Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

No nareszcie , strasznie długo sie wywyłały.. , mało mnie nie trafiło.. :evil: . Fotosik chyba strajkuje... :twisted: . Fotki nierewelayjne , no bo oczywiście pogoda sie popsuła.. :lol: .

Obrazek

1.

Obrazek

2.

Obrazek (tylko połowa :lol: )

3.

Obrazek

4.

Obrazek

Obrazek

5.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

6.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

7.

Gigantyczny , bardzo zdrowy :lol: :)
Obrazek

8.

Obrazek

Obrazek :(

Obrazek :(

2 liść mu usycha.. :(

9.

Obrazek

Obrazek

Zalany , jak byłem na wakacjach.. :( :cry:

Obrazek to jest liść sercowy..

Obrazek
:cry:

10.

Obrazek

Obrazek

cos sie zaczyna dziać z liśćmi..

Obrazek

Obrazek
:( Jakoś siet ak zaczynaja marszczyć ?..

11.

Obrazek

12.

Obrazek

13.

Obrazek

14.

Obrazek

15.

Obrazek

Obrazek

16.

Ludwisia czeka na posadzenie , wypóściłą stożek :D
Obrazek

17.

Obrazek 8)

18.

Obrazek 8)

19.

Obrazek

20.

Keiki , wybiedza matkę :shock: :shock: :shock: . Mateczka od karmienia klapła :lol:

Obrazek

Obrazek

21.

Obrazek

22.

Obrazek

23.

Obrazek

Obrazek :shock:

24.

Obrazek

25.

Obrazek

26.

Obrazek

27.

Obrazek

28.

Obrazek

29.

Obrazek

30.

Mój pierworodny.. , ten co miał pęd ze stożka wzrostu.. :roll: , wupuścił 2 keiki iojuż maja korzenie 8)

Obrazek

31... :oops: :oops: :oops:

Nie mam słów.. , to z tych z LM co rosły po 3 w doniczce.. , był śliczny maluszek , wypóscił pę ze stożka wzroostu miał 3 kwiatki i pęd usechł i ...

Obrazek

:(

Prosze o porady w spraie klapuszków.. Spagnum dostać nigdzie nie moge , w Rzezowie jest , ale nie wiem kiedy pojade , może w przyszłym tygodniu..

Ten biały i morelowy to chyba podgniły przez zbyt rozdrobnione podłoże.. :(

Sami widzicie , nie mam sie czym chwalić . Mało co kiwtnie.. Ale one kwitły najlepiej w zimie.. i może w te zaszaleja ?
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

pięknie ci kwitną. najpiękniejszy ten 5. (też mam taki, ale ma marne korzonki, takiego go już kupiłam) i MM.
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Artur- ale marniutko u Ciebie! Na pierwszym zdjęciu te kilka storczyków w ogóle nie zachwyca....

Wiesz, że żartuję! Piękności masz i tyle! Zgadzam się z Dusią, nr 5 jest cudny! Poza tym nr 6 to chyba brat jednego z moich Phal.
Fioletowa 10-tka ma prześliczne żyłki, nie, no każdy ma w sobie coś godnego uwagi!

Nie narzekaj, już jeden forumowicz- pesymista wystarczy...
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

Artur to są cudności :)
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Trzymajcie bogowie!
Don Arturo, toż to profesjonalna sesja fotograficzna z drapowanym tłem i modelkami!
I na dodatek tak pieknymi i zdrowymi, jak z obrazka.

Obrazek
Chylę nisko głowę, bo nie spodziewałam się ani tak ogromnej kolekcji,
ani tak zdrowych i zadbanych roślin.
Do pięty Ci nie dorastam, w umiejętnościch pielęgnacyjnych. :oops:
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Tulipan998 pisze:No nareszcie , strasznie długo sie wywyłały.. , mało mnie nie trafiło.. :evil: . Fotosik chyba strajkuje... :twisted: . Fotki nierewelayjne , no bo oczywiście pogoda sie popsuła.. :lol: .

Obrazek

2.

Obrazek
Ja się zakochałam w tych dwóch.... ten różowo - fioletowo - biały jest boski :shock:
Ale masz tego przychówku, że głowa mała :lol:
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Hehe, a mi się spodobały te same, co kaisog :lol: A ile kwiatuszków ma ta jedyneczka! :shock:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

:shock:

o rany, ale Ty masz tych storczyków :shock:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Storczykowa - dziekuje :wink: , ale moje sie nie umywaja do twoich.. :oops: :lol:

Baryczko :
Baryczka pisze:Artur- ale marniutko u Ciebie! Na pierwszym zdjęciu te kilka storczyków w ogóle nie zachwyca....
No wiem :cry:

TAK BYŁO.. :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie che mi sie szukać wiecej :lol:
Baryczka pisze:Wiesz, że żartuję! Piękności masz i tyle! Zgadzam się z Dusią, nr 5 jest cudny! Poza tym nr 6 to chyba brat jednego z moich Phal.
Fioletowa 10-tka ma prześliczne żyłki, nie, no każdy ma w sobie coś godnego uwagi!

Nie narzekaj, już jeden forumowicz- pesymista wystarczy...
Wiem , wiem , dziekuje :oops: . Ale wy macie takie piękności i jest tyle tu osób z takimi kolekcjami , że ja to im do piet nie dorastam.. :lol: . Że czasem sie martwie , że nie mam sie czym w ogóle chwalic.. :oops: :lol: .
Ja sie troszke tylko martwie tytmi moimi 2 czy trzema zdechlaczkami :? . Ale wiem , ze zawsze cos musi być :lol: .

Musze czekac do zimy z kwitnieniem reszty , zreszta i tak nie tak dawno kwitły i to nawet :lol: :wink: .

