Gdzie kupić nasiona warzyw, sadzonki?
Re: Gdzie kupić nasiona warzyw. Sklep internetowy - który?
Ja kupuję zawsze w OGRODNICZY.EU,przesyłka tania bo 5 zł,nasiona tanie i dobre.
- GunnarSK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też kupiłem u niego, i było w porządku. Ale on dużo ma nasion z Ożarowa, co jest tutaj za płotem.smirka pisze:Ja kupuję zawsze w OGRODNICZY.EU,przesyłka tania bo 5 zł,nasiona tanie i dobre.
pozdrawiam, Gunnar
-
- 500p
- Od: 30 sty 2007, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja też chwalę ogrodniczy.eu 

-
- 200p
- Od: 9 lip 2011, o 18:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czy ktoś kupował nasiona firmy Polan z Krakowa? Jaka jest ich efektywność ? Mają swoją stronę internetową.Cena nasion korzystna.Tylko niewiele wiem o firmie.
Pozdrawiam!!!
witam serdecznie! Zdecydowanie odradzam sklep internetowy e-PNOS z Ożarowa, zamówienie zostało przyjęte do realizacji 10 lutego, na stronie napisano, że w miesiącach styczeń - marzec realizacja zamówienia może wydłużyć się do 5 dni roboczych, mamy dziś 19 lutego i do tej pory cisza. Kiedy zadzwoniłam pani dość enigmatycznie bez żenady wyjaśniła, że to wina zmiany systemu, że starają się do tygodnia realizować zamówienia. Teraz już sam nie wiem, czekać czy zamówić gdzie indziej...
Serdecznie pozdrawiam forumowiczów

Ja nie mam praktycznie żadnego doświadczenia w temacie, bo w tym roku po raz pierwszy zamawiałam on-line Wybrałam florexpol.com.pl [ w mojej okolicy... patriotyzm lokalny], bo nie mogłam się zarejestrować na ogrodnicze.eu
Zamówienie zrealizowane szybko, chyba do pięciu dni, ale.... na torebkach nie ma fotek roślin
Jednym słowem, są to nasiona porcjowane przez firmę, a nie np. z Ożarowa ... TYm sie trochę zawiodłam, ale ceny mają dość atrakcyjne
No a po sezonie będę wiedziała jaki plon te nasionka wydały, więc ocena będzie pełniejsza 

Pozdrawiam, Ela
-
- 500p
- Od: 30 sty 2007, o 13:07
- Kontakt:
Jolena, daj PNOSowi szansę. Pewnie sama wiesz jak to jest w przypadku zmiany systemu. Zwariować można. Wielokrotnie zamawiałam w PNOSie, Plantico, ogrodniczy.eu i Franchi Sementi. Nigdy nie było jakiejś bardzo dużej wpadki żadnego z tych sklepów. Ten ostatni tylko czasem mnie rozczarowuje terminami ważności nasion, a PNOS wręcz przeciwnie. Poczekaj jeszcze chwilkę, powinno się wszystko wyklarować. Za oknem i tak jeszcze śnieg...
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 7 cze 2012, o 16:05
Ja z PNOSu ostatecznie zrezygnowałam
Zmianę systemu jestem w stanie zrozumieć, tylko wypadałoby jakiegoś głupiego maila podesłać, albo zostawić informację na stronie że są opóźnienia.

no właśnie.... doska_ ma rację.... zmiany, opóźnienia, etc. to wszystko można zrozumieć, tylko ten brak szacunku dla klienta....zamawiałam z PNOS-a opierwszy i ostatni raz... teraz czekam co z tego wyniknie i czy i kiedy dostanę nasionka...
poza tym... śnieg śniegiem, ale rozsadę można już robić. 

PNOS to solidna firma z tradycjami,to że w obecnym okresie czas wyczekiwania się nieco wydłużył wynika z olbrzymiej ilości zgłoszeń.Ja corocznie korzystam z ich usług i jestem zadowolony.
A oto czas realizacji zamówionej przesyłki.
A oto czas realizacji zamówionej przesyłki.
Aby obniżyć koszt dostarczenia przesyłki warto zamówić darmową prenumeratę newslettera Są to porady ogrodnicze na dany miesiąc.Link znajduje się na stronie głównej PNOS- produkty zamówione w dni powszednie (od poniedziałku do czwartku włącznie) do godz. 11:00, są dostarczane praktycznie następnego dnia.
- produkty zamówione w piątek do godz. 8:00 rano, są dostarczane praktycznie w poniedziałek. W okresie styczeń-marzec, przy bardzo dużym nasileniu zamówień, dostarczanie przesyłek może się wydłużyć do pięciu dni roboczych.
Prenumerata newslettera PNOS upoważnia klienta Sprzedaży Internetowej PNOS
do rabatu w wys. 5 procent.
Rabat ten jest dla prenumeratorów newslettera PNOS rabatem końcowym.
Nie sumuje się z innymi rabatami, przyznanymi w PNOS wcześniej.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 23 sie 2012, o 12:41
Zgoda, a ponad to PNOS to nie tylko sklep internetowy ale również znany producent nasion. Na pewno nie znikną z rynku z kasą pobraną od klientów.janhel41 pisze:PNOS to solidna firma z tradycjami ....
A że dostali od Joleny i doska_ opinię niesolidnych sprzedawców, to bardzo dobrze. Może ktoś tam się obudzi w Zarządzie i pogoni towarzystwo do roboty. Internet to kanał dystrybucji towarów, którego żadna poważna firma nie powinna lekceważyć.
Wiem, że PNOS to firma z tradycjami i solidna, dlatego zdecydowałam się tam zamówić, wiem, że przy nawale zamówień czas realizacji się wydłuża, jak sami napisali i co zostało zacytowane na forum: "...do pięciu dni roboczych...". Od 10 lutego, kiedy moje zamówienie zostało przyjęte do realizacji, do dziś to trochę dłużej, jeśli jest jakiś problem czy czas realizacji się wydłuża to należy, szanując klienta, napisać o tym na swojej stronie. Ja mogę czekać nawet dwa miesiące i dłużej, tylko mam o tym wiedzieć wcześniej. Teraz czekam cierpliwie, kiedy i czy w ogóle coś od tej solidnej firmy dostanę, ale kiedy tylko dostanę nasionka, na pewno o tym napiszę...
Masz rację,ale ja w takiej sytuacji dzwoniłem do działu sprzedaży internetowej.Poniżej adres E-mailowy i Nr tel.
Z całym szacunkiem, ale umiem czytać, Internetem posługuję się na co dzień i dzwoniłam tam, o czym piszę wcześniej, ale dowiedziałam się tylko, że zmiana systemu opóźnia realizację, ale do tygodnia realizują wszystkie zamówienia... od 10 lutego minęło trochę więcej niż tydzień.... więc, jak mówię, cierpliwie czekam na nasionka... Wiem, że za oknem jeszcze śnieg, ale w domu można już przygotowywać rozsadę.... Jak tylko dostanę, napiszę... Póki co, najpotrzebniejsze nasiona kupię u ogrodnika.... Pozdrawiam