... przesadź je do Jasła100krotka pisze:Domi - tak, jak pisałam w Twoim wątku. Sadzone ubiegłej jesieni, o wysokości ok. 60 cm.
Gosiu, maluśkie, oj maluśkie kieby rękawickaW porównaniu z tymi starymi, które przycinam na 30 cm, a w ciągu sezonu dorastają do dwóch metrów prawie...
Ta biała idzie do przesadzenia, jak zrzuci liście.
Rozczochrany ogródek Stokrotki
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
I ja dziś żurek gotowałam... na jutro hihihi i papryki faszerowne w sosie ... dla chłopaków, którzy mi równają działę po bronach...
poczytałam o Twoich planach kopania i zastanawiam się czy ja sobie dam rade z moją działką... a tak bym już chciała miec trawnik...
poczytałam o Twoich planach kopania i zastanawiam się czy ja sobie dam rade z moją działką... a tak bym już chciała miec trawnik...
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Płaszczyk? ;-)roslynn pisze:100krotko, tak sobie u Ciebie oglądam, czas chyba zakupić coś jesiennego![]()
Wczoraj kupiłam sobie jeszcze czosnek - Allium Siculum i tulipany Maytime
Gosiu, boję się, że zniknie w cieniu pampasówki
Liska, zurek to podstawa dla kobiety pracującej
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
x-d-a
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
- 100krotka

Dominiko - rok
Ja typuję rok 
Walentynko, ja kocham jesień, jest moją ulubioną porą roku. Jesienią zdarzyło mi się kilka bardzo dobrych rzeczy
A odkąd skończyłam szkołę - jesień nie ma już żadnych skutków ubocznych
Dala, ja sobie przysięgałam, że żadnych tulipanów więcej bo nornice...gdzież tam, zaopatrzyłam siew koszyczki do sadzenia i kilka dużych donic, w których je zadołuję, a na wiosne postawię przed domem
Trochę z tym zabawy, ale wolę to niż karmienie szkodników...
Walentynko, ja kocham jesień, jest moją ulubioną porą roku. Jesienią zdarzyło mi się kilka bardzo dobrych rzeczy
Dala, ja sobie przysięgałam, że żadnych tulipanów więcej bo nornice...gdzież tam, zaopatrzyłam siew koszyczki do sadzenia i kilka dużych donic, w których je zadołuję, a na wiosne postawię przed domem
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No cóż, dla mnie jesień ma skutki uboczne, bo ja ze szkołą pewnie skończę dopiero na emeryturze
Co nie zmienia faktu, że też ją lubię za nostalgiczne i melancholijne klimaty w ogrodzie i w ogóle w naturze.
Poza tym ogród znowu o tej porze roku pięknieje za pomocą astrów, traw i przebarwiających się liści.
Co nie zmienia faktu, że też ją lubię za nostalgiczne i melancholijne klimaty w ogrodzie i w ogóle w naturze.
Poza tym ogród znowu o tej porze roku pięknieje za pomocą astrów, traw i przebarwiających się liści.
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj 100krociu ........i nie pedz tak ku jesieni
co masz pod słoikami miedzy budlejami?
[ wiem ze rózydła ale jakie?]
białego ozoga nie lubię
.........jeszcze nie zdarzyło mu sie od młodosci zakwitnac pełna białą wiechą
zawsze połowa w innym kolorze
zarastasz!
...........gratulacje! i cmokasy
co masz pod słoikami miedzy budlejami?
białego ozoga nie lubię
zarastasz!
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- 100krotka

Smoku, rozmnażam sobie dwie odmiany (znaczy, próbuję rozmnażać, na razie trzeci rok i zero sukcesów, ale w końcu musi się udać ;-) ) - jedna to okrywowa, którą identyfikuję jako Heidetraum, natomiast druga to mało znana odmiana "Teściowa Witka", i ta już na pewno musi się ukorzenić, bo tak właśnie rozmnaża je ta zacna kobieta 
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
To ja też Wam się przyznam, że mam różę - różową odmiany "Wujek Tosiek", do rozmnażania jest przejedyna :P
Wystarczyło na wiosnę uciupać gałązkę, już zdrewniałą - zadołować i obficie podlewać.
Muszę tę "odmianę" koniecznie opatentować, bo jako jedyna róża w ogrodzie ostała się bez inwazji mszyc :P
Wystarczyło na wiosnę uciupać gałązkę, już zdrewniałą - zadołować i obficie podlewać.
Muszę tę "odmianę" koniecznie opatentować, bo jako jedyna róża w ogrodzie ostała się bez inwazji mszyc :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
- 100krotka

Gosiu - możesz ją sprzedawać na All... tylko wiesz, może nazwę zmienisz na "Uncle Tony"
Na pewno takiej nie mają 
Jesień... właśnie uświadomiłam sobie, że ma skutki uboczne. Gosia wie, jakie
Ile Cię kosztowała wyprawka do podstawówki? Ja nawet nie liczę, żeby mi nie zaszkodziło 8)
Jesień... właśnie uświadomiłam sobie, że ma skutki uboczne. Gosia wie, jakie
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka