Moja mała "dżungla" - part I

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla"

Post »

To dziurawe to pewnie filodendron dziurawy, też to mam od Patrycji :D
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Aguś mnie się wydaje, że ta roślinka od Krysi z tymi włoskami na listkach to Tolmiea. :uszy
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Agniecha Ty gaduło jedna. :P ;:196
Wiesz ile stron musiałam u Ciebie przelecieć? :shock: ;:223
Kolekcja Ci się powiększa w ekspresowym tempie. ;:138 Niedługo maczetę będziesz musiała sobie sprawić aby do komputerka dojść. :;230
A ja miotłę do okurzania. :;230 :wit
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lulka a jakie to kwiaty posadziłaś, których listeczki powinny mieć dziurki, ale ich nie mają? :;230 A czemu jak listeczki bez dziurek, to trzeba mało wody lać? :wink: ;:7
Kohleria odp.już masz u Agi :;230 powyżej
a łazienkę masz z oknem? ja nie mam okna, a szkoda, kilka roślinek przecież lubi takie warunki... łazienkowe :roll:
tak mam w łazienkach okna, innaczej kwiatków bym tam nie trzymała, bo zwyczajnie by padły. A prawdą jest, że pięknie tam rosną, bo wieksza wilgoć jest, szczególnie w tej gdzie stoi wanna ;:113
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

O la, la ;:224 . Napisane czarno na białym których listeczki powinny mieć dziurki :roll: . Nie da się zaprzeczyć ;:132 .
Mój IQ zrozumiał,że fiołki, ale gdyby był mniej tęgi , to co by było?
Filodendron z dziurkami ma listki, to może on ci jest w tym temacie :P :wink: ?
Miodkowa po niedzieli to ja może już będę miała zapalenie oskrzeli, bo coraz gorzej się czuję. ;:14
Od terminu Tesco się umawiamy ;:108 . Czemu Ty lubisz sense :shock: ? Jak gdzieś zobaczę to Ci przytacham?
Aha! jak chcesz uszczknąć szczepkę bordowego grudnika , to dnia 25.XI. na godz 19-tą przybądź do Klubu Garnizonowego na występ orkiestry "Camerata del arte" . Weź ze sobą 8 zł na bilet :uszy .
Ja mam okno w łazience. A na parapecie tego okna ani jednego kwiatka, ponieważ to okno to mój "wywietrzacz" i bywa otwarte czasami nawet w nocy :idea: .
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, variegata to może być praktycznie wszystko :;230
Trochę mnie zaskoczyła elcia tym, że te sansewierie nie rosną :roll: To skąd oni biorą te duże w innych sklepach? :;230
Teksty o dziurkach i laniu wody, rewelacja :uszy
Tak, jak przewidywałam dziś nic nie przyszło, więc powinno być jutro do 11 i muszę sobie jakoś kombinować z wyjściem na zakupy, bo jak nie odbiorę jutro, to będzie masakra. Chyba poczekam na paczkę, a dopiero potem wyjdę. 8-) W końcu nie samym chlebem żyje człowiek. :wink:
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Jagoda to ta "variegata" to taki jakby... dopisek? jak "czerwony" czy "pnący" :roll: (rany! j.polski się kłania ;:223 )
No i wygląda na to, że poczta polska to już w ogóle robi sobie co chce - ja lecę na złamanie karku wysłać skoro świt paczkę, płacę za dostarczenie na kolejny dzień a oni sobie przetrzymują ;:14 no nic to, chleb musisz odłożyć na potem, bo jak się rozminiesz z pocztmenem to do poniedziałku nie ręczę za rośliny :evil: choć wydają się zabezpieczone i z tego co pisałaś wcześniej o tym tlenie to może i przetrwają :uszy

Magda (lulka)
- to ja Ci zazdroszczę tego okna, choć pewnie jak i Teśka nie mogłabym go zastawić z racji obsesji wietrzenia ;:223 ale półki już by się jakieś za to znalazły - na kwiaty! nie ręczniki :;230
arlet3 pisze:Agniecha Ty gaduło jedna.
Wiesz ile stron musiałam u Ciebie przelecieć?
Kolekcja Ci się powiększa w ekspresowym tempie.
Niedługo maczetę będziesz musiała sobie sprawić aby do komputerka dojść.
A ja miotłę do okurzania.

Arletko zaraz zapytamy czy któraś z dziewczynek poczuła się przeleciana ;:224 ja nie ;:129 ale jak zauważyłaś, nie tylko gadam ale i pokazuję ;:108 choć czasem wydaje mi się, że nie ma co ;:223 Komputerek w pracy, w domku laptopik, nie taki wielki, mieści się na kolankach ;:108 tam roślinki na codzień nie urzędują :;230
elcia1974 pisze:Aguś mnie się wydaje ta roślinka od Krysi z tymi włoskami na listkach to Tolmiea.

ano widzisz, dziękuję ;:196
Magic83 pisze:To dziurawe to pewnie filodendron dziurawy, też to mam od Patrycji

ja od Patrycji nie mam nic, ale to faktycznie prawidłowa nazwa, dzięki ;:196

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kohleria pisze:O la, la
Napisane czarno na białym których listeczki powinny mieć dziurki . Nie da się zaprzeczyć
Mój IQ zrozumiał,że fiołki, ale gdyby był mniej tęgi , to co by było?