Meniu - dziękuję ;:226 .

Haniu - nie przesadzaj !!! Storczyki są dosć łatwe w uprawie :wink: , no nie wszystkie :lol: . Z tymi umiejętnościami pielęgnacyjnymi jest chyba na odwrót ? ;:129 . Ty tak wszystko porzadnie dokarmiasz i dbasz o zdrowotność :D ;:138 . A jeśli chodzi o ilość to przecież Ci pisałem :lol:

Gosiu - Ty masz na pewno więcej.. :wink: , dzięki :wink: .

Aniu nr. 1 :lol: - dzięki , nr. 1 ma 17 kwiatów bodajrze :wink: :lol: .

Aniu nr. 2 :lol: - Tylko 31 :roll: :wink: :lol:

Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25

Post »

Kolekcja powiększyła się znacznie :)

Nie porównuj swojej kolekcji z innymi. Spójrz na swoje storczyki z perspektywy osoby, która marzy o choćby jednym czy dwóch. Masz wiele pięknych storczyków, a pomyśl o tym co jeszcze przed Tobą! Jakie okazy jeszcze możesz zdobyć!

Każdy ma u siebie jakiegoś zdechlaczka, ja mam ich z pięć. Jedne dochodzą do siebie, inne stoją w miejscu lub marnieją. Niestety przygotowuję się na to, że nie wszystkie wyjdą na prostą, czy w ogóle zakwitną. Do tego dochodzą Cambrie, zmarniałe podczas mojego urlopu. Liczyłam, że zakwitną na jesień lub zimę. A dziś straciłam na to nadzieję. Widzisz, każdy ma swoje smutki...

Na razie u mnie kwitnących jest niewiele, większość to zielenina i zastanawiam się, czy potrafię je doprowadzić do kwitnienia. To będzie moja "chwila prawdy" :)
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Artur ja z pewnością nie mam więcej niż Ty. Powiedziałabym, że może u mnie połowa Twojej kolekcji by się uzbierała :lol: Gdyby Twoje wszystkie storczyki zakwitły razem to normalnie jak na rajskiej wyspie byś miał :wink: .....nic tylko siedzieć i podziwiać :lol:
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

No chlopie dales nam popalic :lol: :lol: , kolekcja zachwycajaca i wszystkie storczyki ladne sa :D
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

Artur pooglądałam twoje storczyki i poczułam się tak jakbym jeszcze niedawno zobaczyła swoje.Na forum podziwiałam same kwitnące okazy,a u mnie nic.Storczyki zwyczajnie odpoczywały,bo przecież nie mogą kwitnąć bez końca.A co do zdechlaczków,to każdy jakieś ma.Ja zawsze liczę się z jakąś stratą,chociaż jak do tej pory nie uśmierciłam żadnego.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Artur jak oglądałam Twoje zdjęcia to nie widziałam końca hehe,ale ich jest ;:156
Moim faworytem jest nadal numer 5 i 6,on jest po prostu cudowny i powiem szczerze że jak gdzieś takiego spotkam to od razu kupię.Moja siostra ma bardzo podobnego,wśród setki storczyków wygrzebała takiego jednego jedynego :lol:
Masz wspaniałą i to nie małą kolekcję,Vandom też widzę rosną nowe korzonki,super ;:113
U mnie też jedna hybryda zaczęła chorować,już ją opryskałam środkiem grzybobójczym i zobaczymy,zaczęły się robić jakieś przebarwienia i plamki i to na Pink Panther :(
No zobaczymy co to dalej będzie :lol:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :D , byłem na ryneczku i kupiłem storczyka.. ;:123 :lol: . Kremowy w różowe kropeczki ;:226 ;:216 . Jak go zobaczyłem z daleka to od razu kupiłem.. , jakieś przyciaganie :lol: ;:123 . Ma 2 pędziki , 7 kwiatuszków i 5 pączusiów :lol: :wink: .
Wieczorkiem wkleje fotki , bo będe miał gości :lol: .

Baryczko - dobrze, będe patrzył z takiej perspektywy :) :wink: . Wiem ile jeszcze przede mną , przy nowym domu jest przewidziane miejsce na małą oanzerię dołączona do domu ;:87 . Miejsce na nia jest od północy 8) . Kiedys mógłbym sobie wybudować :P :lol: . Mi wszystkie sąsiadki zazdroszczą.. :oops: Mówią , że nikt nie ma pękniej ukwieconego okna od ulicy i to jeszcze takimi kwiatami :oops: . Teraz w moim okienku wystawiłem 8 kwitnących :lol: .

Ja też będe miał chwilę prawdy , wiekszość moich storczyków ma dość nieduże liście i , wiec naewno jeszcze poczekam na większe kwitnienie :wink: . Najbardziej mnie by to martwło , ze na któregoś musiałbym czekać 2 lata.. :lol: Ale wtedy jaka radość jak zakwitnie :lol: .

Gosiu - mam nadzieję , ze tak będzie w zimie ;:183 .

Joluś - dzięki :lol: . Twoja kolekcja to jest dopiero zachwycająca :lol: .
Jak bys chciała zrobić kazdemu po jednym zdjęciu osobno to nie wiem czy byś sie Wyrobiła w tydzień ? ;:191 :lol: .

Danusiu - u mnie bardziej w zimie szalały , to moze i teraz :wink: ( różnyce temperatury miedzy dniem a nocą ) . Ja niestety uśmierciłem..

Agatko - No u Ciebie to dopiero końca by niebyło ! :lol:
Ja nr. 5 i nr. 6 uwielbiam , pahną przecudnie ;:6 . Nom , vandy szaleją troszkę :lol: . Na jednym zdjeciu może sie wydaje , że ma podgnite korzenie , ale tak nie jest :lol: .
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”