Kule nawadniające
Re: Kule nawadniające
Te kule to bardzo dobre rozwiązanie.
Tylko jak ostatnio pytalem w ogrodniczym to nie mieli.
Trzeba będzie je sprowadzić z allegro.
Macie sprawdzone źródło?
Tylko jak ostatnio pytalem w ogrodniczym to nie mieli.
Trzeba będzie je sprowadzić z allegro.
Macie sprawdzone źródło?
Telefon galaxy s5 opinie są obiecujące.
- Stokrotkania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ja kupowałam od hurt-mix_pl i e-shop_waw_pl to jedna i ta sama firma, tylko ma dwa kąta. Tylko oni w tej chwili mają również małe kulki w sprzedaży. Kule nie należą do taniego zakupu.
Są też w carrefourze wg gazetki do 6 lutego.
Są też w carrefourze wg gazetki do 6 lutego.
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wczoraj napełniłam jedną kulę i ponieważ używałam miarki kuchennej, to mogę stwierdzić, ze zmieściło się do kuli może nieco więcej niż 300 ml wody.
Jednak najciekawsze było dla mnie opróżnienie tej kuli z wody. Myślałam, że ją odwrócę do góry dnem i woda chlup wypłynie do zlewu, a tu niespodzianka. Z mojej kuli w pionie (
) ta woda leciała i leciała, a wylatywała wtedy, jak zassała pęcherz powietrza. Natomiast po skosie obojętne, w którą stronę leciała o wiele szybciej. Wniosek? Tak jak pokazano na obrazku kula powinna być wg mnie wsadzona pionowo, bo wtedy woda wyleci, jak się zassie powietrze. W przypadku ułożenia po skosie nie jestem pewna działania.Niedobrze, bo w doniczce z dizygoteką kula opiera się o okno i skos jest spory. 
Jednak najciekawsze było dla mnie opróżnienie tej kuli z wody. Myślałam, że ją odwrócę do góry dnem i woda chlup wypłynie do zlewu, a tu niespodzianka. Z mojej kuli w pionie (

- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Jagoda moja kula w hibiskusie stoi "po skosie" pod kątem może 30 stopni
czasami widzę, jak zasysa się powietrze i woda leci do doniczki, ale, że to "magiczna kula" to pewnie sama inteligentnie wie kiedy te powietrze sobie zassać
z butelki jak chcesz wodę wylać to też bokiem to robisz no nie?
ustawisz pionem i co? póki nie ściśniesz to
kulek się nie ściśnie więc lekki kąt moim zdaniem wskazany, bo będzie z tą wodą stać i stać w nieskończoność
(miałam tak w skrętniku)
swoją droga masz duże te kule
średnica pewnie jakieś 9cm??
Pomysłowe jesteście z tym nawozem
nie wpadłam na ten pomysł...

z butelki jak chcesz wodę wylać to też bokiem to robisz no nie?

swoją droga masz duże te kule

Pomysłowe jesteście z tym nawozem

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- rapunzel
mniodkowa to pionowe ustawienie to w moim przypadku to i tak marzenie ściętej głowy, w doniczce z eschynantusem stoi prawie pionowo, a i tak wczoraj czy przedwczoraj musiałam uzupełnić wodę w kuli, bo cała zawartość zeszła w ciągu 5 dni. Widać bardzo się wcześniej starałam, żeby go nie przelać.
Pionowe ustawienie wydaje mi się najbardziej wskazane, jeśli ktoś się boi, że kula może mu przelać roślinę.
Jednak myślę, że to tez zależne jest od modelu.
U mnie widzę, że schodzi woda, jak lekko zakołysze się ta doniczka z eschynantusem, bo ona jest wisząca.
Co do biohumusa, to jeszcze się waham, bo ktoś pisał w wątku o hydroponice, że biohumus się nie miesza z wodą, tylko opada na dno, więc sama nie wiem.
Mam ewentualnie tabletki nawozowe kupione dla cyklamena i bardzo możliwe, że użyję własnie ich.

Pionowe ustawienie wydaje mi się najbardziej wskazane, jeśli ktoś się boi, że kula może mu przelać roślinę.

Co do biohumusa, to jeszcze się waham, bo ktoś pisał w wątku o hydroponice, że biohumus się nie miesza z wodą, tylko opada na dno, więc sama nie wiem.