napisane bez przecinka, ja zdaje się z polskiego całkiem do dupy byłam i z 2 skończyłam, choć to dziwne, bo nie robiłam
ani błędów ortograficznych ani interpunkcyjnych i do ładu i składu zdania bywały, a i potok słów też przecież mam na miejscu to pewnie przez polonistkę ;:223 s.u.** jedną ;:14
ale skoro żeśmy się nie dogadały to może i coś w tym jest, że się wysławiam "w swoim języku" :;230 o kurka! to jak my się dogadamy w realu????? mam nadzieję, że słowo wypowiedziane będzie lepiej rozumiane niż pisane... :;230
kohleria pisze: Miodkowa po niedzieli to ja może już będę miała zapalenie oskrzeli, bo coraz gorzej się czuję.

to nie dopuść do tego zapalenia ;:78 mam przyjechać i Cię tam reanimować? ;:147
kohleria pisze:Czemu Ty lubisz sense :shock: ? Jak gdzieś zobaczę to Ci przytacham?

jasno-zieloną mam, ciemno-zieloną mam, ale podoba mi się ta taka szablowa ;:108 i sobie o niej marzę, ale droga to czekam na okazję ;:224 Już Jagoda sprzedała info, że w polomarkecie są więc wybadam :uszy
kohleria pisze: Aha! jak chcesz uszczknąć szczepkę bordowego grudnika , to dnia 25.XI. na godz 19-tą przybądź do Klubu Garnizonowego na występ orkiestry "Camerata del arte" . Weź ze sobą 8 zł na bilet .

najpierw pomyślę, gdzie ten klub ;:223 potem pomyślę, czy będę "w stanie" bo to "Andrzejowy" weekend i się zgadamy ;:108

Ale ale... jakbyś była zainteresowana, to w OBI są na przecenie po 5zł dość przyzwoite kwiatki ;:108 ja nie mogłam się oprzeć i wyniosłam 2 :oops:
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Miodowa Klub Garnizonowy jest przy ul. Wojska Polskiego. Obok stoją armaty! Po prawej stronie jadąc od miasta. Masz tam się zjawić i tyle! ;:65
Ty to pewnie na Północy mieszkasz? Ja do Obi mam na drugi kraniec miasta :roll: .
Jakie kupiłaś?
A ta szablowa sanse to mi najbrzydsza właśnie ;:14 .
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

mniodkowa pisze: Arletko zaraz zapytamy czy któraś z dziewczynek poczuła się przeleciana ;:224 ja nie ;:129
Ja Ciebie Aguś nie przelatywałam tylko strony w Twoim wątku ;:216 dlatego nie poczułaś. :;230
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

na os. Kolejowym :wink:
na Wojska Polskiego mieszkałam 2 lata temu przez pół roku, w sumie POWINNAM wiedzieć gdzie ten klub, ech :oops:
do OBI niedaleko, nawet z pracy obecnej ;:108 ale autem to wszędzie niedaleko ;:224

kupiłam... hibiskusa (pojęcia nie mam jaki kolor) i gloksynię (też kolor NN), w domku poczyszczę, pokąpię, popielęgnuję, posadzę i pokażę ;:177

mi szablowa sanse podoba się jak taka wysoka jest, widziałam nawet zaplatane te szable, no coś mnie do niej ciągnie odkąd zobaczyłam w ogrodniczym na Bakałarzewskiej....

arlet3 pisze:
mniodkowa pisze: Arletko zaraz zapytamy czy któraś z dziewczynek poczuła się przeleciana ;:224 ja nie ;:129

Ja Ciebie Aguś nie przelatywałam tylko strony w Twoim wątku ;:216 dlatego nie poczułaś. :;230

haha ja wiem :wink:
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

To ja już ustawiam się w kolejce do oglądania ;:65
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, paczka doszła jeszcze dziś, znaczy w środę po południu , obszernie napisałam u siebie, dziękuję bardzo ;:196
W Polomarkecie też widziałam jedną chyba tę sansewierię zaplecioną. ;:224
Pięknie wszystko zapakowałaś i na szczęście sporo opisałaś, ale i tak mam wątpliwości i czekam, żeby ktoś mi odpisał. ;:224
variegata to chyba określenie jak odmiana czy mieszaniec. Jak wpiszesz w google, to otrzymasz wyniki z mnóstwem nazw roślin.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Jagódko te sansewierie z całą pewnością rosną tylko ta moja coś nie chce. ;:223 Ale ja znajdę na nią sposób. :twisted:
Aguś ustawiam się w kolejkę do oglądania kolejnych nowości. ;:65 Ja dzisiaj też przytargałam coś ze spacerku. ;:224
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jagoda - cieszę się, że jednak dziś dotarła ta paczka i roślinki cale i zdrowe :tan
rapunzel pisze: variegata to chyba określenie jak odmiana czy mieszaniec. Jak wpiszesz w google, to otrzymasz wyniki z mnóstwem nazw roślin.

no właśnie wyguglowałam i wyskoczyło mi dużo różnych więc temu pomyślałam, że coś namieszałam ;:223
nyskadu pisze:To ja już ustawiam się w kolejce do oglądania ;:65
elcia1974 pisze: Aguś ustawiam się w kolejkę do oglądania kolejnych nowości. ;:65

jutro dziewczynki ;:108 dziś sił już nie mam na wstawianie :roll:
elcia1974 pisze: Ja dzisiaj też przytargałam coś ze spacerku. ;:224

no właśnie byłam oglądać ale nie było :(

życzę słodkich snów, jutro unaocznię co przyciągnęłam z OBI, choć wiadomo już co to ;:224
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”