Sok powstały w wyniku odparowania jabłek możesz od razu wykorzystać ,bo nie będzie go zbyt dużo ,tak ok 1 szkl.chodzi o to by
Ponawiam pytanie. Ugotowałam juz z 6 KG i smakują nam, ale bardzo słodkie, interesuje mnie wersja mniej słodka. Pomidory zielone jeszcze mam.roma333 pisze:Gotujecie dzem z zielonych pomidorów ? Ja gotuje dzisiaj druga porcje. Sporo jeszcze mam zielonych pomidorów. Oberwałam bo przecież jest juz dla nich za zimno na krzaczku a pewnie nie wszystki dojrzeją w domu. Przepis z netu - długo sie gotuje ale smakuje rodzince.
Ja robie konserwowy w slojach - smakuje jak te paseczki w sloikach w sklepie tylko wygląd trochę inny bo przepuszczam przez tarkę w maszynce jarzynowej( chociaż moze udałoby sie te nitki). Wykorzystuje do takiej sałatki z selera i szynki konserwowej, robiłam juz z tego jarzynke do obiadu z jabłkiem, nadaje sie tez do klasycznej sałatki ziemniaczanej. Przepis na tego selera miałam z neto. Jak nie znajdziesz a zechcesz robic to prześle bo mam w komputerze a teraz pisze na tablecie.Ika2008 pisze:Macie jakieś pomysły na przetworzenie selera korzeniowego?
Bulwy mi wyrosły bardzo ładne, niestety nie mam zimnej piwnicy i 2 tygodnie po wykopaniu już zaczynają więdnąć. Część pokroiłam i zamroziłam, wykorzystam do zup ale marzy mi się taki w zalewie, do sałatki.