W przypadku większości cytrusów różnorakie techniki nie mają wielkiego znaczenia, z reguły jak nie wsadzisz tak urośnie. Najlepiej na głębokość około grubości pestki, czas kiełkowania to ok. 1-3 tyg.
skittles i Asia712 najlepsza i sprawdzona metoda to pestek nie przykrywać,po prostu położyć na wierzchu gleby.Moje kiełkują w taki sposób na ziemi kwiatów doniczkowych.Potem przenoszę do doniczek docelowych.
Rzeczywiście czymś pachnie Roślinka ma coś koło roku. Swego czasu miałem pomarańcze, po roku była 1/3 z tej co mam teraz i uschła. Podejrzewam, ze uschła bo nie wystawiałem ją na balkon.
Witam, oto moje cytrynki. Zastanawiam się czy ich nie przesadzać bo chyba brakuje im światła. Prześcigają się która będzie wyżej słońca Co o tym myślicie ??
Hej mam problem w domu posiadam nawozy takie jak : hydrokompleks są to takie malutkie niebiieskie kuleczki i nawóz w płynie do pelargonii nie wiem czy moge je stosować do cytrusów moich
ja stosuję fusy z kawy
bardzo im służą
a i mam prośbę do Ciebie Chymcia
rozumiem, że jesteś nowa i wszyscy bardzo się cieszą, że zawitałaś w naszym gronie. Dlatego, aby uszanować czas innych użytkowników postaraj się proszę pisać o jednym problemie w jednym miejscu, a na pewno uzyskasz pomoc od naszych ekspertów:)
witaj na forum:)