Wanda w podłożu i nie tylko
- Danutka55
- 1000p
- Od: 5 lut 2009, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mariusz,Beatko,Ania...dziękuję.Gdyby nie wasze spostrzegawcze oko,nie wiedziałabym,że to już sreberko.
Jolu...jak na razie nie pachną,ale kwiaty dopiero się rozwinęły.Czy możliwe,że na zapach trzeba dłużej czekać
Grażynko...miło mi,chociaż zamiast tego białego kwiatu wolałabym np.żółty.Ale i tak się cieszę,że w ogóle u mnie zakwitły.
Jolu...jak na razie nie pachną,ale kwiaty dopiero się rozwinęły.Czy możliwe,że na zapach trzeba dłużej czekać

Grażynko...miło mi,chociaż zamiast tego białego kwiatu wolałabym np.żółty.Ale i tak się cieszę,że w ogóle u mnie zakwitły.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
- lvlidnight
- 200p
- Od: 28 paź 2008, o 19:16
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
Danusiu piękne kwiaty katleji, jak dla mnie to ta roślina kosmos, a u Ciebie tak pięknie kwitnie:) zaglądasz może do kwiaciarni na dołku? słyszałem, że mają duży wybór w storczykach.
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
- Danutka55
- 1000p
- Od: 5 lut 2009, o 17:36
Dla mnie katleje to też kosmos i dlatego prawie wcale się nimi nie przejmowałam.Dwie zakwitły,a dwie następne mają zamiar,bo pochewki kwiatowe już są.Czy zakwitnąmarivsz pisze:Danusiu piękne kwiaty katleji, jak dla mnie to ta roślina kosmos, a u Ciebie tak pięknie kwitnie:) zaglądasz może do kwiaciarni na dołku? słyszałem, że mają duży wybór w storczykach.

W kwiaciarni na dołku nigdy nie byłam.Najczęściej zaglądam do dwóch kwiaciarni koło Domu Kultury,ale tylko pooglądać.Storczyki są tam zbyt drogie.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
No to gratulację że doprowadziłaś je do kwitnienia. W tamtym roku tak koło sierpnia storczyki właśnie koło Domu Kultury kosztowały 17zl- także cena względna. A na dołek się przejdź pooglądać bo mieli śliczne dendrobia.
ogródeczek
storczyki
storczyki
- Mala_MI
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
a jeszcze zapytam, czy wystawiałaś cattleye na zewnątrz ?
ja moje miałam cały czas w mieszkaniu (mam je od maja, było młodziutkimi roślinkami), ale wystawiłam na zewnątrz jakiś czas temu. Ale nie wiem czy to był dobry pomysł.
ja moje miałam cały czas w mieszkaniu (mam je od maja, było młodziutkimi roślinkami), ale wystawiłam na zewnątrz jakiś czas temu. Ale nie wiem czy to był dobry pomysł.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!