Moja mała "dżungla" - part I

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja mała "dżungla"

Post »

Kochani ;:4
coraz gorsze chwile przeżywam patrząc na te swoje listki fiołków stojące jak *&$^*(* :twisted: dochodzę już powoli do wniosku, że te niewdzięczne pięknoty się na mnie wypięły ;:64 na całego i ze współpracy nic nie będzie ;:223 2 listki zdechły - bo im pomogłam ;:124 - u którejś dziewczyny wyczytałam, że obcięcie końcówek liści fiołka zmusza go do puszczenia maluszków (co widać było na zdjęciach po 2 tyg) no i obcięłam... więcej nie obetnę ;:223

Listki skrętników posadzone daaawno temu prawie wszystkie death, poza jednym pojemniczkiem, w nim wystawił się pypeć (jutro zrobię w dzień foto, bo przed pracą ciemno, po pracy ciemno) ale te nowe co posadziłam tydzień temu to już 1/3 zgniła - no jakaś plaga! Normalnie przez takie "akcje" odechciewa mi się ich hodowli ;:223

A żeby było tego mało, to kupiłam w tym tyg piękności sobie u nas na FO i co...? paczka utknęła...gdzieś! :twisted: roślinki do poniedziałku nie wiem czy dożyją na poczcie ;:145 Jutro się wybieram na nią zrobić ;:121 a co! ulżę sobie ;:224

No same złe wieści przy końcu tygodnia... więc pojechawszy dziś do Kauflanda po rukolę (serio! sałatka z niej chodzi za mną 3 dni już ;:108 ) zobaczyłam cudeńko... ;:224 więc przemyciłam do domku... tak na pocieszenie :oops: pewnie nikogo nie zaskoczy, że to....................
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No faktycznie same złe wieści. ;:224 . A spróbuj ty na fiołeczki ;:64 ...pomaga. Moje też padały, na lato zostawiłam im wolną wolę...rubta co chceta. :;230 . Od czasu do czasu tylko podlałam jak mnie się chciało. Cud....nawet kwitną. :tan . Już nie mogę się doczekać co za nowe cudeńko przytachałaś... ;:65
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

No i gdzie to cudeńko ????? ;:154 ;:154 ;:154 ............. ;:151 ;:145
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33

Post »

....to na pewno grudnik ;:108
widziałam w Kauflandzie wysyp grudników,kwitnących już i bardzo tanie były ,nawet po 3zł.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 16:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tez stawiam na grudnika !! :D
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

:wit Aguś ;:196
O czytam że same złe wieści u ciebie :(
Ale ja mam pomysł musisz te liście do mię po przysyłać ja się nimi zaopiekuje wychowam i ci odeślę ;:196
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

:twisted: Aga co ja czytam znowu zbunkrowałaś jakąś nowość !!! :twisted: Nie trzymaj nas tu tak bez fotki bo jak nic od ;:65 ;:65 żylaki nam wyjdą i przyjdzie Ci pończochy nam kupować ! :;230 :;230 Pokazuj to cudeńko !!!!!!!!!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AdaK
500p
500p
Od: 22 lut 2011, o 17:43

Post »

No pokazuj tego grudnika :wink:
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 16:11

Post »

Aga lubi trzymać nas w napięciu!
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Aga fiołkami się nie przejmuj, one takie kapryśne, że nigdy nie wiadomo co m pomoże a co im zaszkodzi.
Z tym ucinaniem, końcówek listków u fiołków, różnie bywa, ale to też od odmiany zależy, myślę, że to im nie zaszkodzi, bo ja raz z małego fragmentu listka pozyskałam nową roślinę, a nieraz z pięknego liścia nic nie wyszło :x
I czekam na fotki ;:162 podobno to grudnik ;:224 ja szukam takiego żóltego muszę wybrać się do
Kauflandu :lol:
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

No masz, mniodkowa jak rasowy wędkarz, zanęciła i czeka, a my zachodzimy w głowę, co to za nowość. Samą mnie korci wybrać się do tego kauflandu, tylko, że to tak daleko...
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Witajcie w sobotkę ;:196
Przepraszam, że ta zanęta tyle trwała, ale jakoś tak wyszło, mam stan... zniechęcenia do wszystkiego ;:223 powinnam usiąść grzecznie w kąciku i sobie przeczekać bo za co się nie wezmę to spsuję, upadnie, połamie się :twisted: Do tego ta przesyłka z kwiatkami w drodze... byłam na poczcie, oczywiście nie dotarła - wartościowa priorytetowa wysłana w środę rano, no normalnie wściekłość maksymalna ;:44

Ale ubawiły mnie Wasze komentarze :;230 Jak Wy mnie dobrze znacie ;:224 ;:168
kociara pisze:No i gdzie to cudeńko ?????

