Mój ogródek - chatte, cz.7
- mag
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izuniu, jako że moje róże nie chcą osiągać książkowych rozmiarów, a lubię duże plamy jednego koloru, wymyśliłam sobie, że wszystkie będę sadzić w trójkątach 50x50x50. Pytałam samego guru, co o tym sądzi. Tak zrobił z Chopinem, ale w wyborze B i wygląda to super. Myślę, że mój A będzie wyglądał akurat podobnie... mam taką nadzieję 
- mag

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
No to akurat pocieszające, bo zaplanowałam dla niego dużo miejsca, samotnego miejsca w otoczeniu iglaków. W takim razie w jego przypadku rozciągnę trójkąt do 80x80x80chatte pisze:Madzieńku, obawiam się, że akurat Chopin moze osiągnąć ksiązkowe rozmiary, chyba, ze będziesz go głodzić i nie dasz mu jedzonka do dołkaNie podejrzewam Cie jednak o takie niecne zamiary, więc sądzę, ze będziesz miała wielkie krzaki!
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Madziulek, to bardzo słuszne posunięcie ;:228
Haniu, przepraszam Cię, musiałyśmy razem pisać i nie zauważyłam Twojego postu.
Mnie wyrzuca ze stron. Myslałam, ze to mój internet, ale jak Ty też masz kłopoty, to moze gdzie indziej są kłopoty? Albo zbieg okoliczności ;)
Haniu, a jak cięłaś co roku Chopina? Tzn. na ile cm ?
Haniu, przepraszam Cię, musiałyśmy razem pisać i nie zauważyłam Twojego postu.
Mnie wyrzuca ze stron. Myslałam, ze to mój internet, ale jak Ty też masz kłopoty, to moze gdzie indziej są kłopoty? Albo zbieg okoliczności ;)
Haniu, a jak cięłaś co roku Chopina? Tzn. na ile cm ?
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
podobnie myslałam o Chopinie sadząc sadzonkęchatte pisze:
Ale tak mi wszystko pasowało kolorystycznie ... i wielkością ... oprócz Chopina! Myslałam, że 60-70 cm mu wystarczy![]()
teraz po 3 latach przerósł mnie o jakies pół metra!
Nierozsadnie posadziłam go przy chodniku i musiałam mocno przycinac boczne pędy, żeby nie drapał po nogach
W naszym OB rosnie krzew o wymiarach 2 x 2 m!!! Nie znam drugiej wielkokwiatowej o takiej sile! :o
- Hanka 1

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Witaj Iza
Tak jak wcześniej pisałam,źle mam posadzonego Chopina /tak jak i Ewa Gloriadei przy chodniku/ i dlatego co wiosnę tnę go jakieś 5-8 cm od ziemi i w czasie lata też muszę go podcinać bo włazi na chodnik. Co prawda jest to metoda na krótką metę,bo on po każdym przycięciu robi się grubszy.Ale za Twoją radą jesienią już będzie miał nowe miejsce i wtedy puszczę go niech rośnie ile chce.
Tak jak wcześniej pisałam,źle mam posadzonego Chopina /tak jak i Ewa Gloriadei przy chodniku/ i dlatego co wiosnę tnę go jakieś 5-8 cm od ziemi i w czasie lata też muszę go podcinać bo włazi na chodnik. Co prawda jest to metoda na krótką metę,bo on po każdym przycięciu robi się grubszy.Ale za Twoją radą jesienią już będzie miał nowe miejsce i wtedy puszczę go niech rośnie ile chce.