Moja mała "dżungla" - part I

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla"

Post »

Ale tu kolorowo od...doniczek ;) Ciekawe, jakich mają mieszkańców ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

:wit Aguś ;:196
A jak tam sadzonki skrętniczków??
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Agnieszko - gdzie Ty się podziewasz ??? Jestem stęskniona Twoich komentarzy i bieganiny po wątkach ,
że o obecności w Twoim nie wspomnę . Odezwij się ;:89 ;:89
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

;:196 dla Wszystkich w ten poniedziałkowy mglisty dzień...

Krysiu kochanie Ty moje ;:196 byłam we czwartek piątek soboty kawałek w stolicy, w niedzielę w domku u mamy, odwiedzałam cmentarze, bo dziś do pracy więc dopiero oto i jestem, miło mi strasznie, że tak mocno za mną tęskniłaś ;:167

Adam12222 pisze: A jak tam sadzonki skrętniczków??

Adaś - masz na myśli te poprzednie, sadzone x-miesięcy temu? no to właśnie to co zostało to coś chyba wypuszcza, ale wczoraj wróciłam po 20, rozpakować się, włoski pofarbować itp laszczenie się więc nie zajrzałam im pod ogonki ;:224 uczynię to pewnie jutro, bo pogoda teraz beznadziejna, nic nie widać za tą mgłą ;:223 ale dam znać jak obczaję ;:108
justus27 pisze:Ale tu kolorowo od...doniczek
Ciekawe, jakich mają mieszkańców

Justynko część posadzona i widać na zdjęciach wcześniejszych, jedynie nie pokazałam jeszcze mieszkanki czerwonej ceramicznej... ;:224 a i nie powiem, trochę pustych stoi, ale to na zapas kupowane było, bo czy mam ich luzem 5 czy 15 to i tak zapełni się każda z czasem :;230
Anjja pisze: ładne te doniczki... no takie białe też bym przygarnęła
napisz jaki to producent? drogie?

Aniu, tanie, cena na paragonie w domku... gdzieś, odnajdę i podam, producent proszę oto tu: http://www.lamela.pl/katalog-ogrod/doni ... fiolek.php
Ale powiem, że w marketach nie ma ich, jedynie w takich prywatnych ogrodniczych, nie sieciówkach widziałam.
Lidka lmw pisze:Aga no ile można
Relacja miała być i fotki !!!

Lideczko, ja wiem, że kto jak kto ale Ty to najbardziej niecierpliwa na tym forum :;230 ale relacji zdać będąc w podróży za bardzo nie miałam jak, bo gościowałam się trochę i nie wypadało wpychać się na FO :oops: Relacja za chwilkę... jak tylko odpowiem Wam-moim gościom ;:196
Jatra pisze:
To miałaś przyjemna pracę ,sadzenie roślinek

wyjątkowo się wtedy tym umęczyłam i do przyjemności specjalnie to nie należało, ale to był ciężki tydzień więc może teraz będzie już lepiej ;:108
rapunzel pisze:mniodkowa, doniczki bardzo ładne i myślę, że będą się ładnie komponować ze sobą. Korci mnie, żeby się do tego kauflandu wybrać,

Właśnie o Tobie pomyślałam jak zakupiłam moją sansewierkę, bo też poszukiwałaś... zaraz pobiegnę do Twego wątku zobaczyć czy udało Ci się tam dotrzeć ;:224
elcia1974 pisze:Aguś Ty wiesz, że ja nawet przez chwilę nie pomyślałam, że to nowe cudo to może być sansewieria?
Ale cieszę się niezmiernie, bo ja je bardzo lubię i fajnie, że innym też się podobają. a
I muszę Ci napisac, że śliczną dałaś jej doniczkę. Zasłużyła sobie "pięknotka".

a to się cieszę, że tak pozytywnie Cię zaskoczyłam :tan i od razu wiedziałam, że takie cudo musi dostać doniczuszkę specjalną bo plastikowa mi do niej nijak nie pasowała...

Kasik - ;:196

Magic83 pisze:Doniczek jak w kwiaciarni prawie. Jak już je wszystkie zapełnisz to koniecznie pokaż

to tak ratami odbywać się będzie, bo na raz nie zapełnią się... ale zbiorowe fotki parapetów też się trafią
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Kiedyś było 16 emotek, potem przez chwilę 20 a teraz 15... rany! może niech zabiorą całkiem, bo ciągle kasować muszę ;:223

No więc relacja z wyjazdu:
Podróż do stolicy okropna, ruch na drodze masakryczny, moja trzeźwość umysłu i myślenie za innych uchroniła mnie przed wypadkiem, wylądowałam tylko na poboczu z piskiem metr od czołówki, bo jakiś :twisted: (baran!) wyprzedzał pod górkę na ciągłej...
Więc jak już dotarłam do tej Ikei to niewiele sił miałam, ale przed zamknięciem zdążyłam - z tym, że zakupów nie poczyniłam, bo pudełka mi się odechciało, innych potrzebnych rzeczy nie było a kwiatki... nie zrobiły na mnie wrażenia ;:223 ale pogrzebałam się w grudniczkach i poznajdowałam poułamywane takie tam ;:224 więc co miały sobie leżeć i tak marnieć... to przygarnęłam ;:108 Już posadzone, mam nadzieję, że się przyjmą

Obrazek

Ponadto po powrocie zastałam prawie w pełni zakwitniętego pomarańczowego grudniczka, ale zdjęcia wyszły mi rozmazane przez tą mgłę chyba dziś i nie pokażę, bo nie ma co, ale powiem szczerze, że te kwiatki 4cm to pikuś, bo u mojej mamy zakwitł pokazywany tydzień temu przeze mnie różowy - on ma 8cm! no cudo nad cudami ;:180 zdjęcia też nie mam, bo aparatu zapomniałam ;:223 ale można sobie wyobrazić ;:167

No i w tzw międzyczasie odwiedziłam wiele marketów typu Real, Auchan, Praktiker, LM... i tam poza chryzantemami to też niewiele było... (choć dla zainteresowanych w Praktikerze są noliny po 14 zł i bardzo ładne) więc nic na siłę a M za to zadowolony :;230

Ale z grudniczka jestem hapi, mam nadzieję, że nie obrazi się jak ten znaleziony w Kauflandzie kilka tyg temu, bo zdechło mu się ;:144

Miłego dnia ;:197
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Najważniejsze że cało i zdrowo wróciłaś do domku;) A grudniczek piękny:) mało go podlewaj, bo uśmiercisz jak poprzedniego ;:196 .
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Trzymajcie mnie we trzech :;230. Miodowa pozbierała ułamane :;230 i ja mam w to wierzyć ;:224 .
Kiedyś Cię w kajdany zakują ;:162 .
Żeby ten grudniczek, który ma być pomarańczowy , nie pokazał Ci innego koloru. Mój hibiskus też miał być pomarańczowy ale nie jest :;230 .
Przeczytałam Twego pościka dokładniej i coś pokręciłam, n bo przecież w domu zastałaś pomarańczowego ;:223 .
Przepraszam znaczy ;:196 .
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Agnieszko - barsdzo się cieszę , że jesteś ; że udało Ci się szczęśliwie objechać i kwiatkowo się obłowić ;:63 ;:63
Ale mogłabyś wcześniej uprzedzać jak wyjeżdżasz??? - przynajmniej psychicznie nastawić by się można ;:108 ;:180
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

No dobrze że dotarłaś do domu . Agusiu ja niecierpliwa ? ;:170 Jestem grzeczna !!! A te grudniczki to jakoś nie łykam że "sobie leżały " Przyznaj się że je ;:224 !! :;230 :;230
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, nie przyznawaj się do niczego, bo to może być prowokacja na zlecenie Ikei. :;230
Dobrze, że do tej czołówki nie doszło, ale opis sytuacji zniechęca do wyjazdu polskie drogi. :?
Aha, ja akurat 8 cm kwiatka sobie nie wyobrażam, więc przyłóż się i zrób chociaż tego na 4 cm. ;:180
Po sansewierie nie pojechałam, bo młody się rozchorował i miałam tylko konieczne wyjścia, a wyjazd na drugi koniec miasta już niestety się tu nie kwalifikuje...
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Jagoda nie mów że Ty łyknęłaś to że "sobie leżały " !!!!! :;230 .
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ewelina B
500p
500p
Od: 10 lip 2011, o 14:07

Post »

Czesc!
Bardzo sympatyczny wątek i urocze roslinki. Spędziłam tu 3 godziny :;230 i na bank będę regularnie zaglądać.
Pozdrawiam i życzę obfitych kwitnień :;230 .
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Lidka lmw pisze:Jagoda nie mów że Ty łyknęłaś to że "sobie leżały " !!!!! :;230 .
Lidka, wszak napisałam, żeby się nie przyznawała. :P
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

:wit Aguś ;:196
Na pewno coś wyrośnie z sadzonek skrętników ;:108
O a gródniczek już na dniach będzie kwitł ;:138 ;:138
A na jaki kolorek przefarbowałaś włosy??
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Grudniczkowi zdobycznemu - życzę korzonków ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Zablokowany