Moja mała "dżungla" - part I

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla"

Post »

Ale dałaś po oczach. :)
Piękny kwiat hibiskusa i zdjęcia rewelacyjne.

Hoja bardzo okazała - widać, że jej u Ciebie dobrze. Aż miło popatrzeć. :D
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Słoneczny hibek wygląda niesamowicie. Na dodatek widzę, że ma przynajmniej dwa kwiaty :shock:. No, prawdziwe cudo ;:138 .
Hojka ogromniasta ;:108 . Zupełnie mnie nie dziwi, że przeważała doniczkę. Śliczna jest - nie dość, że pędy długie, to jeszcze bardzo gęsta :) . Dobrze, że już upadki jej nie grożą, bo szkoda by było, gdyby się połamała.
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I ja jestem w fanklubie Twojego hibka... jest uroczy ;:167
na widok hojeczki oniemiałam... i do jej fanklubu się również zapisuję ;:180
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Sylwiaa
100p
100p
Od: 10 wrz 2011, o 19:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Twoja dżungla jest bardzo bogata w odmiany - gratuluję tych śliczności! :wink:
Pozdrawiam :)
---> Moi zieloni przyjaciele
---> Wystawy
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Witajcie fani hibka ... i hojki

AloesIku, Kasiu, Marto, Ado, Krysiu, Jagodo, kohleria, obie Anie, Henryku, Adaś, Sylwia - ;:196 (buziaki zbiorowo bo emotek u mnie jak na lekarstwo)

Wiktoria - on pąków ma... sama nie wiem ile... jeszcze z 7 chyba.. nie wszystkie na raz ale po kolei mnie zaszczyca kwitnieniem :tan
Hojka mam nadzieję, że nie pogniewa się za zbyt szybkie przesadzenie

Adam12222 pisze:Ja też mam małą szczepkę hibka już puścił korzonki ciekawe co z niego wyrośnie.

jak to co - Adaś - hibek :tan
jestem ciekawa kolorku...

maribat pisze: boli mnie też podejrzany w którymś z wątków żółty klonik - a miałam okazję takiego przytargać do domciu

powiadasz...? to ja ;:65 pooglądać
kohleria pisze: Przy okazji przyznam,że Suwałki znam jak swoją własną kieszeń

;:154 mieszkasz w Suwałkach? mówże no ze szczegółami mi tutaj ;:164 czyżbym nareszcie miała koleżankę na tym swoim... pięknym terenie wschodniej Polski... ;:224
rapunzel pisze: Ja ostatnio kupiłam w carrefour torebkę z 2 kg żwirku do akwarium za całe 50 groszy
Uznałam, że to jakaś alternatywa dla kermazytu, zwłaszcza w takich przypadkach jak u ciebie, żeby dociążyć donicę. Natomiast różnica ceny to sama radość

no cena - szok! ale keramzyt letki, masz na myśli chyba te kamyczki.... :wink: (nie pamiętam nigdy nazwy)
u mnie carefoura ni ma ;:145 a szkoda, bo tam dużo ciekawych zielonych często miewają ;:109

Chciałam dziś wstawić fotki mojej pracy sobotniej, ale tak net chodzi, że nie mam nerwów na przerabianie ich więc wstawię to co miałam pochowane, bo w tygodniu np upatrzyłam na kolejnym falku....

Obrazek

ususzył jednego listeczka, ale był malutki i wypuszcza nowego to nie będę płakać :lol:

A tak jeszcze tydzień temu wyglądał kącik w jednym z pokoi, połowa tego już w ziemi siedzi, więc miejsca obecnie jakby więcej, ale w ziemi nie znaczy na parapetach, więc "tymczasowo" niektóre doniczki sobie stoją... ;:224
Proszę uwagi nie zwracać na elegancję stolika bo to taki "grillowy" ale nie było gdzie poustawiać roślinek :;230 chyba muszę jakimś obruskiem zasłać to straszyć nie będzie

Obrazek

A listki fiołków jak stały tak stoją - w bezruchu totalnym ;:223 :twisted: chyba im tam słoneczka za mało coś czuję...
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Oj ten Hibek... oczywiście nie mogła bym go nie pochwalić. Jest cudny... zwłaszcza, że ma tak piękny kolor. Oj jaki śliczny!!! Śliczny, śliczniutki :)
A przedszkolaków u Ciebie.... :) Superowo :) Stolikiem się nie martw-ma być praktyczny a nie piękny,z obrusem-niejednoktrotnie pewnie pomoczonym i poplamionym, nie bedzie pewnie wyglądał lepiej niż obecnie :;230 Chyba, że jesteś tak ostrożna, ja nie jestem... :)
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

