Topinambur, słonecznik bulwiasty
- zielonajagoda
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Topinambur, bulwy.
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Słonecznik bulwiasty - topinambur
Witajcie, wpisuję się do wątku.
Mój sąsiad ma topinambur za płotem, będę żebrać, żeby mi dał bulwkę. Wtedy topinambur będzie już po obu stronach płota. Mogłabym czekać, aż sam przejdzie, ale mi się nie chce
Mój sąsiad ma topinambur za płotem, będę żebrać, żeby mi dał bulwkę. Wtedy topinambur będzie już po obu stronach płota. Mogłabym czekać, aż sam przejdzie, ale mi się nie chce
- DorkaS-66
- 500p

- Od: 27 maja 2011, o 08:51
DorkaS.
"Barbam video, sed philosophum non video."
-
MaGorzatka
Dorka
ja już nie mam osiemnastu lat i mi się spieszy 

- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
A ja chciałabym kupić bulwy Topinambura,czy ktoś mógłby mi sprzedać?Bardzo mi zależy
Gosia123A, zerknij na allegro. Ja tam kupowałam kilka lat temu, na pewno ktoś będzie miał teraz lub później. Warto tylko wybrać takie bulwy, by się je wygodnie obierało. Najpierw miałam takie kuliste, potem dokupiłam jeszcze podłużne i one mi bardziej odpowiadały. Teraz już nie mam sama bulw, ale chcę kupić dla kuzynki.
Ja właśnie kupiłam kilogram bulw.Wsadziłam wczoraj.Co z tego wyrośnie zobaczymy.
Nie mogę chyba wstawić danych sprzedawcy tutaj.Ale dla chętnych mogę przesłać namiary drogą prywatną.
Nie mogę chyba wstawić danych sprzedawcy tutaj.Ale dla chętnych mogę przesłać namiary drogą prywatną.
- DorkaS-66
- 500p

- Od: 27 maja 2011, o 08:51
Mąż dosadził jeszcze bulw topinambura, bo naszym królikom wyjątkowo smakuje
, lubię kwiaty, bo długo wytrzymują w wazonach, ale ... z tym smakiem, przydatnością w kuchni, to naprawdę dyskusyjna sprawa, moim zdaniem żadna rewelacja. Wczoraj koleżanka próbowała i też była zawiedziona "szklistymi słodkimi ziemniakami", można dodawać do sałatek, można pochrupać jak rzodkiewkę, ale nie oczekujcie cudu, tak jak pizza... to było jedzenie biedoty włoskiej, tak topinambur biedoty francuskiej.
Obecnie naszła moda na bulwy... ale sama moda nie wystarczy, by pokochać ten smak!
Obecnie naszła moda na bulwy... ale sama moda nie wystarczy, by pokochać ten smak!
DorkaS.
Gotowany mi nie smakował, ale na surowo, do chrupania to rewelacja.
- zielonajagoda

- Kontakt:
- ninkas
- 200p

- Od: 23 sty 2011, o 23:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja wczoraj przekopałam spory kawałek i pozbyłam się go stamtąd (mam jeszcze kawałeczek w innym miejscu) bo się strasznie rozpanoszył 
Alicja
- zielonajagoda

- Kontakt:
Nie wychodził, nie wychodził i nie wytrzymałam, rozgrzebałam ziemię i zobaczyłam że mój topinambur ma już kły jak tygrys 
-
MaGorzatka
Iwona - i co, rzeczywiście smakuje, jak wielkie ziarno słonecznika?
- GunnarSK

- Od: 1 paź 2009, o 17:10
Kilka lat temu miałem topinamur, i najtrudniej było się go pozbyć (z jednego miejsca albo całkowicie). Na All. na pewno będzie.
pozdrawiam, Gunnar
- zielonajagoda

- Kontakt:
MaGorzatka, słonecznikiem nie jest, to pewne, na surowo mi smakuje, zanim posadziłam, to kilka bulw zjadłam, trochę jak rzepa z orzechowym posmakiem, jednak jedzony codziennie z pewnością bardzo szybko by się przejadł. Gotowanego i pieczonego posmakuję dopiero na jesień, myślę że jest wart ze względu na swoje właściwości dietetyczno - lecznicze na wprowadzenie do jadłospisu 
MaGorztko kilka bulwek, nie bardzo okazałych, mi zostało, jeżeli masz chęć je posadzić to wyślij mi adres na pw, dużo tego nie ma, może 8-10 bulwek.
MaGorztko kilka bulwek, nie bardzo okazałych, mi zostało, jeżeli masz chęć je posadzić to wyślij mi adres na pw, dużo tego nie ma, może 8-10 bulwek.