to za chwilę żur Ci wyjdzie

Dlaczego taki rzadki. Ja doczytałam i wg tego się będę trzymać - tak to ma wzrastać - w tym wagowo równo, ale wyjściowa może być niższa np w pkt 2 10g
1. 8g mąki żytniej 2000 +15g serwatki/wody - to dla Ciebie nieważne tylko waga wyjściowa ważna - ok 20g (tyle np odkładasz swojego zaczynu jak robisz
chleb)
2. zaczyn j.w. + 15g mąki + 15g wody
3. zaczyn j.w. + 30g mąki + 30g wody
4. zaczyn j.w. + 60g mąki + 60g wody
Axel ja bym nie trzymała w lodówce. Poza tym mało odkładaj zaczynu do słoika i wtedy dokarmiaj może 1x dziennie do potrzebnej Ci wagi wg tego sposobu, to można łatwo policzyć. Ja przynajmniej tak bym robiła, gdybym tak często piekła