Moja mała "dżungla" - part I

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja mała "dżungla"

Post »

Witam się dziś słoneczkiem ;:3

Po poniedziałkowym kosztowaniu mego ulubionego trunku wczoraj okupowałam łóżeczko, więc dopiero dziś przybyłam na FO, ale i tak dobrze, że choć na tyle czujna byłam bo poszłam pooglądać hibka, który coś podejrzanie zrzuca zżółkłe listki, a nic nie widać aby się działo... No i wczoraj wypatrzyłam na kilku listkach od spodu takie klejkie kropelki... raczej nie wody ;:223 poleciałam z nim do kąpieli, a dziś jak obsechł będzie pryskanie, ech... tego biedaka wiecznie coś dopadnie, masakra! Na innych zielonych stojących obok nic nie widać, aby się pałętało więc może to ja wymyślam, ale te klejkie kropelki to wytwarzają chyba... mszyce??? akcja ratunkowa trwa ;:44

Dziękuję moim gościom za odwiedzinki i pochwały mojej wspaniałomyślności z pozbieraniu szczepek grudnika w Ikei ;:224
Lidka, Jagoda - 2 szczepki (te z kwiatuszkami) naprawdę leżały między doniczkami, ale zauważyłam je jak już urwałam sobie kawałeczek tego bez kwiatuszków ;:224 no i wyszła mała sadzonka :tan
Filigranowa27 pisze: A grudniczek piękny
mało go podlewaj, bo uśmiercisz jak poprzedniego.

nie sądzę abym przelała poprzedniego, raczej był zbyt słaby i z kwiatkiem to mu się umarło... bo przecież nie ja winna no nie ;:224
kociara pisze: Ale mogłabyś wcześniej uprzedzać jak wyjeżdżasz??? - przynajmniej psychicznie nastawić by się można

Krysiu kochanie uprzedzałam, nawet w swoim wątku ;:108 a w kilku innych też chyba coś palnęłam, że mam wyjazd, a my się tam też widujemy, więc przegapiłaś pewnie ;:14 :wink:
Ewelina B pisze:Czesc!
Bardzo sympatyczny wątek i urocze roslinki. Spędziłam tu 3 godziny

Witam Cię Ewelinko u mnie, 3 godziny :shock: cieszę się, że chciało Ci się przebrnąć przez tą dżunglę stron, zapraszam kiedy tylko masz ochotę ;:196
Adam12222 pisze: Na pewno coś wyrośnie z sadzonek skrętników
A na jaki kolorek przefarbowałaś włosy??

oby wyrosło, bo mnie złość weźmie znów :twisted:
a włosy tym razem na "mroźną czekoladę" - cokolwiek to znaczy :;230 wyszedł brąz, znudziły mi się chwilowo fiolety...podobno wyglądam ok ;:170

Justynko - dziękuję

Miłego dnia, lecę po kawkę...
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga pewnie że leżały jak przedtem je skubnęłaś i podrzuciłaś !! Nawet fotkę mogłaś tedy zrobić !! :;230 :;230 ważne że teraz są Twoje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, cóż pozostaje mi tylko zacytować mojego m: winni się tłumaczą. :;230
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

Aguś to poszalałaś z włoskami ;:196
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jagoda - mój M mawia tak samo ;:24 ;:119

Adaś - z włoskami tak czadu nie dałam znów, wyglądam teraz jak... każda :;230 z tymi fioletami na głowie to chociaż w tłumie mnie widać było a tu się zachciało brązów ;:14 ale co tam, nie można nosić się ciągle w tym samym ;:224 zmiana fryzury w grę nie wchodzi bo nic do mnie nie pasuje, to sobie chociaż w kolorach pomieszam ;:224

Lidka - Ty to chyba swoją miarką mierzysz co? ;:224 :;230 ;:170
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34

Post »

Aguś, zmiana kolorku? U mnie też była, a także fryzury. W dodatku przymusowa, bo fryzjera mi zamówiono i zapłacono z góry, więc musiałam... Kolorek na drugi dzień też mi zrobiono... Ale jestem zadowolona z efektów, bo już taka "nudna" byłam :wink:
Lidka lmw
1000p
1000p

