Jagusi ogród nie zawsze tak ogrodowo jakby się chciało cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Jagusi ogród nie zawsze tak ogrodowo jakby się chciało...

Post »

Romciu :)
To dlatego też napisałam że okrutny prezent - człowiek się napatrzy, naczyta i tyle by sobie kupił.... a tu i kasy nie ma i ogród nie chce się rozrastać....

Misiu :)
Toteż ja delikatnie dam do zrozumienia mojej rodzinie że pod choinkę nie chcę innych prezentów tylko takie....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44

Post »

Jagusiu doszła do mnie dzisiaj sadzonka róży pnącej Super Dorothy zamawiana przed dwoma miesiącami jako sadzonka w donicy. Doszła dzisiaj z gołym korzeniem, teraz moczy się w wiaderku z wodą, jutro posadzę na miejce stałe już wczesniej przygotowane. Zrobie wokól kopczyk i to chyba powinno wystarczyć? To druga róża w moim ogrodzie więc specjalnego doswiadczenia nie mam :) Ta pierwsza to okrywowa The Fairy, przez caly sezon wypuściła tylko jeden pęd i teraz postanowiła zakwitnąć, przed przymrozkami zdążyła jednym kwiatkiem ... Prawdziwa czarodziejka ;)
A ta Dorota to wyglada na ładną sadzonkę czteropędową, pędy są solidne i bardzo ładne zielone, korzeń też zdrowy, jeśli to jest na pewno Super Dorothy to myślę, że powinna sie zaaklimatyzować w ogrodzie moim ...
Rysiek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jaguś napisz mi jeszcze jakiej wysokości jest dalia Lady Darlene ?
Wczoraj z rozpędu weszłam do Twego albumu na Picassa z innego adresu na którym właśnie sa foldery nie związane z działką. Do działkowego mam pod podpisem.
Cieszy mnie,że są osoby których fascynują podobne tematy. Nasze rajdy rowerowe pozwalają mi na zwiedzanie takich miejsc bo kapliczki przydrożne w moich stronach to dawna tradycja i żal aby poszły w zapomnienie.
Dziękuję i zapraszam
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Re: Jagusi ogród nie zawsze tak ogrodowo jakby się chciało cz.2

Post »

Rysiu :)
Na pewno dobrze przezimuje... możesz dodatkowo położyć na nią jedną lub dwie gałązki iglaka. Ja swoją właśnie wczoraj zdjęłam z płota, zwinęłam w kłębek, obłożyłam gałązkami sosnowymi i zawinęłam we włókninę. Podstawę krzewu przysypałam ziemią i tez obłożyłam gałązkami.

Krysiu :)
Lady Darlene jest z tych wysokich dalii, powyżej 1,5 metra.
My też swego czasu całą okolicę objechaliśmy na rowerach - tak w promieniu do 40 km. Niestety zdrowie nie pozwala teraz na takie wycieczki. Pozostało nam poruszanie się na "czterech kółkach] a szkoda, bo z rowerowej perspektywy wiele rzeczy dostrzegaliśmy, które teraz po prostu umykają....
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

NIe rozumiem dlaczego mój wątek jest podzielony na dwie części. Kto to zrobił i dlaczego - nie przekroczył jeszcze ustalonych 100 stron... nie wiem komu ja tak bardzo przeszkadzam na tym forum????
Jeżeli komuś nie odpowiada to co i jak piszę to może powinien najpierw ze mną to przedyskutować a nie odwalać takie numery!!!!'
Proszę w tej chwili scalić go z powrotem i bez porozumienia ze mną nie robić takich rzeczy!
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Jogusiu to nie tylko Tobie podzielono wątek...bo różanym emerytkom też i do tego napisano że
właścicielką jest ulakonie... :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Jagusiu, nic się nie stało, kto chce to i tak Ciebie znajdzie. ;:196
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Jagusia,i Liga podzielona,i wątek Trzynastki.Dobrze,że nowe wątki wyświetlają się automatycznie,i nie trzeba ich szukać.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
x_o-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 30 mar 2010, o 21:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nieprawda, wyświetlają się automatycznie, jeśli wpisałaś się w oddzielonej części. Dlatego pewnie dzielone jest tak, aby wielu forumków się załapało, czyli kilka stron.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

A ja się z tym nie zgadzam... nie zamierzam tego tak zostawić. Ktoś się bawi wątkami i uważa pewnie że takie super porządki robi... w tej chwili pisze do administratora w tej sprawie. Wywali mnie z działu ogrodowego - przebolałam, chociaż absolutnie nie przyznaję im racji w tym względzie, czego dowodem były konsekwentnie wszystkie moje wpisy. Ale tego to już za wiele. Jeżeli uważają że wątki mają za dużo stron to wystarczy zmienić i dać limit mniejszy, np 50 stron a nie samowolnie dzielić komuś wątki. Nie mówiąc już o tym że ktoś podzielił je w trakcie dyskusji.... temat jest w poprzedni a odpowiedź w tym.... a w stopce link prowadzi do poprzedniego wątku.
To samo mnie spotkało z wątkami identyfikacyjnymi - ktoś je scalił bezsensownie i teraz nie wiem które odpowiedzi tyczą się których roślin. Pal licho, bo zdjęcia sobie podpisałam, ale bez pytania takich rzeczy się nie robi.
Wcześniejsze moje ogrodowe wątki też zostały zebrane w "kupę" ni przypiął ni wypiął, bo rzekomo za krótkie były. A gdzie jest napisane jakie mają być "na krótkość" - limit odnosił się tylko do maksimum a nie minimum.
Mam tego dość.
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Ciekawe kiedy się podzielą moje.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Żle się dzieje w państwie duńskim , bardzo aktualne . Za dużo ingerencji ,,góry '' Forum ,,sponsorowane'' - zgoda jakieś zasady obowiązują. Ale dlaczego wprowadza się jakieś nieprzemyślane działanie tworzące bałagan. :?: :?: :?:
x_o-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 30 mar 2010, o 21:01

Post »

Ligę założyła Ania, teraz Pestka@cd. :) Właśnie buntuję ligówki :;230 , aby Cię poparły.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

no cóż, wyskrobałam właśnie dość obszerny list do Administratora. Czekam na odpowiedź.
Awatar użytkownika
Administrator
---
Od: 28 gru 2006, o 10:35
Kontakt:

Post »

Odpowiedź wysłałem po 15 sekundach
Proszę powstrzymać swoje zapędy od nowej akcji upubliczniania pretensji
Wszystko proszę załatwiać PW
Dzielenie wątków przez Moderatorów jest normą na forum i proszę to zrozumieć i przyjąć jako rzecz normalną . tak samo jak przenoszenie do właściwszych działów.
Reszta na PW.

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=3&t=49025

:idea: :idea:
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Admin.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”