Przyjemnie zawiesić oko
Mała Rybka przedstawia swoje miejsce na ziemi (2008r.)
- MalaRybka
- 1000p

- Od: 22 mar 2007, o 15:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pogoda u nas całkiem przyzwoita. W dzień słonko, ale w nocy już chłodnawo, czasem temperatura spada do 7 stopni.
Dziś byłam na zakupach. Korzystałam, że w szkółce jest 40% rabatu na wszystkie! rośliny. Jako, że miałam samochód tylko dwuosobowy to pojechałam z synkiem, a córcię podrzuciłam sąsiadce
na godzinkę, bo mężu jest na Kaszubach.
Katalpa Aurea

Liść katalpy. Telefon ma 10 cm wysokości.

Wiśnia Kiku-Shidare

Kalina Watanabe, na pniu.

Zapomniałam jak się to nazywa

Żywotnik zachodni 'Teddy'

Mini kompozycja

Jałowiec

Drzewka

I jeszcze kilka kwitnących w moim ogrodzie
Rosarium Uetersen

New Dawn

Hortensja Limelight

Hibiskus

The Fairy

Bonica

Zauważyłam, że przez chłodniejsze dni i noce kwiaty utrzymują się dłużej na krzaku, nie wygladają jak zwiędnięte szmat-jak to było w czasie upałów. Nawet kwiaty hibiskusa wytrzymały 2 dni! Może jeszcze jutro będą?
Dziś byłam na zakupach. Korzystałam, że w szkółce jest 40% rabatu na wszystkie! rośliny. Jako, że miałam samochód tylko dwuosobowy to pojechałam z synkiem, a córcię podrzuciłam sąsiadce
Katalpa Aurea

Liść katalpy. Telefon ma 10 cm wysokości.

Wiśnia Kiku-Shidare

Kalina Watanabe, na pniu.

Zapomniałam jak się to nazywa

Żywotnik zachodni 'Teddy'

Mini kompozycja

Jałowiec

Drzewka

I jeszcze kilka kwitnących w moim ogrodzie
Rosarium Uetersen

New Dawn

Hortensja Limelight

Hibiskus

The Fairy

Bonica

Zauważyłam, że przez chłodniejsze dni i noce kwiaty utrzymują się dłużej na krzaku, nie wygladają jak zwiędnięte szmat-jak to było w czasie upałów. Nawet kwiaty hibiskusa wytrzymały 2 dni! Może jeszcze jutro będą?
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- MalaRybka
- 1000p

Majko, dziękuję za odwiedziny i gratulacje:) . Widzę, że i ty poczyniłaś piękne zakupy. Gdzie to wszystko mieścisz to nie wiem, ale ogród masz chyba zaczarowany, bo rozciągliwy. Masz fantastyczną kolekcję host. Mnie one tez sie bardzo podobają i mam kilka sztuk, ale cienia u mnie prawie w ogóle nie ma, troszkę tylko przy domu, bo reszta działki to patelnia.
Oczywiście na Kiku Shidare zachorowałam przez czytanie forum, a właściwie przez Hanię, która tak pięknie potrafi namawiać wszystkich do grzechu
. Muszę teraz trochę poczytać o tej wiśni, co lubi i czy ją się przycina.
Oczywiście na Kiku Shidare zachorowałam przez czytanie forum, a właściwie przez Hanię, która tak pięknie potrafi namawiać wszystkich do grzechu
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- MalaRybka
- 1000p

Igo, miłam do ciebe właśnie w tej sprawie pisać PW, ale rano zapomniałam i dopiero teraz na chwilkę zajrzałam. Przecena jest w szkółce w Bydgoszczy na Grunwaldzkiej-do 25 wrzesnia.. jadąc od Ronda Grunwaldzkiego szkółka jest po prawej stronie, zaraz za wiaduktem kolejowym. Super ciekawostek to raczej nie mają, ale mnie warto cos tam kupić, bo mało roślinek mam
. Poza tym mają spory bałagan, te same roślinki porozrzucane po całym terenie i trzeba trochę pobuszować, żeby znaleźć co ładniejsze okazy.
Korzystając z okazji zapytam czy byłaś kiedyś w szkółce Rol-Pest,w Żołędowie? warto sie tam wybrać?
Korzystając z okazji zapytam czy byłaś kiedyś w szkółce Rol-Pest,w Żołędowie? warto sie tam wybrać?
Ogród Rybki
Ogród Rybki
-
iga23
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Dzięki, ale w tej szkółce to ceny kosmiczne, nawet po upustach pewnie będą wielki.
Potrafiłam kupić roślinę za 30 % ceny u nich.
W Żołędowie byłam parę razy, to to samo co Ostaszewo pod Toruniem, raczej drogo.
Wolę do Ostaszewa , bo tam jest szkółka bardzo duża z iglakami, trochę wcześniej niż ROL - Pest.
W Żołędowie byłam parę razy, to to samo co Ostaszewo pod Toruniem, raczej drogo.
Wolę do Ostaszewa , bo tam jest szkółka bardzo duża z iglakami, trochę wcześniej niż ROL - Pest.
- MalaRybka
- 1000p

