Twoje sosny są jeszcze małe, jak je teraz w maju zaczniesz skubać, to nie urosną, owszem się zagęszczą, ale ja jestem zwolennikiem poczekania do wielkości jak Cię interesuje i dopiero wtedy wziąć się za formowanie.Tobie zależy na wzroście i zasłonie.Moje sosny po takich zabiegach stoją w miejscu, i o to chodzi.Ale one mają po 3 - 4 metry.Mam mniejszą himalajską i mimo,że ma 1.5 metra jeszcze nie była ruszana, może na drugi rok.
Twoje sosny są jeszcze małe, jak je teraz w maju zaczniesz skubać, to nie urosną, owszem się zagęszczą, ale ja jestem zwolennikiem poczekania do wielkości jak Cię interesuje i dopiero wtedy wziąć się za formowanie.Tobie zależy na wzroście i zasłonie.Moje sosny po takich zabiegach stoją w miejscu, i o to chodzi.Ale one mają po 3 - 4 metry.Mam mniejszą himalajską i mimo,że ma 1.5 metra jeszcze nie była ruszana, może na drugi rok.
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwogorzata76 pisze:Mikołaj ma zabójcze przebranie (zwłaszcza obuwie), ale i tak najbardziej podoba mi się zając
... ale z Ciebie laska
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
O matko kochana....
ale się uśmiałam...zabawy z wnusią ( to na pewno Twoja wnusia
) superowe,babcie to mają pomysły
A ja od razu poznałam, że Ty to zając...
zawsze dzieci chą być tym groźniejszym
Zaś Mikołaj.....hmmmm....to dopiero indywiduum
Pierwszy raz takiego widzę....a już sporo lat po świecie chodzę.... 
A ja od razu poznałam, że Ty to zając...
Zaś Mikołaj.....hmmmm....to dopiero indywiduum
- Andrzej Max

- Od: 15 lip 2009, o 15:35
- Kontakt:
Zaraz zaraz, jaki zając?
O czym sie tu wypisuje a ja nie wiem? 
- iwa27
- 1000p

Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Piękny weekend miałas Iwonko z Twoją sarenką . Mam nadzieję ,że prezenty mikołajkowe równiez się podobały wszystkim
Dzięki za gratki . Po raz kolejny pisze ten post ,co chwila brakuje netu . Mam nadzieję ,że teraz poleci
Dzięki za gratki . Po raz kolejny pisze ten post ,co chwila brakuje netu . Mam nadzieję ,że teraz poleci
- iwa27
- 1000p

Iguś dzięki za rady i za to, że zaglądasz do mnie mimo, że ja tak rzadko odzywam się u ciebie
Halinko i Grażynko - właśnie miałam taki zamiar - wprowadzić trochę humoru w mój wątek. Jak zobaczyłam te zdjęcia od razu pomyślałam że one są do pokazania na naszym forum
Jadziu witaj kochana - prezent raczej się podobał - to tablica i cały komplet kred do malowania, no i oczywiście słodycze.
Muszę się pochwalić - dziś doszła przesyłka Gosieńki (gorzatka 76) - dostałam aniołka w szpilkach i złotej sukience, jest jeszcze piękniejszy niż na zdjęciach. Będzie wisiał w honorowym miejscu w moim domu w Nowym Lesie. Gosiu dziękuję ci
Halinko i Grażynko - właśnie miałam taki zamiar - wprowadzić trochę humoru w mój wątek. Jak zobaczyłam te zdjęcia od razu pomyślałam że one są do pokazania na naszym forum
Jadziu witaj kochana - prezent raczej się podobał - to tablica i cały komplet kred do malowania, no i oczywiście słodycze.
Muszę się pochwalić - dziś doszła przesyłka Gosieńki (gorzatka 76) - dostałam aniołka w szpilkach i złotej sukience, jest jeszcze piękniejszy niż na zdjęciach. Będzie wisiał w honorowym miejscu w moim domu w Nowym Lesie. Gosiu dziękuję ci
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- pyzia
- 200p

