Moje kochane doniczkowce
- Haim
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nareszcie znalazłam choć chwilkę, żeby zajrzeć do swojego wątku i troszkę go odświeżyć ;)
Wybaczcie, że tak długo mnie u siebie nie było ale ostatnio mam więcej pracy niż zwykle, nadeszła pora zbierania plonów z pola, a wiec i zamrażanie, zaprawianie itd...
A więc najpierw moje nowości forumkowe:
Oxalisy od Agnieszki(behemota666), na fotce tylko Deppei, ale dostałam tez tego ciemnego i już zaczyna wyrastać ;)

I paczuszka od Ani(nuska89), a w niej dwie odmiany hibka
, dwie odmiany kalanchoe(żółte i różowe), i bluszczyk.
Żywe kamienie też były ale niestety nie przetrwały mi maleństwa

Dziewczyny, bardzo serdecznie Wam (nie) dziękuję

Dzięki Wam spełniły się moje kolejne marzenia
Wybaczcie, że tak długo mnie u siebie nie było ale ostatnio mam więcej pracy niż zwykle, nadeszła pora zbierania plonów z pola, a wiec i zamrażanie, zaprawianie itd...
A więc najpierw moje nowości forumkowe:
Oxalisy od Agnieszki(behemota666), na fotce tylko Deppei, ale dostałam tez tego ciemnego i już zaczyna wyrastać ;)

I paczuszka od Ani(nuska89), a w niej dwie odmiany hibka
Żywe kamienie też były ale niestety nie przetrwały mi maleństwa

Dziewczyny, bardzo serdecznie Wam (nie) dziękuję

Dzięki Wam spełniły się moje kolejne marzenia

- Haim

Witaj Kasiu 
W takim razie, skoro mam pierwszego gościa, to pokażę jeszcze parę moich nowości ;)
Moja duma, wymarzona Vanda 8) , w dodatku przedwczesny prezent urodzinowy, który dostałam od mojego męża, więc tym bardziej jest mi bliska 8) 8) 8)

Tutaj nie trzeba nic dodawać, bo ona jest tak piękna, że nie sposób opisać tego słowami 8)
Phalaneopsis, którego niedawno kupiłam w Kauflandzie za 14zł ;)

W takim razie, skoro mam pierwszego gościa, to pokażę jeszcze parę moich nowości ;)
Moja duma, wymarzona Vanda 8) , w dodatku przedwczesny prezent urodzinowy, który dostałam od mojego męża, więc tym bardziej jest mi bliska 8) 8) 8)

Tutaj nie trzeba nic dodawać, bo ona jest tak piękna, że nie sposób opisać tego słowami 8)
Phalaneopsis, którego niedawno kupiłam w Kauflandzie za 14zł ;)

-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- x-b-6
- 200p

- Od: 5 lip 2009, o 15:09
- Kontakt:
Cieszę się, że coś z tych "suszków" wyłazi, bo bałam się, że już kompletnie do niczego są. 
Myślę, że ja jednak swoim oxalisom (przynajmniej części) dam odpocząć na zimę, więc będę miała bulwek jeszczcze trochę - chętnie się podzielę.

Taki żywy i pięknie się prezentuje. No ale skoro to prezent, to wiadomo - z głębi serca.
Myślę, że ja jednak swoim oxalisom (przynajmniej części) dam odpocząć na zimę, więc będę miała bulwek jeszczcze trochę - chętnie się podzielę.
Ależ ma rewelacyjny kolor!Haim pisze:Moja duma, wymarzona Vanda
Taki żywy i pięknie się prezentuje. No ale skoro to prezent, to wiadomo - z głębi serca.
Agnieszka
Donice i doniczki
Donice i doniczki
- x-b-6
- 200p

- Kontakt:
Jak już Ci się za bardzo rozrosną, to ja chętnie przyjmę kawałek. ;)Haim pisze:dwie odmiany hibka![]()
Marzą mi się ostatnio hibiskusy, czerwonego mam przyobiecanego, ale kiedy do mnie dotrze? - tego nie wiem. :/
Więc tylko wzdycham zazdrośnie do tych prezentowanych na forum, a jest do czego wzdychać, oj jest!
Z tych Twoich też pewnie śliczności wyrosną.
Agnieszka
Donice i doniczki
Donice i doniczki
- Haim