Już kochanie, już...
AdaK pisze:No pokazuj tego grudnika

hehe pokazuję, co Ty na to?

Prezentuję zatem swoje cudo, choć dla niektórych to żadne fajerwerki pewnie będą

Obrazek

Ot i nowość co? :;230
renatas pisze:....to na pewno grudnik
widziałam w Kauflandzie wysyp grudników,kwitnących już i bardzo tanie były ,nawet po 3zł.

bingo! 3,99 zapłaciłam, omal nie wykupiłam za tą cenę i tych kolorów co mam haha
rapunzel pisze: Samą mnie korci wybrać się do tego kauflandu, tylko, że to tak daleko...

ja też mam na końcu miasta, ale że miasto wielkości fasolki... :;230
nowika pisze:Tez stawiam na grudnika !!

trafiony-zatopiony, ech
nyskadu pisze: podobno to grudnik
ja szukam takiego żóltego muszę wybrać się do Kauflandu

dobra plotka co? haha ja żółtego tez chętnie przygarnę, ale jeszcze NIGDZIE poza FO nie spotkałam :(
Lidka lmw pisze:Aga co ja czytam znowu zbunkrowałaś jakąś nowość !!!

Lideczko tak wyszło, aparacik nowy w drodze, a obecny w braku dobrego oświetlenia nie wyrabia z dobrym foto, więc dziś w słoneczku obfociłam dopiero... mam nadzieję, że nowy się spisze w tych warunkach bo nie wyobrażam sobie abym tylko raz na tydzień mogła fotogorafować swoje zielone, jeszcze wezmę i przegapię jakieś kwitnienie :evil:
Adam12222 pisze:Ale ja mam pomysł musisz te liście do mię po przysyłać ja się nimi zaopiekuje wychowam i ci odeślę

a Ty Ty Ty Ty Ty... cwaniaczku ;:78 ja podeślę a Ty nie oddasz, o co to to nie! ;:224 stoją tak "dopiero" 4 miesiące... hahaha postraszę, że oddam do Ciebie to może się zmobilizują :uszy
Wiktoria_W pisze: Co do doniczek, to najbardziej spodobały mi się ceramiczne, choć plastikowe mają ładne podstawki - takie wysokie, jak lubię

mi też ceramiczne podobają się najbardziej, ale nawet zmiana pracy mi chyba nie pozwoli wydolić finansowo tylko na takie, dobrze, że znalazłam plastikowe, które trafiają w mój gust, bo byłoby ciężko... dla portfela haha

Zeniu - właśnie jestem na etapie takiego zniechęcenia, że normalnie bym i się wypięła na te fiołki, ale muszę im te pudło codziennie odkrywać aby tlen miały więc zainteresowanie siłą rzeczy im okazuję... ech
pio237 pisze:Oglądnąłem wszystkie strony Twojego wątku (aż mnie palec boli od przewijania)Bardzo ładna kolekcja roślin, gratuluję

witam u mnie, że też Ci się chciało, to szok, ale sama też się upieram tak i oglądam zielone od dechy do dechy, zapraszam częściej ;:196
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
AdaK
500p
500p
Od: 22 lut 2011, o 17:43

Post »

Śliczny maluch ;:138 Mój różowy, kiedy go kupowałam niecały rok temu, też tak wyglądał a teraz to dorosły facet :;230
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

Aguś wiesz co dziś u kogoś w wątku wyczytałem że jak się obetnie czubek od fiołeczka to mobilizuje go do puszczenia listków.
A i jeszcze przyczyną tak powolnego sadzonkowania powoduje że listek był stary.
Gródniczek nie próżnuje ;:138
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

No wreszcie, fajny grudnik, a że ma pączki to przynajmniej jedno kwitnienie murowane. :;230
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”