Post »

Aguś co Ty !! Ja ze strachu bym zawału dostała ! :;230 A ja delikatnego zdrowia jestem ;:170
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Dzięki za linka ;:196
Aga dobrze że szczęśliwie wróciłaś a sytuacja naprawdę niebezpieczna... niestety bezmyślność ludzka nie zna granic... manewry na drodze o coraz większą abstrakcję zakrawają :roll: :evil:
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Gratuluję zdobyczy, ja czekam na kwitnienie moich....
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Aguś prawdę mówiąc liczyłam na spore zakupy z Ikei, a tu tak skromnie. ;:224
Ale w sumie lepszy rydz, jak nic. :;230 Szczepeczkom grudnika życzę szybkich korzonków. ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

elcia1974 pisze:Aguś prawdę mówiąc liczyłam na spore zakupy z Ikei, a tu tak skromnie. ;:224
Ale w sumie lepszy rydz, jak nic.

Eluś i ja liczyłam na coś więcej, ale jak uświadomiłam sobie, że musiałabym z tymi zielonymi bujać się tam i z powrotem z domu do samochodu przez 4 dni bo przecież odwiedzałam i znajomych i mamę, to mi się odechciało trochę :cry: a i na chryzantemy jakoś specjalnie "nie lecę" więc odbiłam to sobie już i pokażę... jak będzie co ;:224
Magic83 pisze:Aguś, zmiana kolorku? U mnie też była, a także fryzury. W dodatku przymusowa, bo fryzjera mi zamówiono i zapłacono z góry, więc musiałam... Kolorek na drugi dzień też mi zrobiono... Ale jestem zadowolona z efektów, bo już taka "nudna" byłam

ja to nudna chyba dopiero będę, bo fioletami rzucałam się w oczy a teraz... rzucam się w oczy brakiem fioletów :;230 ale płacić za cięcie musiałam sama, za to pofarbowałam się już we własnej łazience i na roślinki $ zostało więcej ;:224
Anjja pisze:Dzięki za linka

jak już ta akcja z chryzantemami się skończy to mam nadzieję odnaleźć w jakimś ogrodniczym te śliczne doniczki, choć silne postanowienie nie kupowania "przez jakiś czas" jest ;:108 ;:223
Stokrotkania pisze:Gratuluję zdobyczy, ja czekam na kwitnienie moich....

Dzięki, gdzieś wyczytałam, że Twoje ode mnie nie chcą się w pąki puścić ;:14 i to dziwne, bo nawet moje uszczknięte stoją w pąkach, muszą stać w chłodniejszym pokoju i powinny się puścić ;:108

Nie wiem jak u Was ale u mnie od kilku dni mgła i jakaś taka wilgoć na dworze :twisted: , zdjęcia kwiatkom nie wychodzą, więc i nawet nie zabieram się za ich robienie... w ogóle to nic się nie chce ;:14 Ale ale... nowy aparacik zakupiony :tan i w drodze więc muszę teraz zobaczyć co mi tu zasłuży na 1 foto ;:224
Lidka lmw
1000p
1000p

Post »

To może tak wszystko po kolei co ????????? ;:180 ;:108
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo fajne te szczepeczki grudników ;:138 . Teraz niech się prędziutko przyjmują i pięknie kwitną :D .
Co do doniczek, to najbardziej spodobały mi się ceramiczne, choć plastikowe mają ładne podstawki - takie wysokie, jak lubię :) .
No i cieszę się, że udało Ci się szybko zareagować na drodze. Niektórzy tak mają, że nie mogą jechać zgodnie z przepisami :( , bo przecież wszyscy na nich uważają i im ustąpią :twisted: .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
pio237
100p
100p
Od: 30 paź 2011, o 17:34

Post »

Oglądnąłem wszystkie strony Twojego wątku (aż mnie palec boli od przewijania ;:108 )Bardzo ładna kolekcja roślin, gratuluję :).
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Hehe no ja oni tyleee gadają to boli :D
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”