Ogródek AGNESS cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aga, czy ty masz jeszcze urlop,że robisz zaprawy. :wink:
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miałam rozwara niebieskiego i białego ale chyba nie przetrwały ostatniej zimy bo ich nie widać , jesienią siałam więc z sadzoneczek rozkwitnie dopiero w przyszłym roku , dobre i to :wink: różowego nie widziałam , jedyne moje kwiatki w ogrodzie w kolorze różowym to róże :lol: . Aguś czytam że robisz przetwory , ja jestem na etapie czerwonych porzeczek i ogórków .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iguś zgadza się jestem na urlopie jeszcze do 18 :D Powtót do pracy zbliża się wielkimi krokami, ale jeszcze leniuchuję :wink: :lol:

Elu moje rozwary są tegoroczne, i mam nadzieję, że przetrwają zimę, okryję je iglaczkami i zobaczymy :roll: Ja mam takie kolorki jak Ty i mam nadzieję, że trafię na różowego, bo też jest śliczny :D
Eluś co do przetworów, to ja działam brzoskwiniowo, bo już dojrzewają na potęgę, drzewko oblepione, będzie kilka wiader i nie przejemy, muszę zamykać je w słoiczkach :lol: :wink: No i oczywiście ogóreczki, sporo słoiczków już zakisiłam, bo to u mnie najważniejsze, a teraz przyszła kolej na sałatkę z curry :D i na koniec jeśli jeszcze będą ogórasy to korniszonki :roll:
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Jakie u Ciebie piękne róże! zakochałam się w tej różowej ile ona ma kwiatów, śliczna! pomaranćzowa też cudo!
ja mam same żółte i czerwone, kupiłam w lidlu jedną różową ale okazała się być czerwoną niestety.
Mam nadzieję że z gardłem lepiej? wiem co to jest bo ostatnio też chorowałam i faszerowałam się antybiotykami... na razie spokój zobaczymy dalej
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witaj Aguś.
Troszke zaniedbałam forum, ale sama widzialaś co sie u mnie działo-było superowo.
Aguś-prosze o poradę kiedy-czy juz wysiać sasanki i od razu na miejsce stałe??/, zapomniałam wcześniej podpytac, bo żyłam juz tym spotkaniem. Buziaki
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko dziękuję bardzo, u mnie z gardłem już ok , :D cieszę się, że podobają Ci się moje różyczki, różowe niestety już mi przekwitły, kwitnie jedynie pomarańczowa, czerwone Nina Weibull, i pienne, a pozostałe na razie tworzą pąki, mam nadzieję, że niedługo znów zakwitną :roll: :Dpiszesz, że masz żółte i czerwone, bardzo lubię i jedne i drugie :D

Gosieńko sasanki już wysiej, co do miejsca, to możesz wysiać do skrzynek, a jesienią zadołować i dobrze okryć, albo zada=ołować w inspekcie, albo wysiać do gruntu, i również na zimę dobrze zabezpieczyć gałązkami iglaczków. Ja wysiewałam i do gruntu i do skrzynek i wychodziły i jedne i drugie bez problemów :D W tym roku sieję bezpośrednio do ogródka :D
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Aga - a czy u Ciebie sasanki też przez lato tak idą w gęstą zieleń? :shock:

Wiosną sadziłam małe sasanki, kilka listków i tyle. Teraz mam sasankowy busz!
Jedna nawet puściła kwiatka.

Tak ma być, czy przegięłam z nawożeniem? :?
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś tak ma być :D latem z sasanek robią sie gęste krzaczory :D ja je nawet związuję, poniewaz wykładają się na sąsiednie rośliny i zasłaniają je :D
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

No właśnie, pokładają się niemożebnie..

Uff! Dziękuję :)

To mój pierwszy sasnkowy rok i nie wiedziałam co o tym mysleć.
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

To pokażcie ten sasankowy busz dla nieuświadomionych :P
Sama nie wiem dlaczego do tej pory nie pomyślałam o sasankach ?
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, w zeszłym roku sadzone rozwary były ogromne. W tym roku wyszły mizerne i nie wiem, czy one tak mają, czy u mnie warunki im nie odpowiadają...
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Bardzo ładnie rozrośnięty rozwar. Mój nie prezentuje się tak pięknie. Nie chce mu się rozkrzewiać i jaki był 2 lata temu gdy go sadziłam, taki jest i dziś.
Różyczki śliczne i pozostałe foteczki też ;:215
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Mam sposób na rozkrzewienie rozwarów.!!!!!
W tym roku jak zaczęły wychodzić znajomy nie zauważył i na niego nadepnął. Połamał wszystkie wierzchołki.
W nagrodę rozwar się rozkrzewił. Zakwitł trochę póżniej ale jest z niego teraz ładny krzak. :!: :!:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

aleksandra odwazna pisze:Mam sposób na rozkrzewienie rozwarów.!!!!!
W tym roku jak zaczęły wychodzić znajomy nie zauważył i na niego nadepnął. Połamał wszystkie wierzchołki.
W nagrodę rozwar się rozkrzewił. Zakwitł trochę póżniej ale jest z niego teraz ładny krzak. :!: :!:
To sposób na wiele roślin, jak się wyłamie nowe pędy, to się rozkrzewiają, ale ja nie mam sumienia na wiosnę się tak znęcać, jak roślinka dopiero z gruntu wychodzi. :cry:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś bardzo proszę :D Ja sasanki mam od początku, kiedy tylko założyłam ogródek, bardzo je lubię i nie wyobrażam sobie, żeby ich nie było w moim ogródku :lol: Ja w ogóle kocham wiosenne rośliny, i dlatego mam ich mnóstwo, ale za to później ,w sierpniu mam zielono, prawie nie ma kolorków :roll: i muszę coś z tym zrobić :roll: :lol:

Mariolu jak nie będzie lało, to cyknę fotki i pokażę sasankowe krzaczorki

Moniś moje rozwary sadzone są dopiero w tym roku, tak więc nie mam o nich pojęcia, mam nadzieję, że przezimują i będą ładne w przyszłym roku :roll:

Wiolu, może spróbuj uszczknąć wierzchołki, myślę, że wtedy na pewno się rozkrzewi ,ja tak robię z wieloma roślinkami, mimo, że czasem mi szkoda, szczególnie, gdy są pąki na wierzchu :roll: ale warto, kwitną odrobinę później , ale są piękne gęste i mają o wiele więcej kwiatów :D

Olu, i to jest właśnie świetna metoda na rozkrzewienie wielu roślinek :D Szkoda, bo szkoda, ale efekt murowany :D

Iguś,
ja też mam problem z wierzchołkami wzrostu u roślinek, szczególnie, kiedy mają już pąki kwiatowe na końcach pędów ale zaciskam zęby i ułamuję :wink: :lol:

Dziś kilka fotek z witaminkami :lol:

Dojrzewają już brzoskwinie, wczoraj 40 słoiczków dżemiku wylądowało w piwnicy :D

Obrazek Obrazek Obrazek

Jeżyny nabierają kolorków, jeszcze kilka dni i można będzie zbierać do torciku :wink: :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”