Nowości super
Roślinki Ani cz.4
- Kasia.N
- 1000p

- Od: 10 cze 2009, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Roślinki Ani cz.4
Aniu, trochę spóźniona jestem, ale jak najbardziej szczere życzenia urodzinowe przesyłam
Spełnienia marzeń, tych dużych i tych maleńkich 
Nowości super
Nowości super
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Moje domowe
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Izo to czerwone to irezyna a za nią jest jeszcze zielona z czerwonym

Mirku ja kiedyś wyczytałam że koleuski mogą 'żyć' przez dwa lata potem same padają....ale czy to prawda nie mam pojęcia
Te co były w domu ładnie mi rosną...Może te co zostały przyniesione z dworu tak marudzą na zmianę miejsca i pewnie niedługo przestaną.....oby
I tak na wiosnę chcę je odmłodzić i zrobić z jednej roślinki parę szczepek bo potem jak mi wyrosną olbrzymie to nie będę miała gdzie trzymać
Doszła paczuszka w idealnym stanie i irezynki już mają malutkie korzonki
Nie mam jeszcze takich beniaminków i strasznie mi się podobają....ten cały zielony jest niesamowity, ma takie ciemne listki
Specjalnie dla benków kupiłam ukorzeniacz więc myślę że uda mi się wreszcie je ukorzenić
Kasiu dziękuję za odwiedzinki....za życzonka.....i za miły komplemencik pod adresem nowości
Mirku ja kiedyś wyczytałam że koleuski mogą 'żyć' przez dwa lata potem same padają....ale czy to prawda nie mam pojęcia
Te co były w domu ładnie mi rosną...Może te co zostały przyniesione z dworu tak marudzą na zmianę miejsca i pewnie niedługo przestaną.....oby
I tak na wiosnę chcę je odmłodzić i zrobić z jednej roślinki parę szczepek bo potem jak mi wyrosną olbrzymie to nie będę miała gdzie trzymać
Doszła paczuszka w idealnym stanie i irezynki już mają malutkie korzonki
Nie mam jeszcze takich beniaminków i strasznie mi się podobają....ten cały zielony jest niesamowity, ma takie ciemne listki
Specjalnie dla benków kupiłam ukorzeniacz więc myślę że uda mi się wreszcie je ukorzenić
Kasiu dziękuję za odwiedzinki....za życzonka.....i za miły komplemencik pod adresem nowości
Aniu to trzymam kciuki za ukorzenianie.Ten ciemno zielony to jakaś inna odmiana.Mam jeszcze takiego co ma "pofalowane" brzegi liścia.Ciachnąłem szczepkę,przyjęła się,ale wysłałem już do PL.
- x-b-6
- 200p

- Od: 5 lip 2009, o 15:09
- Kontakt:
Andziu, ja tak z doskoku tylko, ale chciałam Ci złożyć najserdeczniejsze życzenia urodzinowe! 
Agnieszka
Donice i doniczki
Donice i doniczki
- Andziax007

- Kontakt:
Mirku kciuki się przydadzą i dziękuję za nie
A wiem jak wygląda ten z pofalowanymi listkami....to super że Ci się przyjął
Agnieszko miło mi i ślicznie dziękuję za życzenia
Agnieszko miło mi i ślicznie dziękuję za życzenia
- ogrodniczka01
- 1000p

- Od: 18 lip 2009, o 11:45
Aniu a jak będzie ukorzeniać benka?
Bo ja swojego wstawiłam do wody i czekam już z miesiąc i nie puszcza się
Bo ja swojego wstawiłam do wody i czekam już z miesiąc i nie puszcza się

- Andziax007

- Kontakt:
Asiu ja też w wodzie ukorzeniam tylko dodaję trochę ukorzeniacza 
Udało mi się tak ukorzenić fikusa Alli i mam nadzieję że ten sposób zadziała na ukorzenianie beniaminków
Udało mi się tak ukorzenić fikusa Alli i mam nadzieję że ten sposób zadziała na ukorzenianie beniaminków
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Myślałam Aniu ze już próbowałaś ukorzeniać benka ,mi to się nigdy nie udało... 
- asiula13
- 1000p

- Od: 16 cze 2009, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu śliczne nowości
Miro ma gest - nie ma co - i prawie trafił w Twoje urodziny

- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu trzymam mocno kciuki za wspaniałości jakie dostałaś, ja nie mogłam sobie poradzić z ukorzenieniem benka w wodzie tyle że chyba błędem bylo wystawienie go na okno południowe, teraz włożyłam prosto do ziemi z folijką ale od północy może się uda a jak nie to wypróbuje Twoją metodę woda+ukorzeniacz ;:2
- Andziax007

