Moja mała "dżungla" - part I

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
arturo223
100p
100p
Od: 9 lut 2011, o 21:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja mała "dżungla"

Post »

Moja hoja ma dwa lata i rośnie jak szalona ma dużo słoneczka ale nie chce złośliwa kwitnąć. :(
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne te nowości z paczuchy :D
Oby tylko udało Ci się ze skretnikami,a wierzę iz tak będzie! :D ;:138 ;:7 ;:108
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Oczywiście,Kochana, KUPIĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;:196
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

zeberka4 - dziękuję za Twoją wiarę we mnie ;:196 , ja się staram jak mogę, bo tak bardzo bardzo podobają mi się skrętniczki ;:108 , a większą radość mam z maluszków wyhodowanych z listka, niż z gotowej sadzonki, choć i względy finansowe tu też są :oops: bo na jednego wydać można a jak chce się wszystkie...? :;230

Krysiu - namawiasz, namawiasz i jeszcze namówisz... ;:171 muszę poczytać o jej uprawie aby w ogóle wiedzieć czy ma szansę na przetrwanie u mnie... ;:24 bo z moimi ostatnimi zdolnościami zalania i zasuszania... ;:223
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

:wit Aguś napracowałaś się ostatnio z przesadzaniem ;:180 Jak mogę coś doradzić to wtrącę jeszcze moje trzy grosze. Zauważyłam, że dajesz dość duże doniczki niektórym kwiatkom. Wiem, że to prostsze bo nie trzeba tak często przesadzać, ale roślinka taka idzie potem bardziej w korzenie niż w górę czy boki :roll: Większość roślinek lubi mniejsze doniczki. Mam nadzieję, że Ty się na mnie nie pogniewasz, bo to nie są uwagi tylko dobre rady.
Co do przelewania to sprawdzaj najpierw ziemię paluszkiem zanim podlejesz ;:108
Ładne nowości do Ciebie zawitały ;:138 życzę aby szybko się u Ciebie zadomowiły i cieszyły Twoje oczka. :D
Zamek i hojeczka pięknie się spisują. ;:138
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No,żebyś Ty,Kochana,noliny jeszcze nie miałą ???????????? Toż to jakieś wielkie niedopatrzenie jest.
Nie marudź,wyleć z pracy i kup.Czekam już na zdjęcia.A żebyś nie miała kiedy się zastanawiać to za parę minut coś wrzucę ;:223 ;:223 ;:223 :tan
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Arletko - ;:196 dobre rady zawsze w cenie i ja takie chętnie przyjmuję ;:108 przecież Wy bardziej doświadczone ogrodniczki niż ja :oops: Z tymi doniczkami to jest tak (i nie chodzi o rzadsze przesadzanie, bo z tym na razie nie marudzę) że wręcz niewiarygodne ale mieszkam chyba na końcu świata, bo tu najzwyczajniej NIE MA małych doniczek ;:152 więc muszę kupować co jest :x powiedz mi o które dokładnie kwiatki Ci chodzi, bo ja z pełną świadomością ostatnie kalanchoe posadziłam do troszkę większej, ale może i innym trzeba zmian... ;:132 ceramiczne są piękne ale kosztują a przy pogłębiającej się chorobie na np skrętnikozę czy fiołkomanię to ja muszę dodatkowy etat chyba znaleźć ;:224

Krysiu - ja w pracy do 16 na szczęście, po 21 B.. zamknięta... może za noc zapomnę o tej nolinie...? ;:224
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko ;:196 fajnie, że się nie gniewasz :D chodziło mi o sedum i gruboszka. Fiołeczek i kalanchoe raczej są ok. Nie wiem czy lubisz takie deserki budyniowe 'Paula' pojemniczki po nich są idealne na doniczuszki do małych roślin. Są przezroczyste i fajnie wyglądają u mnie większość małych hoi, storczyki miniaturki i fiołeczki też siedzą w takich doniczuszkach. Syn już jęczy, że mu się 'Paula' znudziła, ale czego się nie robi dla mamusi. ;:224 :;230
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga - nie martw się,ja Ci przypomnę :;230 :;230 :;230 ;:108
Arletko - jak dobrze,że wpadłam.Zapomniałam Cię zapytać z czego te doniczki,a zdążyłam
zapomnieć.Już mam w kapowniku. ;:108
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Powiadacie że w B... nolinki są :?: chyba się jutro tam wybiorę;)
Aga, lenia mam potwornego do tego jeszcze brak słoneczka i roślinki od ciebie jeszcze nie miały sesji zdjęciowej :( obiecuje to nadrobić ;:108
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Arletko faktycznie sedum i gruboszek wylądowały w malutkich doniczkach, ale jak dla nich to i tak spore (myślisz zmienić jednak?), ja zawsze staram się dowiedzieć, jak kwiat się ukorzenia, ewentualnie patrzę (jak mam gotowego ze sklepu) ile ich tam jest i o 2cm większą doniczkę dobieram, mi czasami rozum odejmuje ;:14 i zapominam o pojemniczkach po śmietanach itp.. A co do deserków - fuj! ja nie jak kobieta, nie lubię serków budyniowych ani żadnego jogurtu... ble :( więc kicha, nawet mego M na deserek nie namówię, bo ostatnio ma fazę na czytanie składów i ciągle coś mu nie pasuje, w związku z tym mam sporo pojemniczków po (duzym) jogurcie naturalnym Augustowskim ;:224 a to nawet większe niż te doniczusie :;230 ale wypuszczam się na weekend do swojej mamy, nawiedzę w jej mieście ogrodniczy - może tam maja coś malutkiego... ;:224

Krysia - Ty to świetna jesteś ;:196 na Ciebie zawsze można liczyć ;:108 a noliny nie chcesz? ;:224

Własnie Aniu - pomykaj do B... ;:65 ja zupełnie przypadkiem ją zobaczyłam i jeszcze zastanawiałam się co to za niedopatrzenie u mnie nastąpiło, że B.. nie odwiedzałam AŻ 2 tyg :shock: ;:223 p.s. mam nadzieję, że roślinki choć w wodę wstawiłaś :;230
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to pech Agnieszko, że nie jadacie takich cudów :;230
Ja wcześniej też nie jadałam, ale na forum się dowiedziałam że z tych opakowań są świetne doniczki to teraz jemy razem z synem.
Mąż też nie da się na nie namówić :evil: :;230
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie,nie chcę,bo jak moja przeżyje te balkonowe wczasy ( w co wątpię) to mogłabym powiedzieć,że mam :;230 :;230 ;:108
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak czytam o doniczkach z pojemników po serkach i przypomniało mi się, że u nas w domu wiosną też żywiliśmy się głównie serkami (tylko pojemniczki nie były przeźroczyste, a białe). Przy każdych zakupach brałam dwa zestawy, czyli 12 sztuk i po kolacji braliśmy się za nie :D .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Do wody... oczywiście że tak :!: aż taki leń to we mnie nie siedzi :;230
Człony grudniczków mają tylko obowiązkowe obsuszanie kopytek przed wsadzeniem w ziemię;)
Ja z serków na późniejsze doniczki to wiejski zajdam... idealnie mi do osłonek pasuje... a moje starsze dziecko w wieku jest, co pożera wszystko w ilościach :shock: więc pomaga mamusi w pozyskiwaniu doniczek :;230
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”