elcia1974 pisze:Widzę, że nas coraz więcej ulega urokowi hojek
Elu - no się opierałam jak mogłam, ale jak wszędzie do mnie wołały... a i ta moja carnoska dobrze rośnie to się zachęciłam zobaczymy, czy z pozostałymi sobie poradzę... nowika - zielone w domkach pokażę jak tylko zrobi się choć troszkę bo zdjęcia mi nie wychodzą a i domków dokupić muszę a to byćmoże w weekend... Filigranowa27 - Patrycja - ważne, że się doczekasz a do grudnia jeszcze troszkę zostało, więc myślę, że Twoje Cię moga zaskoczyć... i nie tylko w grudniu kalyna84 - miło mi Cię u siebie gościć komponowanie zielonego kącika idzie Ci całkiem dobrze
Dziękuję moim mili za wizyty u mnie dziś tylko podlałam niektóre zielone... od jutra będą już grzać w bloku to podlewanie trzeba będzie inaczej umiarkować... A tymczasem zmykam do łóżeczka bo zaatakowały mnie na całego i daje w głowę... oby do soboty odpuściło, bo przecież ciągle ten plan wyjazdu na ryneczek po kozaki mam a i ogrodniczy obok.... domków trzeba dokupić
Aguś piękna paczucha od Beatki dotarła... kolekcja koleusów robi się zawrotna... niech Ci pięknie rosną to na wiosnę się po szczepki uśmiechnę
Zdrowiej szybciutko
Dostałaś piękne i bogate paczuchy . Śliczne te Twoje nowe hojki , a koleusów ile .
Do tego alsobia, filodendron i sucholubki , no i listek fiołka .
Życzę Ci, żeby roślinki szybko się u Ciebie zaaklimatyzowały i zdrowo rosły .
Aniu - Anjja - dziękuję od jednego koleuska z przypadku się zaczęło a będę mieć kilkanaście oj będzie co dzielić kasia74 - i kilka fotek poniżej Lidka - mam jeszcze 2 storczyki... może popatrzą na koleżankę "krówkę" i też zechcą się tak puścić a obok ryneczku jest ogrodniczy, po 2 stronie ulicy ale postanowienie - najpierw kozaki! potem doniczki... bo po co dźwigać (a muszę z tymi gilami w nosie jechać mpk ) na szczęście w ogrodniczym można płacić kartą Wiktoria_W - dziękuję maribat - Martuś - do roboty dać Ci namiary na naszą koleżankę?
No to teraz fotki, bo dziś było i kilka udało się zrobić.
W nowych domkach wylądowały ostatnio:
No i pochwalę się jeszcze, że otrzymane 10 sierpnia puchate kalanchoe pokazuje nowe listeczki
i fiołasek pokazał buźkę już na całego
A w międzyczasie jak tabletka na podziałała to do sklepu gdzie wszystko OD 4zł i zakupiłam sobie kilka doniczek ale sadzenie będzie jak się więcej korzonków naprodukuje
Agusia to Ty już wkrótce pokażesz nam mnóstwo śliczności w nowych domkach. Ustawiam się pierwsza w kolejkę do podziwiania
tych piekności.
A póki co pochwalę Liskę bo śliczna jest. Prawie, jak moja.
Agusia ja chcę te kozaczki zobaczyć !! A sklep po 4,50 u nas też jest ale nawet pół doniczki nie zobaczysz !! A jak są to w cenie takiej że nie pytaj !!
hen_s pisze:Śliczna Hoja austalis Lisa. Ładny klon się trafił.
Epiphyllum (Cryptocereus) anguliger też nieźle się zapowiada - to duża roślina i bardzo ekspansywna ale jeśli zakwitnie to jest cudna!
Henryku cieszę się, że Ci się podobają widziałam u dziewczyn kwitnienia tego epiphyllum i też jestem nim oczarowana.. tylko czy uda mi się do tego doprowadzić to już inna bajka...
Elu - jak puszczą korzonki to będę sadzić choć kilka nowych domków mam a i w wodzie stoją takie z korzonkami już... tylko sił brak te tak mnie męczą, że nie mam siły nawet zasnąć i wyleżeć te choróbsko Liska Ci dziękuje
Lidka - jak kozaczki kupię to pokażę, w naszych sklepach gdzie wszystko po 4-5zł nie uświadczysz niczego w tej cenie! powyżej dychy startują w tym doniczki kupiłam po 5 i 7zł, ale maleńkie.. choć i tak tańsze niż w zwykłym ogrodniczym...
zmykam do łóżka, może w końcu uda mi się zasnąć, kolejnej nocy nie zamierzam szukać wrażeń w tv o 3 nad ranem...
Aguś ze zdrówkiem już lepiej?
mnie z kolei dzisiaj jakieś lumbago w krzyż weszło i chodzę na wpół zgięta ale jutro na wystawę się wybieram
puchate kalanchoe bardzo ciekawe... na jaki kolor kwitnie?
Mordka fiołkowa słodka