Vanda (wątek merytoryczny)
- Mala_MI
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jolusiu, zastosowałam Twój patent 
poza tymkupiłam koszyczki dla Vand, by korzenie nie opierały się na szklance. Teraz jeszcze szukam jakiegoś pasującego wazonika. Na razie te szklaneczki jeszcze wystarczają
A tu zdjęcia moich vand, jedna ma ładne korzenie, tylko , że do góry idą. A druga ma tylko jeden korzonek

poza tymkupiłam koszyczki dla Vand, by korzenie nie opierały się na szklance. Teraz jeszcze szukam jakiegoś pasującego wazonika. Na razie te szklaneczki jeszcze wystarczają
A tu zdjęcia moich vand, jedna ma ładne korzenie, tylko , że do góry idą. A druga ma tylko jeden korzonek

Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Wanda
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W oczekiwaniu na swoją zamówioną Ascocendę przeleciałam cały wątek celem doszkolenia się. Poczytałam o sukcesach, poczytałam o porażkach i cała jestem w rozterce. W jakim stanie przyjdzie? Czy dam radę? Ech.....przyjdzie pewnie w połowie przyszłego tygodnia. Jeszcze zdążę się podszkolić. Raz kozie śmierć. Musze spróbować!
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Wandziu myśl pozytywnie!Będzie dobrze.Swoją oglądałam kilka razy każdego dnia,czy nie widać korzonka a jak się pojawił to już " z górki".Chociaż wątpliwości zawsze są no i problemy,np.kropla wody której nie zauważyłam spowodowała brzydką plamę.Ale co przeżyłam zanim okazało się,że to tylko plama a nie proces gnilny.Trzymam kciuki za Twoją!
- Mala_MI
- Kontakt:
Re: Vanda i Banda (wątek merytoryczny)
Pozdrawiam, Justyna
- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Justynko ślicznie rosną Ci dzidziusie 

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Widzę,że u Twoich vandeczek korzonki też nieokiełznane.
- Wanda
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
Musze się pochwalić, że moja Ascocenda też ślicznie rośnie. Wypuściła u mnie już 4 korzonki i te nareszcie idą normalnie w dół, a nie, jak te najwcześniejsze - do góry, co utrudniało moczenie. Ma też całkiem nowy, już ponad 3 cm listek.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ale pięknie Ci rosną
Powiedz proszę Justyno gdzie można kupić taki koszyczek dla wandy?
Bardzo by mi się przydał, bardzo ...
Ja ostatnio dużo czasu (każdą wolną chwilkę) spędzam w tej sekcji,szkolę się i szkolę i podglądam Was i moje kikutki

Powiedz proszę Justyno gdzie można kupić taki koszyczek dla wandy?
Bardzo by mi się przydał, bardzo ...
Ja ostatnio dużo czasu (każdą wolną chwilkę) spędzam w tej sekcji,szkolę się i szkolę i podglądam Was i moje kikutki

- Mala_MI
- Kontakt:
koszyczki kupiłam na allegro, u szkło 1 http://allegro.pl/show_user.php?uid=231400 . w obi widziałam podobne - w dziale roślin cebulowych 8)
Pozdrawiam, Justyna
ja na początku moczyłam co 3 dni po 7-8 godzin, teraz od dwóch tygodni moczę przez całą noc co drugi dzień ( czyli wstawiam np. dziś w nocy 22.10 a następne moczenie wypada 24.10) i zauważyłam, że przyspieszyły wzrost listków (jak podlewałam rzadziej to rosły niesamowicie powwwwooooooooli) i oczywiście korzonków 
a stoją w wazonach, na dnie keramzyt i woda.

a stoją w wazonach, na dnie keramzyt i woda.
- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Pragnę uprzejmie donieść, że moje dwie Vandy ze wspólnych zakupów jeszcze żyją i mają się całkiem dobrze.
Jedna jest zdecydowanie większa, ale to chyba kwestia odmiany, bo już w chwili zakupu była większa.
Ja swoję poję 2 razy w tygodniu lub raz na tydzień, a długość moczenia zależy od tego, kiedy sobie o tym przypomnę- czasem jest to cała noc. Różnicy większej nie zauważyłam w związku z czasem moczenia.

Jedna jest zdecydowanie większa, ale to chyba kwestia odmiany, bo już w chwili zakupu była większa.
Ja swoję poję 2 razy w tygodniu lub raz na tydzień, a długość moczenia zależy od tego, kiedy sobie o tym przypomnę- czasem jest to cała noc. Różnicy większej nie zauważyłam w związku z czasem moczenia.