Moja mała "dżungla" - part I

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja mała "dżungla"

Post »

szeflerka niesamowita, moje chyba na mnie wiecznie obrażone bo nie chcą rosnąć, a kradzione roślinki lepiej rosną no i przecież same się łamią ;:224 :;230
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

a co do gloksynii to już jej nie będę nic ucinała bo mały ogonek już został nawet jak będzie gniła to zostawię i zobaczymy co będzie
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

No w końcu sama przyznała że ma ruchliwe łapki :;230 :;230
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AdaK
500p
500p
Od: 22 lut 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Brawa dla grudniczka ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Dziękuję odwiedzającym za zachwyt nad grudniczkiem głównie ;:196 dobrze Was rozumiem ;:108 jego kolorek jest ech ;:167

mika, Ada, Kasia, Patrycja, Jagoda - ;:196

Filigranowa27 pisze:Piekny pączuś na grudniczko. Ja mam takie jak ty odłamane
ale mają już po 3 pieterka listków i mają pączusie i chyba zakwitną,

ja mam kilka odłamanych od bordowego grudniczka i w tydzień wypuściły pączki ;:154
rapunzel pisze:mniodkowa, ty to nawet grudnikowi własnej matki nie przepuścisz
O listku z LM już nie wspomnę.
Co do paprotek, to życzę powodzenia, ale ja się do nich zraziłam nieodwołalnie, bo to są bardzo chimeryczne rośliny, przynajmniej wg mnie.

dziś się nimi nie zajęłam już braku czasu, ale jutro zajrzę o co im chodzi...
a z tym grudnikiem to masz rację ;:14 odbiło mi na ich punkcie, a wiedziałam dobrze, że mama ma takiego jakiego ja jeszcze nie posiadam i już z takim zamiarem jechałam do niej :oops: tylko zaskoczyło mnie jego kwitnienie (zupełnie nie wiem czemu, przecież u każdego pączki już) ale było jeszcze gdzie urwać ;:224
Lidka lmw pisze:No w końcu sama przyznała że ma ruchliwe łapki

ja nigdy nie przeczyłam, zawsze mówiłam, że lubię obmacywać swoje zielone ;:224

Dziś wieczorkiem zabrałam się za prace ogrodnicze... toż to jakaś masakra była ;:223 stwierdziłam, że muszę pracę porzucić aby się nimi opiekować bo pochłania mi ta moja "dżungla" coraz więcej czasu ;:223 Efekty obfocę jutro bo dziś już ciemno a mój aparat niespecjalnie wyrabia w takich warunkach... do tego plecki zaczęły mi doskwierać więc na pocieszenie sobie i odwiedzającym moje parapety pokażę co dziś rano zobaczyłam podnosząc rolety :tan żadna nowość, ale ja nagapić się nie mogę ;:97

Obrazek

Dobranoc ;:51
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
AdaK
500p
500p
Od: 22 lut 2011, o 17:43

Post »

Aguś, mój jeden grudniczek ma taki sam kolorek :)
Hubuś cudowny :)
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

mniodkowa pisze: żadna nowość..
.. ale i ja nagapić się nie mogę ;:106 a jak tam fiołkowo w tle.. ;:224
Miła niespodzianka o poranku ;:63 ;:63
wszystko moje jest tu:
zapraszam
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Śliczny:)
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

No i wcale się nie dziwię bo PIĘKNOŚCI kwiatuszek !!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Miodowa mój kupiony hibiskus pozrzucał pączki kwiatowe, a oprócz przędziorka ma jeszcze tarczniki :evil: ;:14 .
Szczęściara jesteś, że nie kupiłaś go :roll: .
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, nie pisz, że przecież u każdego pączki już ;:14 , bo u mnie ani myśli paskud choćby jednego wypuścić i to ten za dychę, bo ten tani, co już miał pączki z każdym dniem ma je coraz większe. Te grudniki jeszcze bardziej zatrzęsły moim przekonaniem, że droższe powinno być lepsze.
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Tym wyjazd lepszy im więcej zielonych z niego przywieziemy... a Twój należał do udanych ;:108
Pąk grudnikowy pięknie uchwycony ;:180 ale hibcio rozkłada na łopatki wszystko ;:180 ;:167
ciekawa jestem efektów pracy a intuicja podpowiada ze będzie na co popatrzeć ;:108
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

:wit
słuchajcie, mnie to trzeba przywiązać chyba i naprawdę odebrać portfel i karty i zamknąć w domu na kilka zamków ;:83 no bo przecież ja umiaru nie mam zupełnie i już sama chyba muszę się poddać jakiejś kwarantannie ;:125
Musiałam wybrać się dziś na miasto w ciągu dnia i wracając od mechanika (rezerwowałam termin na wymianę oponek) od razu obok był ogrodniczy, do którego mi zawsze nie po drodze odkąd tam nie mieszkam, i co? no co? niech ktoś zgadnie no co...? ;:88

Więc zanim ktoś zgadnie to opowiem, że wczoraj wieczorkiem pomimo ogromnego zmęczenia (ostatnio kiepsko sypiam i mam kupę stresu) pomyślałam, że pielęgnacja zielonych mi pomoże... nie wiem czy pomogło, ale narobiłam się jak... ;:60
Moje skrętniki zwykłe kwiaciarniane przekwitły sobie już i o samych liściach zostały, ale tych liści to ho hooo.... zauważyłam, że ziemia im spleśniała i zaczęły wręcz się wypychać z doniczek to pomyślałam, że jesień nie jesień przesadzanie trza zrobić i pomimo mego nawadniania kulami okazało się, że 3 doniczki miały strasznie mokrą ziemię :shock: kwiatkom wydaje się nic nie być, ale myślę, że w porę się zabrałam za to... oby te moje gmeranie pomogło tylko ;:180 bo skrętniki przesadzone zostały do ziemi przepuszczalnej (tak wyczytałam) i teraz się okaże, czy to dobra robota wykonana czy znów coś napiep**łam ;:223 Oto efekty, aha, posadzone do nowych doniczek zakupionych w sobotę ;:224 (na 1 foto, mam też kolorowe, ale dostały je inne roślinki, no i mama ma dokupić, bo zbrakło w sklepie :;230 )

Obrazek
Obrazek

no i oczywiście nie dało się tak bezboleśnie i ułamało mi się trochę a wyrzucić nie wyrzucę to do ziemi:

Obrazek

Pudełek mi powoli brakuje ;:223

Obrazek

Zdaje się ciśnienie wysokie, ale ja to mam albo za wysokie albo nie wiem już co bo głowa to mi pęknie za moment ;:151
Miłego dnia kochani, odpowiem gościom wieczorkiem, mogę też wstawić fotkę... hibiskusa, bo są otwarte dwie buźki obok siebie i są ;:167 tylko nie wiem czy już nim nudzić...
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34

Post »

;:154 No no, całkiem niezła kolekcja tych skrętniczków. Jak by Ci się jeszcze przypadkiem coś "odczepiło" to chętnie przygarnę :wink: A hibkiem to możesz nudzić nas nawet codziennie :D
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33

Post »

Super robotę odwaliłaś ;:108 podłoże dla skrętniczków wygląda na dobrze przepuszczalne!

... a jaka wielka "farma" skrętnikowo-fiołkowa ;:224
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”