O rajciu ileż tam koleusków u Ciebie :shock: maleństw co nie miara i jakie ładne w dodatku :D
;:168
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, stolik jest genialny, moi rodzice taki mają i na piknikach niezastąpiony, obrusikiem, a raczej jego brakiem się nie martw :wink: Naprawdę chciałabyś mieć tyle fiołków? ;:14 :;230
Awatar użytkownika
Marta80
200p
200p
Od: 13 wrz 2011, o 19:24

Post »

Fiu, fiu ;:224

Kochanie, roślinki masz takie cudowne że przyćmiewają prostotę stoliczka :-)

Powinnaś pod zdjęciem dopisać:
Przepraszamy, że Was olśniewamy :tan
Moje zielone:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47930" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta80 święta prawda ;:108
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Aguś pomysł z wykorzystaniem stoliczka super ;:138 No bo w sumie po co miałby stac w zimę gdzieś w kącie
i kurz zbierac, jak można na nim roślinki poustawiac. ;:108
Przygladnęłam się dobrze Twojej przesadzonej hojeczce, bo moja carnoska ostatnio jakiegoś powera dostała :;230
i puściła mi się z każdej strony długaśnymi pędami. No i kupiłam jej taką bambusową drabinkę. Tylko widzę, że ona nie
bardzo chce mi się tej drabinki trzymac i tak sobie myślę, czy by jej tych pędzików nie poprzypinac spineczkami "żabkami". ;:24
Może to utrzymałoby ją w ryzach, bo teraz to te pędy tańcują mi po całym parapecie. ;:14
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mnie też hojkowe pędy śmigają-najchętniej plącząc się w firanę :? Chyba do drabinki przymocuję je drutem ogrodniczym-bardzo delikatnie ale tak, by trzymały co trzeba gdzie trzeba :)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Elu, Chrapko - myślicie, że pędy mojej hoi to takie ujarzmione? :;230 jest dokładnie jak u Was - owija się w co się da, to w drucik od rolety, to same o siebie... ;:14 ja te pędy przymocowywałam właśnie spineczkami, aż spineczek zbrakło :;230 i w ogrodniczym znalazłam taki drucik zielony z metra do ucięcia i wydatek wręcz wskazany dla każdej z nas ;:108 hojka uwiązana w x-miejscach. Ale coś chyba jest na rzeczy bo mam drugą mniejszą i odkąd ją umyłam w wannie szału dostała i te "wąsy" pcha jak szalona, foto pokażę, jak do niej się dogrzebię bo strasznie ciasno na tamtym parapecie i trza by wyjąć ją do zdjęcia.
elcia1974 pisze:Aguś pomysł z wykorzystaniem stoliczka super
No bo w sumie po co miałby stac w zimę gdzieś w kącie

hahaha stoliczek już latem stał tam gdzie stoi hahaha ale, że lato było jakie było ;:47 to i mało potrzebny był, o obrusiku pomyślałam dopiero jak zdjęcie zobaczyłam, że on taki niewyjściowy :;230 ale chyba zaniecham tego pomysłu ;:224
rapunzel pisze: Naprawdę chciałabyś mieć tyle fiołków?

znaczy ile? tyle co stoi tam pod stolikiem? :;230 no ;:108 ale to nie wszystko :oops: jeszcze kilka sadzonek stoi na parapetach i nie powiem, żebym nie dokupiła w międzyczasie ;:224 nie mam pojęcia co z tym zrobię jak już w końcu zechce się ujawnić z ziemi, ale to widać odległa przyszłość, to do tego czasu... może większe mieszkanie kupię? :;230 (żartuję, 63m2 starczy dla nas dwojga i roślinek, haha tzn dla nas dwojga może i tak ale czy dla roślinek...?)

Anjja - no koleusków dostałam tyle,że aż nie wiem gdzie je upychać i mam wszystkie chyba możliwe odmiany ;:224 a to wszystko dzięki kochanej Krysi ;:196

Chrapko, Marto - ;:196
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Jakież tu gorące dyskusje się odbywają :D
Awatar użytkownika
julita20
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lip 2010, o 16:42

Post »

Jakie pięlne koleuski tam na tym stoliku.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”