Moja mała "dżungla" - part I

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja mała "dżungla"

Post »

uroda urodą a i tak to pikuś, bo ja ją wiozłam 120km uważnie jak nie wiem co w samochodzie i na ok 1km od domu ułamał mi się kwiatek w połowie i ;:223 :twisted: ale liście piękne ma to fakt - takie zamszowe ;:108
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

to się nazywa pech :twisted: :evil: albo ta ludisia taka pechowa :wink:
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

:wit Aguś
Piękne nowości ;:138
Niech listki szybciutko puszczają korzonki i listki ;:108
A sadzonki niech rosną szybciutko i na wiosnę niech cieszą cie swym kwieciem :heja
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Miodkowa, o której się spotkamy w Tesco? :wit . Ja mam bardzo blisko ;:138 .
Mogę kilka razy przydreptać ;:65 .
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Ja też mam Ludisię Discolor, ale jeszcze malutką. Długo rosnąć nie chciała, a teraz ruszyła z kopyta :D
Wracając do fiołków, to ja swoim do spodeczka leję wodę ;:224
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Aguś widzę że fiołkujesz :) super niech szybko i zdrowo rosną ;:196
mniodkowa pisze: ale liście piękne ma to fakt - takie zamszowe
masz rację :) ja mam dwie bordową i zieloną obie cudne ;:108
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, a do Polomarketu masz blisko? Bo tam od dziś sansewierie palowe w kamionkowych doniczkach po 15, ale raczej małe.
Jeszcze mnie właśnie natchnęło, że twoje roślinki z ostatniej paczki nie ucierpiały zbytnio również dlatego, że miały w tej paczce ograniczony dostęp powietrza. Ja np wkładam koperek do słoika zakręcam i trzymam całkiem długo w lodówce, a on jest jak nowy. Oczywiście nie wymyśliłam tego, tylko przeczytałam gdzieś.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jagoda ;:196 zarzuciłaś zanętę ;:108 od razu poleciałam wyguglować gazetkę tego sklepu i zobaczyć gdzie go mam, bo w Suwałkach to nie ma :( Ale jest w Augustowie - to 30km, specjalnie tam nie pojadę bo mnie M wyśmieje :;230 (choć obstawiał, że na otwarcie Castoramy do Ełku 60km pojadę bo tam storczyki po 16zł były) Ale będę wracać w sobotę lub niedzielę z Białegostoku to po drodze zajadę bo tą sansewierię MUSZĘ MIEĆ ;:164

Celinko - ludisia z zielonymi liśćmi też jest? :shock: ja to kupując swoją pierwszy raz ją na oczy widziałam, ale skoro jest... to trza się rozglądać... choć kapryśnica jedna mogłaby coś wypuścić na zachętę ;:223
Migotka pisze:to się nazywa pech
albo ta ludisia taka pechowa

jakoś to przebolałam, oby tylko zechciała odbić... dość dobrze jej szło, ale coś stanęła w miejscu ostatnio ;:223
lulka pisze:Wracając do fiołków, to ja swoim do spodeczka leję wodę

ja swoim też lałam, ale listeczki posadzone nie mają dziurek ;:14 więc muszę z umiarem lać, ale faktycznie fiołek fiołkowi nie równy, u jednych piją wodę jak szalone, u innych mogą stać nie prosząc o nią i miesiąc...
kohleria pisze:Miodkowa, o której się spotkamy w Tesco?
Ja mam bardzo blisko
Mogę kilka razy przydreptać.

Ty myślisz, że my w tym tłumie się odnajdziemy? ;:125 toż to będzie spęd masakryczny, ja tam nawet się nie wybieram w dniu otwarcia ;:78 może niech ochłoną im emocje to wtedy ;:65 A i ja daleko nie mam, z racji oblężenia pewnie pójdę na nóżkach ;:108

Adaś - dziękuję, przekażę fiołkom to może Twoich słów posłuchają ;:224
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mniodkowa, mądrze kombinujesz z tym otwarciem tesco. Jak u nas kilka lat temu otwierali, to kolejki były na długość regału, serio. A chyba wtedy jeden jedyny raz były czynne wszystkie kasy.
Tylko ta sansewieria palowa jest mała wprost proporcjonalnie do ceny, bo te pale... paliki raczej mają niewiele ponad 10 cm chyba.
Wiedziałam, że cię ta oferta zainteresuje. ;:108
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No ja strasznie nie lubię takich akcji typu otwarcie nowego sklepu, czy chociażby zakupy w okolicach świąt, bo moje nerwy wtedy mocno wystawione na próbę ;:188 ponadto bardzo nie lubię się przepychać do półek czy koszy.... w Suwałkach fanatyków roślin nie za wiele chyba więc może mi nie wybiorą wszystkiego, no chyba, że Teśka odważy się pójść na te promocje ;:224
A ta sansewieria powiadasz 10cm... to malutka... :? w takim razie na złamanie karku lecieć do polomarketu nie będę, ale jak wracać będę w godzinie jego otwarcia to z ciekawości zajadę... bo widziałam sansi w ogrodniczym u nas kilka m-cy temu taką wysoką ok 40cm i kosztowała ponad 30zł jakoś, dokładnie nie pamiętam.. cena wydała mi się wysoka, ale zdaję sobie sprawę, ze te cudo do tanich nie należy ;:223
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