Mam ewentualnie tabletki nawozowe kupione dla cyklamena i bardzo możliwe, że użyję własnie ich.
Znalazłem w ogrodniczym kule nawadniające w całkiem niskich cenach, ciekawe jak się spiszą 

Telefon galaxy s5 opinie są obiecujące.
- Chrapka
- Od: 21 cze 2011, o 00:01
basbas a możesz podać cenę i przybliżoną wielkość kul?
- Stokrotkania
- Kontakt:
rapunzel to dokładnie tyle samo ml mają moje kule. Miałam również napisać o tej wylatującej wodzie, wyprzedziłaś mnie, jednak ja kule trzymam różnie i czy w pionie, czy pod skosem ładnie zsią ;)
mniodkowa wg parametrów na pudełku te duże kule są o średnicy 9 cm i długości 30 cm
basbas pisz gdzie i po ile ;)
To moje nowe kule kupione w Carrefourze (duże, takie same jak kupione dwie poprzednie).

W sumie mam teraz 8 dużych i 3 małe kule.
Dużych już raczej nie potrzebuje, ale przynajmniej 6 małych by się przydało
Widziałam, tylko na alle jedną ofertę z nimi, właśnie u tego użytkownika, u którego wcześniej kupiłam.
Jak by ktoś widział to dajcie znać ;)
A tymczasem promocja z kulami w Carrefourze trwa do jutra, ciekawe po ile będą od wtorku..
mniodkowa wg parametrów na pudełku te duże kule są o średnicy 9 cm i długości 30 cm
basbas pisz gdzie i po ile ;)
To moje nowe kule kupione w Carrefourze (duże, takie same jak kupione dwie poprzednie).

W sumie mam teraz 8 dużych i 3 małe kule.
Dużych już raczej nie potrzebuje, ale przynajmniej 6 małych by się przydało

Widziałam, tylko na alle jedną ofertę z nimi, właśnie u tego użytkownika, u którego wcześniej kupiłam.
Jak by ktoś widział to dajcie znać ;)
A tymczasem promocja z kulami w Carrefourze trwa do jutra, ciekawe po ile będą od wtorku..
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Ania - po 1 - zachwyciłam się tymi czerwonymi kulkami
po 2 - masz już ich sporo
no i po 3 - strasznie ładnie wygląda ten kącik kulkowo-kwiatkowy
te duże to faktycznie duże
takie małe tez by mi się przydały
ale najbliższy Carrefour (świeżo otwarty) to 120km stąd, patrząc na ceny paliwa
chwilowo się nie wybieram

te duże to faktycznie duże

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
- rapunzel
Stokrotkaniu, rzeczywiście kule wyglądają fajnie w takiej grupie, zwłaszcza, ze masz różne kolory. Mnie się bardzo podoba kolor tej na samej górze patrząc na zdjęcie, bo wygląda jakby była przezroczysta z takim fajnym srebrzystym połyskiem.
mniodkowa, no faktycznie masz kawał do tego carrefoura, ale może wiosną pojawią się takie kule również w innych sklepach.
mniodkowa, no faktycznie masz kawał do tego carrefoura, ale może wiosną pojawią się takie kule również w innych sklepach.

- Stokrotkania
- Kontakt:
mniodkowa ja mam ok 60km, ale ,że dzisiaj miałam wykłady, po drodze M chciał wstąpić do Ikei (obok Carrefour
) to go pociągłam dalej i kupił..
rapunzel to taki błękitny, najfajniejsze jest to, że inaczej wyglądają jak na nie słonko zaświeci, inaczej w świetle sztucznym.. to naprawdę "magiczne kule"
Ja też jak wszystkie powtykałam zrobiłam wielkie oczy i zaczęłam się zastanawiać, czy to dobrze wygląda

rapunzel to taki błękitny, najfajniejsze jest to, że inaczej wyglądają jak na nie słonko zaświeci, inaczej w świetle sztucznym.. to naprawdę "magiczne kule"

Ja też jak wszystkie powtykałam zrobiłam wielkie oczy i zaczęłam się zastanawiać, czy to dobrze wygląda

- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
- Stokrotkania
- Kontakt:
mmaryla a dwie pozostałe czekają jeszcze na kwiatek ? Z tego co wiem kupiłaś cztery..
Ta czerwona chyba jednak za głęboko.
Duże kule, są do dużych doniczek, ewentualnie małych, ale o coś opartych, patrzcie zdjęcie wyżej aloes ( doniczka 12 ).
Mi osobiście 8 dużych już wystarczy, zaś małych by się przydało.. chyba jednak oprócz allegro będzie je trudno dostać.
Ta czerwona chyba jednak za głęboko.

Duże kule, są do dużych doniczek, ewentualnie małych, ale o coś opartych, patrzcie zdjęcie wyżej aloes ( doniczka 12 ).
Mi osobiście 8 dużych już wystarczy, zaś małych by się przydało.. chyba jednak oprócz allegro będzie je trudno dostać.
- rapunzel
Stokrotkaniu pozostałe dwie są na prezent. 

- Stokrotkania
- Kontakt: