W tym roku planuję posadzić na przemian pomidory i melony żeby gdy melony dojrzeją końcem lipca zlikwidować krzaki i uwolnić miejsce dla pomidorów, które dopiero będą wchodzić w szczyt wegetacji...
Moje melony niestety padły. Nie mam dla nich dobrej miejscówki i było im za zimno Posiałam drugą partię nasion w paletki i mam nadzieję, że pogoda się poprawi
U mnie dziwnie Seledyn i Ananas słabo kiełkuje w tym roku. Na szczęście Malaga normalnie.
Sadzę do tunelu w tym tygodniu - niech się dzieje co chce Zrobię awaryjne ogrzewanie sterowaną farelką jakby przymrozki miały przyjść, ale jestem dobrej myśli...
U mnie z kolei kolejna klapa. Otrzymałem kilkanaście nasion odmiany Frantelupe, ale dosyć stare bo miały już 9 lat. Niestety mimo chuchania i dmuchania ani jedno nie wzeszło, szkoda.
U mnie też w tym roku nasiona bardzo słabo kiełkowały, nawet te prosto ze sklepu.
A te co wykiełkowały wyglądają jak siedem nieszczęść. Nie wiem o co chodzi...
Część moich melonów została zjedzona przez ślimaki W przyszłym roku muszę zastosować granulki po ułożeniu ściółki z kartonów i dopiero po kilku dniach posadzić rozsadę. W tym roku zafundowałam im świetną kryjówkę i stołówkę
W puste miejsca dosiałam nasiona bezpośrednio do gruntu, na pewno zdążą zaowocować.
Wczoraj swoje melony do gruntu wysadziłam . Co niektóre miały już mrówki w doniczkach . Na nic się zdało
trzymanie ich na półce a nie na ziemi . Wszędzie wlezą .
Podoba mi się odmiana Gediz jako rozsada a to dlatego , że szybko się krzewi , zwarta roślinka .
Z tego co pamiętam na rzekomego podatny .