ja swoim też lałam, ale listeczki posadzone nie mają dziurek ;:14 więc muszę z umiarem lać, ale faktycznie fiołek fiołkowi nie równy, u jednych piją wodę jak szalone, u innych mogą stać nie prosząc o nią i miesiąc...
u mnie jest bardzo ciepło, więc pewnie warunki domowe mają ogromny wpływ. Łazienkowy pije mniej, bo tam chłodniej
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mniodkowa, ale taka mała ci urośnie z czasem, a co zaoszczędzisz, to zaoszczędzisz :;230
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Miodkowa propozycja spotkania z mojej strony padła :) . Szczegóły zawsze można dopracować ;:224 .
Na otwarcie pójdę może o 22? ;:108 Z rana zajrzę czy istnieje możliwość zadeptania mnie ;:4 . Jeżeli to stwierdzę, perpedes do domu zmykam. ;:65 .

Lulka a jakie to kwiaty posadziłaś, których listeczki powinny mieć dziurki, ale ich nie mają? :;230 A czemu jak listeczki bez dziurek, to trzeba mało wody lać? :wink: ;:7
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Z tym rośnięciem tej cylindrycznej to nie byłabym taka pewna. Moja stoi już u mnie ponad rok i jakoś nie widzę po niej,
żeby urosła. :evil: Ja swoją kupiłam okazyjnie w Casto, chyba za jakieś 10 zł. ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

rapunzel pisze:mniodkowa, ale taka mała ci urośnie z czasem, a co zaoszczędzisz, to zaoszczędzisz

co zaoszczędzę to na storczyka :;230

Ela co Ty opowiadasz, rosnąć nie chce? taka złośliwa czy może miejsce jej nie pasuje...? choć i u mnie zwykłe biało zielone sansewierie zatrzymały się we wzroście zaraz po tym jak pochwaliłam je tu, że takie fajne ;:223 chyba muszę przestać chwalić... wszystko swoje ;:223

lulka pisze:u mnie jest bardzo ciepło, więc pewnie warunki domowe mają ogromny wpływ. Łazienkowy pije mniej, bo tam chłodniej

ciepło w domu ma duży wpływ, przy odkręconych kaloryferach wiadomo, że każda roślinka poprosi częściej pić ;:108 a łazienkę masz z oknem? ja nie mam okna, a szkoda, kilka roślinek przecież lubi takie warunki... łazienkowe :roll:

kohleria pisze: b]Lulka[/b] a jakie to kwiaty posadziłaś, których listeczki powinny mieć dziurki, ale ich nie mają?
A czemu jak listeczki bez dziurek, to trzeba mało wody lać?

aj Tesia Tesia, nie doczytałaś, my tu o podlewaniu fiołków piszemy ;:108 a ja dodałam, że w moich (znaczy doniczkach) dziurek nie ma więc podlewanie do podstawki nie ma sensu ;:223
kohleria pisze: Miodkowa propozycja spotkania z mojej strony padła. Szczegóły zawsze można dopracować

bardzo mnie to cieszy :tan szczegóły dopracujemy - po niedzieli ;:108 możemy i w ciągu dnia się spotkać, ja do końca miesiąca można uznać, że czasem dysponuję ;:224

A teraz pokażę moje posadzone zindentyfikowane reo

Obrazek

ustawione na północnym parapecie, ale chyba to nie dobry pomysł, bo jego matka tam za mało światła miała, jak to Asia stwierdziła...

Nie wiem gdzie zanotowałam co to i od kogo to więc proszę o identyfikację, bo za kij nie przypomnę sobie jak się te cudo nazywa, a korzonki już miało to posadziłam

Obrazek

Przy okazji chcąc wymienić wodę dla tego czegoś od Krysi to zauważyłam zatrzęsienie korzonków :shock: więc do ziemi hop! podpisane było jako variegata, vageriata... jakoś tak ;:223 też nie wiem co to, obcięłam ten duży liść bo wydał mi się zbędny i posadziłam

Obrazek

I moja duma! przesuwając kubeczek z 3 listkami mi się powywracało to i owo i patrzę a tu: ;:154 ukorzenianie gloksynii uważam więc za swój nieprawdopodobny sukces :;230

Obrazek

No i takim oto akcentem mogę chyba życzyć miłego dnia ;:196
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”