Pomidory pod daszek posiane, przepikowane ale bardzo powoli rosną

.
Teren na posadzenie pomidorów przeorany jesienią, glebogryzarką potraktowany w marcu i posiana jest gorczyca.
Wszystko w tym roku rośnie wolniej, ale myślę że jak przyjdą ciepła to gorczyca będzie rosła po kilka centymetrów dziennie
Opowiem o moim "178"
Kilka lat temu dostałam nasionka z wymiany podpisane 178 F3. Posadziłam 1 krzak, okazał się ciągłego wzrostu z okrągłymi malinowymi owocami. Zebrałam z niego 10 pomidorów po 40 dag jak z foremki, później ok. 10 sztuk 30 dag. Nigdy nie miałam tak plennego pomidora

.
Kilka lat nie sadziłam i w minionym roku rosło u mnie i u szwagierki 5 krzaków - 3 ciągłego wzrostu i 2 samokończące. Od małego roślinki wyraźnie dzieliły się na 2 rodzaje - krępe i niskie - z nich wybrałam 2 i były samokończące i wysokie szczupłe - te były ciągłego wzrostu.
W tym pokoleniu kształt pomidora był inny na każdym krzaku i inny od matki. W obecnym roku posiałam dzieci tych ciągłego wzrostu.
Ja mam nadzieję że to jest 178 tylko mi się trafił ciągłego wzrostu w niskim pokoleniu..
Ario, jeśli potrafisz uzasadnić, że nie mógł się taki trafić, bo znasz rodziców 178, to napisz