Moje kochane doniczkowce
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- Zgredo
- -Moderator Forum-.

- Od: 1 maja 2008, o 15:42
Fajna paprocia z gratisem
No, i fajnie, że pasiflorka ma pączki 
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
- karolaipiotr

- Od: 5 lut 2009, o 20:29
Asiu padłam na widok każdego zdjęcia !!! Ale rośliny,ale widoki!!!!

Karolina
Moi zieloni przyjaciele-część 1
Moi zieloni przyjaciele-część 1
- Taccanivea
- 1000p

- Od: 24 cze 2009, o 12:49
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
magi pisze:Asiu u ciebie znowu pełno nowości![]()
, gdzie ty to mieścisz ??
![]()
![]()
ja bym się chętnie na listek tego pełnego cuda zapisała,
a tego aeschynantusa to sie rozmnaża przez sadzonki czy całą roślinkę trzeba kupić ? coraz bardziej mi się podoba,
Magdo (magi),tej roślinki nie rozmnaża się z listeczka tylko przez sadzonki wierzchołkowe.Lepiej kupić całą roślinkę lub poprosić kogoś o szczepeczkę danej roślinki.Proponuję zrobić to na wiosnę ,bo teraz każda niemalże szczepka ciężko się będzie ukorzeniała.Pozdrawiam.
Asiu (Haim),bardzo ładny jest ten _aeschynantus_.Prześliczne masz roślinki.Chciałabym żeby i moje takie były jak Twoje.Pozdrawiam serdecznie.
- Kasia.N
- 1000p

- Od: 10 cze 2009, o 14:23
Asiu, jak zwykle same śliczności
Fiołek faktycznie cudny 

Mi właśnie też ;) Co u kogoś widzę to coraz bardziejmagi pisze: a tego aeschynantusa to sie rozmnaża przez sadzonki czy całą roślinkę trzeba kupić ? coraz bardziej mi się podoba,
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Moje domowe
-
Grzdyl
Asiu,Twój kaktus to prawdopodobnie Lobivia,choć na 100% pewny nie jestem. Rośnie jednak w za dużej doniczce i sądzę,że w nieodpowiednim podłożu.Podłoże powinno się składać z ziemi do kaktusów wymieszanej z drobnym żwirkiem w proporcji 1:2, tzn.jedna część ziemi dwie części żwirku.Może to być żwirek akwarystyczny,jednak nie sztucznie barwiony.Musisz zacząć już też powoli ograniczać podlewanie i przygotowywać je do zimowego snu.Gdy wiosną się obudzą odwdzięczą Ci się wspaniałymi kwiatami,czego Ci szczerze życzę. 
- Haim

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Witajcie Kochani 
Widzę, że wszystkich urzekł mój nowy fiołeczek:)
Dostałm go bez okazji od teściowej, bo ma takich dość sporo, co najnmniej siedem
dała też po doniczce
dla mojej babci i mamy
Władku, dziękuję za odwiedzinki i porady
Ten kaktus jest przesadzonydo bardziej przepuszczalnej gleby (xirmis fo ksktudóe plud źwirek)
Przypuszczam, ze moja teściowa, dała zwyklą ziemię uniwersalną do kwiatów i dlatego taka nieciekawa, w ogóle nie odpowiadająca wymaganiom
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i dziękuję za tak liczne przybycie
Niestety muszę się już pożegnać, bo jestem tak zmęczona, że mylą mi się literki i piszę prawie nosem po klawiaturze
Dobranoc
Widzę, że wszystkich urzekł mój nowy fiołeczek:)
Dostałm go bez okazji od teściowej, bo ma takich dość sporo, co najnmniej siedem
dla mojej babci i mamy
Władku, dziękuję za odwiedzinki i porady
Ten kaktus jest przesadzonydo bardziej przepuszczalnej gleby (xirmis fo ksktudóe plud źwirek)
Przypuszczam, ze moja teściowa, dała zwyklą ziemię uniwersalną do kwiatów i dlatego taka nieciekawa, w ogóle nie odpowiadająca wymaganiom
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i dziękuję za tak liczne przybycie
Niestety muszę się już pożegnać, bo jestem tak zmęczona, że mylą mi się literki i piszę prawie nosem po klawiaturze
Dobranoc
- x-b-6
- 200p

- Od: 5 lip 2009, o 15:09
- Kontakt:
A to się akurat dało dostrzec.Haim pisze:jestem tak zmęczona, że mylą mi się literki i piszę prawie nosem po klawiaturze![]()
Agnieszka
Donice i doniczki
Donice i doniczki
- m@jk@
- 500p

- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Kontakt:
witaj 
przejrzałam calutki Twój wątek i aż nie wiem od czego zacząć
masz przepiekną Begonię tygrysią ( też kiedyś taka miałam i nie wiem dlaczego ale mi uschła:/)
, niezłe wrażenie robi Kalanchoe, spodobały mi się również Twoje Koleusy i Gloksynia również cudna- kształtem bardzo podobna do mojej różnią się tylko kolorami
ojjjj niesamowity jest Cyklamen kwitnący na biało- aż napatrzeć się nie mogłam
poza tym masz przecudowne storczyki. Bardzo przypadła mi do gustu ta kompozycja urodzinowa- na pewno się podobała
A na koniec muszę jeszcze dodać,że musisz mieć spory domek na pomieszczenie tylu roślinek, w tych pomysłowych różnorodnych kompozycjach
pozdrawiam gorąco
P.S. będę zaglądać i aż ciekawa jestem, czym nas jeszcze zaskoczysz
przejrzałam calutki Twój wątek i aż nie wiem od czego zacząć
, niezłe wrażenie robi Kalanchoe, spodobały mi się również Twoje Koleusy i Gloksynia również cudna- kształtem bardzo podobna do mojej różnią się tylko kolorami
poza tym masz przecudowne storczyki. Bardzo przypadła mi do gustu ta kompozycja urodzinowa- na pewno się podobała
A na koniec muszę jeszcze dodać,że musisz mieć spory domek na pomieszczenie tylu roślinek, w tych pomysłowych różnorodnych kompozycjach
pozdrawiam gorąco
P.S. będę zaglądać i aż ciekawa jestem, czym nas jeszcze zaskoczysz
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie