Witam serdecznie wszystkich gości
Małgosiu dziękuję za gratulacje dla mnie to niesamowita niespodzianka i zaszczyt.Mało w życiu spotykało mnie przyjemności więc tym bardziej będę pamiętać o was chyba że demencja mnie dopadnie

ale jeszcze nie jest tak źle

.Wrocław jest piękny i bogato tam świetnych ludzi,u nas a koło mnie sami starsi i cicho,no chyba że rolnicy buszują traktorami
Magnolie pokazały co potrafią teraz powoli będzie czas na piwonie, orliki,bzy,serduszki itd...Trawsko rośnie jak oszalałe a wiatr zimny.Dzisiaj byłam na pół godzinki na dworze wyplewiłam może 1m.rabatki i po robocie ,ból pleców,spocona czym prędzej zmykałam do domu

W tym tygodniu nie zapowiadają ładnej pogody to trzeba inne zajecie sobie znaleźć i nie widzieć rosnącej trawy,pomimo prognozy niech ci słoneczko dopisuje i miłego reszty tygodnia.
Dawidzie ,myślę że nasze mieczyki przetrwają ,no chyba że pogoda w maju nam zrobi psikusa i będą przymrozki ale skoro tak wcześnie przyszła wiosna to może nas ominie ta
nieprzyjemność przymrozków w maju.Teraz jeszcze hortensje są w niebezpieczeństwie ale będziemy stać na straży i wyratujemy co się da.Dużo słońca i udanych dni.
Witaj Andrzeju u ciebie już wszystko dopilnowane ,podstrzyżone,nie zagnie cię na niczym

.Mój ogródek już potrzebuje silnego plewienia tylko ogrodniczka na te pogody strasznie połamana chodzi

Dalie bardzo mi się podobają tylko przetrzymać nie mam gdzie i też tak robiłam bo moja glina nie prędko puszcza roślinę a często zanim wyszły z ziemi to ślimory je zjadły

Teraz bardziej stawiam na krzakowate ale oczywiście nie jestem konsekwentna

Będę śledzić twoje poczynania jak zawsze, nie zawsze się wpisuje bo czasami brak słów żeby się nie powtarzać,powodzenia w nowych pomysłach.
Martuś witaj

zimno się zrobiło,kości mnie bolą na zmiany i nie poszaleję ale podobno mam się nie śpieszyć na emeryturze więc dobra jest jeszcze będą dobre dni
Dzisiaj plewiłam taką wredną trawę nie wiem jak się nazywa ale takich płożących korzeni ma pełno że nie da się tego dokładnie wyplewić,szukałam już na tym wątku rozpoznawania chwastów ale nie mogę jej tam spotkać.U ciebie jak zwykle bujne kwitnienia i są takie co u mnie to dopiero się pokazują paki orliki a serduszka biała to może dopiero w maju zakwitnie bo mam ją już kilka lat ale ciągle biedniutka jest coś jej chyba miejsce nie odpowiada,ale wszystkie by chciały dobre miejsce a tego akurat mało jest ;:131przglądne jeszcze co nie wysłałam a co mam ze zdjęć i postaram się pokolorować jeszcze tę stronę,powodzenia Martuś