Igo, Kiku-Shidare kupiłam za 35 zł, kuleczki Teddy chyba niecałe 8 zł, jałowiec na pniu za 55 zł, katalpę za 44 zł-to ceny po upuscie. Zgadzam się z tobą, że niektóre ceny maja z kosmosu. Niestety nie mam rozeznania w szkółkach, tak jak ty, niwiele jezdzę po kraju i nie mam możliwosci na coś fajnego trafić. Mój mężu jeździ sporo po Polsce, ale nie ma czasu żeby rośliny kupować w szkółkach.
Szkoda że nie jestem malutka i nie mieszczę się z trebce. Mogłabym ciągle siedzieć w twojej i jakbyś gdzieś jechała na ogródkowe zakupy to byłabym zawsze z tobą
Szkoda że nie jestem malutka i nie mieszczę się z trebce. Mogłabym ciągle siedzieć w twojej i jakbyś gdzieś jechała na ogródkowe zakupy to byłabym zawsze z tobą
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- MalaRybka
- 1000p

Igo, a konkretne namiary? Szukam i szukam, ale ciągle na Rol-Pest natrafiam.iga23 pisze:Dzięki, ale w tej szkółce to ceny kosmiczne, nawet po upustach pewnie będą wielki.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- MalaRybka
- 1000p

Halinko, cieszę się, że do mnie zajrzałaś
. Ja jestem u ciebie codziennie
. Pięknie masz w ogrodzie, a róże masz pierwsza klasa.
Dziękuję za gratlacje i uznanie dla naszej górki
Dziękuję za gratlacje i uznanie dla naszej górki
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- MalaRybka
- 1000p

Iga, gratuluję zakupu. Myślałam, że masz Kiku-Shidare. Były jeszcze Kanzany i Amonogawy-ale te już troche droższe, bo większe. Na nic wiecej się nie skusiłaś?
Mnie się podoba twój ostatnio kupiony świerczek-fajnie, że on tak wolno rośnie i niezbyt wysoko. Marzy mi się jeszcze Inversa-posadziłabym na górce i z czasem ładnie by z niej "spływała"
Pieliłam dziś na górce, ziemia sucha jak pieprz. Chciałabym jeszcze coś na niej posadzić, ale nie wiem czy czekać na deszcz czy nie oglądać się i działać. Moje nędzne rabatki podlewam i roślinki jakoś żyją.
Zbieram te rośłiny i zbieram, większość jest w donicach i czeka na swoją kolej. Niedługo będę miała zadoniczkowany cały ogród
Dziś pdjadłam kilka truskawek, prosto z krzaczka
- to odmiana owocująca podobno do przymrozków. Pyszne były.
Mój mężu był dziś na testach alergicznych. Okazuje się, że jest mocno uczulony na drzewa liściaste i grzybki, które najczęściej mmieszkają w doniczkach z kwiatami. Za miesiąc bedzie miał robione dokładniejsze testy to wyjdzie jakie drzewa konkretnie mu szkodzą ;) .
Mnie się podoba twój ostatnio kupiony świerczek-fajnie, że on tak wolno rośnie i niezbyt wysoko. Marzy mi się jeszcze Inversa-posadziłabym na górce i z czasem ładnie by z niej "spływała"
Pieliłam dziś na górce, ziemia sucha jak pieprz. Chciałabym jeszcze coś na niej posadzić, ale nie wiem czy czekać na deszcz czy nie oglądać się i działać. Moje nędzne rabatki podlewam i roślinki jakoś żyją.
Zbieram te rośłiny i zbieram, większość jest w donicach i czeka na swoją kolej. Niedługo będę miała zadoniczkowany cały ogród
Dziś pdjadłam kilka truskawek, prosto z krzaczka
Mój mężu był dziś na testach alergicznych. Okazuje się, że jest mocno uczulony na drzewa liściaste i grzybki, które najczęściej mmieszkają w doniczkach z kwiatami. Za miesiąc bedzie miał robione dokładniejsze testy to wyjdzie jakie drzewa konkretnie mu szkodzą ;) .
Ogród Rybki
Ogród Rybki