Tajko, Igo 
Dobrze wiedzieć jaką kupować. Mnie się spodobały takie
na allegro i właśnie sprawdziłam je - obie są szerkoloistne. Już wiem że ich nie kupię. Rozejrzę się u nas po szkółkach.
Gosiu 
Wycieczka planowana jako 2-3 dniowa już w tym roku... niestety z przyczyn głównie finansowych nie doszła do skutku - może w następnym....
Teoretyczna trasa: Puławy - Szczebrzeszyn- Lubaczów - Dynów - Grabownica Starzeńska -Strzyżów - Ropczyce - Rzeszów-Nowa Sarzyna -Stalowa Wola - Annopol - Puławy
Po drodze oczywiście masę różnych miejsc i miejscowości

__________________________________________________________________________________
Dzisiaj
na prośbę Agnieszki przepis
na pizzetki i parówki w cieście. Przypomnę jak wyglądają:
Przepis oryginalny to przepis
na pizzę calzone. Ja oczywiście zmodyfikowałam. Z ciasta wykrawam szklanka krążki i albo kładę ćwiartki parówek lub kabanosów mało podsuszanych albo cebulę z serem pokrojonymi w kostkę albo różne rzeczy, w zależności od tego co akurat mam w domu, czyli tak zwana śmieciówka. Krążki
na pizzetki najpierw smaruję albo ketchupem albo przecierem pomidorowym zmieszanym z oregano a czasami sosem tabasco [ale trzeba uważać bo to bardzo pikantne].
Pizza Calzone
Kuchnia: włoska
Składniki:
Ciasto:
1 szklanka mąki
2 dkg drożdży
2 łyżki oleju
1 szczypta sól, pieprz
woda
Farsz:
15 dkg sera gouda
15 dkg zielony groszek
10 dkg kiełbasa podsuszana
1 szt cebuli
2 łyżki przecieru pomidorowego
Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Kiełbasę i cebulę pokroic w kosteczkę i podsmażyć
na patelni. Dodać przecier pomidorowy. Gdy wystygnie dodać groszek, i pokrojony w drobniutką kosteczkę żółty ser. z ciasta formować okrągłe placuszki, nakładać farsz i lepić pierożki. Układać
na blasze wyłożonej pergaminem w temp. 200 stopni aż się zrumienią. [ z termoobiegiem w temp 180 st.]
Farsz może być również inny, wedle gustu

)
Doskonałe z czystym czerwonym barszczykiem.