Cambria gigant i inne u Józefa
- Mala_MI
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Cambria gigant i inne u Józefa
Przepiękne to dendrobium!
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
-
- 500p
- Od: 2 sty 2010, o 21:11
Piękne dendrobium
Dziwię się, że jeszcze się nie skusiłam na hodowlę chocby jednego storczyka, bądz z jego gatunku. Przepiękne rosliny z nich. Tylko szkoda, że mają czas odpoczynku i nie kwitną non stop.

Dziwię się, że jeszcze się nie skusiłam na hodowlę chocby jednego storczyka, bądz z jego gatunku. Przepiękne rosliny z nich. Tylko szkoda, że mają czas odpoczynku i nie kwitną non stop.

-
- 100p
- Od: 27 kwie 2012, o 12:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jestem pod wrażeniem. Orchidarium w domu - super ciekawy pomysł. Czy oprócz wspomnianych parowników masz w gablocie jakieś inne urządzenia.
Mamy w domu ileś akwariów, jakieś terrarium a w sumie orchidarium brak. Kiedyś może i na to przyjdzie pora.
Twoja catleya mnie oczarowała - przepiękna.
Mamy w domu ileś akwariów, jakieś terrarium a w sumie orchidarium brak. Kiedyś może i na to przyjdzie pora.
Twoja catleya mnie oczarowała - przepiękna.
pozdrawiam Beata
- Józef
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Kontakt:
Wątek już niestety nieaktualny...miłość do storczyków minęła..to już żadna atrakcja kiedy w każdym oknie jest ich kilkanaście.Orchidarium też zostało rozebrane bo się rozszczelniło.Były tam jużmodliszki,żaby ,żółwie,rybki i Bóg wie co jeszcze.Cały dzień zajęło mi rozplątanie wszystkich roślin,rozkręcenie korzeni i w końcu rozcięcie szyb.Nie chciało mi się już go sklejać.
I tak została jeszcze setka kwiatów niektóre dość pokaźnych rozmiarów..

I tak została jeszcze setka kwiatów niektóre dość pokaźnych rozmiarów..

- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
Po Twoim wpisie jakoś tak mi się smutno zrobiło...To prawda,że teraz storczyki można spotkać w każdym oknie ale czy od razu tak szybko musi przemijać prawdziwa miłość? Mnie miłość do storczyków nie minęła, lubię je bo pomimo komercji niosą jednak powiew egzotyki, tym bardziej,że zawsze można mieć takie jakich nie kupi się z każdym markecie.
Jóżefie - te inne rośliny to rzeczywiście giganty.
Jóżefie - te inne rośliny to rzeczywiście giganty.

-
- 100p
- Od: 27 kwie 2012, o 12:28
Merghen - wyjęłaś mi to z ust. Od razu się cieplej zrobiło.Merghen pisze:Po Twoim wpisie jakoś tak mi się smutno zrobiło...To prawda,że teraz storczyki można spotkać w każdym oknie ale czy od razu tak szybko musi przemijać prawdziwa miłość? Mnie miłość do storczyków nie minęła, lubię je bo pomimo komercji niosą jednak powiew egzotyki, tym bardziej,że zawsze można mieć takie jakich nie kupi się z każdym markecie.
pozdrawiam Beata