- Od: 18 maja 2009, o 11:00
- Kontakt:
Iwo - ja Ci proponuję 3 cisy różnego wzrostu i pamiętaj - na planie trójkąta różnobocznegoAndrzej Max pisze:Cis kolumnowy WOJTEK.iwa27 pisze:Myślałam aby w lewym rogu domu posadzić dwa strzeliste. kolumnowe iglaki - mniejszy i większy ale tego samego gatunku - widzę oczami wyobrażni coś o ciemnych igiełkachMożna kupić już dość podrośniętego tak z 5-letniego. A drugi - młody . Za 10 lat nadal będzie widać różnicę. Można go też formować.
PS Ten Mikołaj to chyba naprawdę wprost z Laponii do Was przyjechał, walonki ma rasowe
- iwa27
- 1000p

Polu a jak nie cisy to co??
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- pyzia
- 200p

- Kontakt:
Pytaniem-na pytanie, przepraszam, ale czemu nie cisy?
To rosliny długowieczne, formowalne, wolno rosnące, odbijają nawet z pnia...
Pytam bo trudno mi znaleźć w myślach coś równie wąsko kolumnowego i mało wymagającego zarazem...
PS Jakieś złotko się szykuje
To rosliny długowieczne, formowalne, wolno rosnące, odbijają nawet z pnia...
Pytam bo trudno mi znaleźć w myślach coś równie wąsko kolumnowego i mało wymagającego zarazem...
PS Jakieś złotko się szykuje
- iwa27
- 1000p

E tam złotko - zdobędę je dopiero po półrocznym pobycie na forum - Dawid zdobył je chyba w dwa miesiące. Ja nie mam tyle czasu, a przede wszystkim takiej wiedzy jak większość z forumowiczy - ja najczęściej to zadaje pytania
Pyziu miałam jakieś takie łamane uczucia co do cisów, ale jeśli mówisz, że takie bezproblemowe - to oki. Tylko Wojtek jest dość jasny - myślałam o czymś ciemniejszym. Jakby je posadzić w tym trójkącie - jeśli dobrze pamiętam Wojtek osiąga jakieś 80 cm w obwodzie - chcąc stworzyć zwartą kompozycje - posadzić je w odległości 80 cm, czy pododawać te 50 cm odstępu - jak radziła Andrzej? No i jeszcze obawiam się, że jeśli to by miała być trójka to jeden z nich wszedłby mi na okno - znaczy się nie dosłownie tylko w światło okna - dlatego pomyślałam tylko o dwóch - jeden większy bliżej ściany i okna, drugi w kierunku rogu domu
A miałam iść wcześniej spać
Pyziu miałam jakieś takie łamane uczucia co do cisów, ale jeśli mówisz, że takie bezproblemowe - to oki. Tylko Wojtek jest dość jasny - myślałam o czymś ciemniejszym. Jakby je posadzić w tym trójkącie - jeśli dobrze pamiętam Wojtek osiąga jakieś 80 cm w obwodzie - chcąc stworzyć zwartą kompozycje - posadzić je w odległości 80 cm, czy pododawać te 50 cm odstępu - jak radziła Andrzej? No i jeszcze obawiam się, że jeśli to by miała być trójka to jeden z nich wszedłby mi na okno - znaczy się nie dosłownie tylko w światło okna - dlatego pomyślałam tylko o dwóch - jeden większy bliżej ściany i okna, drugi w kierunku rogu domu
A miałam iść wcześniej spać
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- pyzia
- 200p

- Kontakt:
Jutro sprawdzę jakie ja mam i napiszę. Ciemne na pewno.
Dobranoc
Dobranoc
- EdytaB

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
Cisy - miałam je ostatnio w ręku - az prosiły się żebym je kupiła a ja głupia
teraz żałuję. Może wiosną...