Pamiętacie bajkę "Pomysłowy Dobromir"?
Mój syn ją uwielbiał, no i ja też

razem oglądaliśmy z radością.
Nic dziwnego, że każdego roku robię tymczasowe domki dla roślin doniczkowych i nie zimujących

Bo ileż razy można wynosić i wnosić z powrotem te donice i skrzynki
Ewo, wiosna już nie tylko kalendarzowa, ale i o tym pewnie wiesz. Wczoraj było ładnie, a dzisiaj jest cudownie.
Beatko, w ub.r. zostawiłem kwiaty czosnku niedźwiedziego i mimo iż mieliśmy tylko dwie kępki, to pięknie się rozsiał - nawet 2 m dalej najgorzej, że w trawniku też.
A wierzbę przyciąłem i gałązki staram się ukorzenić, więc jakby co, wiesz gdzie szukać
Kasiu ... dobrze prognozowałaś - w tej chwili jest już 20 stopni, a jeszcze południa nie ma
Zdjęcie z przysiadu
Wando, nie zwróciłem uwagi na ślimory w pierwiosnkach, a właściwie na szkody, bo pod liśćmi się chowają - może dlatego, że pierwiosnków tak dużo, to strat nie zauważam

a poskrzypki dalej ugniatam, na razie w jednej wcześniejszej kępie lilii, aż się boję jak wszystkie lilie zaczną rosnąć.
Aż tak
Gosiu?

Na szczęście już w całym kraju pogoda się poprawia i u ciebie też wiosna nastanie
Widziałem wczoraj polskiego koliberka

szybki był, a ja bez aparatu, więc zdjęcie z lat wcześniejszych.
Pozdrawiam wszystkich ogrodników i działkowiczów, za chwilę obiad i zmykamy na hacjendę
Już słyszę to brzęczenie pszczółek