- Kontakt:
Marylko próbowałam wcześniej ale mi się nie udało i dałam sobie spokój aż do dzisiaj
Może teraz mi się uda
Anetko dziękuję za kciuki
Ja też wszystkie szczepki trzymam na północnym parapecie i bez problemu się ukorzeniają
Z folią jeszcze nie próbowałam
To ja trzymam mocno kciuki za ukorzenienie Twoich
Jak mi się uda ukorzenić to dam Ci od razu znać :P
O tak Asiu :Pasiula13 pisze:Aniu śliczne nowościMiro ma gest - nie ma co - i prawie trafił w Twoje urodziny
![]()
![]()
Anetko dziękuję za kciuki
Ja też wszystkie szczepki trzymam na północnym parapecie i bez problemu się ukorzeniają
Z folią jeszcze nie próbowałam
To ja trzymam mocno kciuki za ukorzenienie Twoich
Jak mi się uda ukorzenić to dam Ci od razu znać :P
- Mama Aguni
- 1000p

- Od: 31 mar 2009, o 11:48
To ja też będę czekała na wieści o udanym ukorzenianiu benków bo mam zamiar na wiosnę troszkę poeksperymentować z nimi , a jeszcze tego nie robiłam
.
Śliczne szczepeczki dostałaś od Mirka , będę trzymać kciuki
Śliczne szczepeczki dostałaś od Mirka , będę trzymać kciuki
- agaxkub

- Od: 3 paź 2007, o 09:59
mnie po wielu próbach udało się ukorzenić benka... dałam pod słoik i udało się
a co najdziwniejsze... jedna szczepka która stała na parapecie południowym zewnętrznym na palącym słońcu udała się najlepiej.... jest 4 razy większa od pozostałych....
zobaczymy co dalej
a co najdziwniejsze... jedna szczepka która stała na parapecie południowym zewnętrznym na palącym słońcu udała się najlepiej.... jest 4 razy większa od pozostałych....
zobaczymy co dalej
- Haim

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Aniu, piękne nowości dostałaś od Mirka 
Ja ukorzeniałam benka w ziemi, dawałam oczywiście ukorzeniacz do półzdrewniałych i zakładałam namiocik foliowy.
Nawet żaden listek nie spadł.
Próbowałam też w wodzie z dodatkiem ukorzeniacza i prawie cały wyłysiał, potem zaczął nowe listki wypuszczać, no i wolniej trwał ten proces
Dlatego polecam serdecznie ukorzenianie benka w ziemi i stworzenie mu mikroklimatu, on się ukorzenia przy temp. podłoża ok 20 stopni.
Ja ukorzeniałam benka w ziemi, dawałam oczywiście ukorzeniacz do półzdrewniałych i zakładałam namiocik foliowy.
Nawet żaden listek nie spadł.
Próbowałam też w wodzie z dodatkiem ukorzeniacza i prawie cały wyłysiał, potem zaczął nowe listki wypuszczać, no i wolniej trwał ten proces
Dlatego polecam serdecznie ukorzenianie benka w ziemi i stworzenie mu mikroklimatu, on się ukorzenia przy temp. podłoża ok 20 stopni.
- Andziax007

- Kontakt:
Teresko oczywiście dam znać
Aguś to gratuluję
Ja mam je na oknie w pomieszczeniu gdzie pali się w piecu więc ciepełko mają....
Chociaż jeszcze nie palę całymi dniami tylko popołudniu
Asiu dziękuję
Tak się zastanawiam żeby jedne trzymać normalnie w wodzie z ukorzeniaczem a inne szczepki wsadzić do ziemi tylko że nie pod folią a pod słoikiem....
Bo chyba żadnej różnicy nie będzie pod tym czy tym
Tylko kiedy ja to zrobię
Ostatnio jestem zabiegana jak nie wiem co....
Mam dwa domy na głowie i czasami to mi się odechciewa cokolwiek robić, jedynie mogę odpocząć siedząc przy kompie
Aguś to gratuluję
Ja mam je na oknie w pomieszczeniu gdzie pali się w piecu więc ciepełko mają....
Chociaż jeszcze nie palę całymi dniami tylko popołudniu
Asiu dziękuję
Tak się zastanawiam żeby jedne trzymać normalnie w wodzie z ukorzeniaczem a inne szczepki wsadzić do ziemi tylko że nie pod folią a pod słoikiem....
Bo chyba żadnej różnicy nie będzie pod tym czy tym
Tylko kiedy ja to zrobię
Ostatnio jestem zabiegana jak nie wiem co....
Mam dwa domy na głowie i czasami to mi się odechciewa cokolwiek robić, jedynie mogę odpocząć siedząc przy kompie