Chyba Ci pozostanie wsiać do tego, co masz i dać na mszę.

To niezły pomysłKalma pisze:w przyszly weekend zrobię rundkę po sklepach z aparatem w poszukiwaniu czegoś lepszego do rozsady. I podrzucę Ci fotorelację
Oczywiście . Tu jest inna sytuacja. Siewki będą w tym podłożu krótko, a poza tym każde nasiono ma swój zapas składników pokarmowych.Kalma pisze: mam tylko jeden worek - uzyje do wysiewu.
Jeśli na bazie torfu wysokiego ,to w granicach właśnie 30 deko na litr. Zależy to też od dodatków. Z piaskiem będzie ważyć nieco więcej, z perlitem - mniej. Skład nawozowy powinien odpowiadać wymaganiom/ podawałem wcześniej/. Jeśli przyjmiesz zawartość fosforu za 1 to azotu do fosforu powinno być tak, jak 1 : 1,2 azotu do potasu 1 : 1,5 do 2,0. I powinno być na opakowaniu napisane, czy są mikroelementy, czy nie maKalma pisze:ile powinno takie podłoże ważyć? I czym jeszcze powinnam się kierować przy wyborze?
No proszę. I Gienia praktycznie potwierdza moje słowa.gienia1230 pisze: Nasionka , owszem, pięknie zeszły ale jakoś marnie toto rosło w doniczkach, dopiero w ogródku pomidory poszły jak burza.
Prześwietlą Ci i wylądujesz w Guantanamo / tfu,tfu /gienia1230 pisze:zapakowałam do twardego pudełka, pozostaje mi upchać to w walizce i jakoś przemycić.
Nad wyraz trafne określenie.Prazyn pisze:to bedzie jej ostateczne miejsce
forumowicz - wydrukowałam Twoja instrukcję i w przyszłą sobotę udaję się na "polowanie"Skład nawozowy powinien odpowiadać wymaganiom/ podawałem wcześniej/. Jeśli przyjmiesz zawartość fosforu za 1 to azotu do fosforu powinno być tak, jak 1 : 1,2 azotu do potasu 1 : 1,5 do 2,0. I powinno być na opakowaniu napisane, czy są mikroelementy, czy nie ma
Bardzo dobry artykuł. Polecam jego przeczytanieNa wczesność plonowania wpływa objętość wielodoniczek. Im większa objętość bryły korzeniowej, tym większa wczesność i większy plon wczesny. Przy objętości wielodoniczek 90 cm3 plon wczesny był największy.