Wiecie, mój M. tak narzeka na te kwiaty jak ktokolwiek do nas przyjdzie, ale jednak sam mi je kupuje i wtedy stara sie o takie bardziej wyszukane egzemplarze 8)
Na rocznicę ślubu w styczniu dostałam od niego bajerancką i olbrzymią Taccę
Objeździł wiele kwiaciarni i mówił Paniom, że potrzebuje kwiata takiego, jakiego jeszcze żona nie ma
Biedak się starał a Tacca mi padła, bo u nas centralnym jest palone i w zimie niestety jak w piekarniku
No ale o Vandzie poczytałam, kapię ją, 2, 3 razy w tygodniu, zraszam, i siedzi sobie w ciągu dnia w wazonie na balkonie ;)
póki co, myślę, ze jest jej dobrze, bo pączek, który był na zdjęciu, rozwinął się 8)
A teraz moje nowości kaktusowo-sukulentowe ;)
nie wiem jaki to kaktus, więc jeśli ktokolwiek się orientuje, to proszę o identyfikację:

Rhipsalis, którego dostałam za darmo od mojej zaprzyjaźnionej Pani z kwiaciarni, "ułamał się" niestety

Kolejne niewiadome, wiem tylko tyle, że ten na dole po prawej to Echinopsis subdenudata:

Kompozycja sedum+gruboszek tak mi się spodobała, ze musiałam ją kupić

I na koniec sedum variegata uszczknięte od mojej cioci(tej, co zawsze) :

Mirku, miło i Ciebie u mnie gościć w moich skromnych progach ;)
Kupuj, storczyki są piękne, ja mam jeszcze Oncidium, Dendrobium i 2 Cambrie oprócz tych, co pokazałam juz na forum, ale na razie nie kwitną, więc nie ma co pokazywać ;)
Tyle na dzisiaj, cdn... mam nadziej jutro, jadę znowu na pole po warzywka, wiec i trochę pracy znowu będzie
Dobranoc wszystkim

Agnieszko nie ma problemu, hibki mam jeszcze dwa większe, ale obiecałam na razie dwóm osobom, więc nie wiem, czy jeszcze coś wydobędę, ale postaram się ;)
Na rocznicę ślubu w styczniu dostałam od niego bajerancką i olbrzymią Taccę
Objeździł wiele kwiaciarni i mówił Paniom, że potrzebuje kwiata takiego, jakiego jeszcze żona nie ma
Biedak się starał a Tacca mi padła, bo u nas centralnym jest palone i w zimie niestety jak w piekarniku
No ale o Vandzie poczytałam, kapię ją, 2, 3 razy w tygodniu, zraszam, i siedzi sobie w ciągu dnia w wazonie na balkonie ;)
póki co, myślę, ze jest jej dobrze, bo pączek, który był na zdjęciu, rozwinął się 8)
A teraz moje nowości kaktusowo-sukulentowe ;)
nie wiem jaki to kaktus, więc jeśli ktokolwiek się orientuje, to proszę o identyfikację:

Rhipsalis, którego dostałam za darmo od mojej zaprzyjaźnionej Pani z kwiaciarni, "ułamał się" niestety

Kolejne niewiadome, wiem tylko tyle, że ten na dole po prawej to Echinopsis subdenudata:

Kompozycja sedum+gruboszek tak mi się spodobała, ze musiałam ją kupić

I na koniec sedum variegata uszczknięte od mojej cioci(tej, co zawsze) :

Mirku, miło i Ciebie u mnie gościć w moich skromnych progach ;)
Kupuj, storczyki są piękne, ja mam jeszcze Oncidium, Dendrobium i 2 Cambrie oprócz tych, co pokazałam juz na forum, ale na razie nie kwitną, więc nie ma co pokazywać ;)
Tyle na dzisiaj, cdn... mam nadziej jutro, jadę znowu na pole po warzywka, wiec i trochę pracy znowu będzie
Dobranoc wszystkim

Agnieszko nie ma problemu, hibki mam jeszcze dwa większe, ale obiecałam na razie dwóm osobom, więc nie wiem, czy jeszcze coś wydobędę, ale postaram się ;)
- x-b-6
- 200p

- Kontakt:
No to zazdroszczę, bo u mnie narzeka i nie zamierza niczego kupować...Haim pisze:Wiecie, mój M. tak narzeka na te kwiaty jak ktokolwiek do nas przyjdzie, ale jednak sam mi je kupuje i wtedy stara sie o takie bardziej wyszukane egzemplarze 8)
Dobrze chociaż, że mój mąż na kwiatkach się nie zna, więc nie zauważa nowych nabytków.
Ja cierpliwie mogę poczekać na kolejny "rzut", niechby nawet było to za rok. Nie ma co za bardzo ogołacać kwiatków.Haim pisze:hibki mam jeszcze dwa większe, ale obiecałam na razie dwóm osobom, więc nie wiem, czy jeszcze coś wydobędę, ale postaram się ;)
Chyba, że sama sobie sprezentuję, bo się w tym tygodniu wybieram do centrum ogrodniczego z koleżanką, z samochodem, z dużym bagażnikiem... Oj będzie się działo (mam nadzieję).
Agnieszka
Donice i doniczki
Donice i doniczki