Warto się przełamać. Oprócz całej masy witamin kasza jaglana zawiera rzadko spotykaną w produktach spożywczych krzemionkę. Dzięki kaszy jaglanej i sokom owocowo-warzywnym (w tym z buraków) moje dzieci mają tak dobre wyniki morfologi, że lekarze "pieją z zachwytu". Jedna pani doktor powiedział mi, że moja dziesięcioletnia córka przy tak dobrych wynikach mogła by spokojnie zostać dawcą krwiacia1065 pisze:Wszędzie kasza jaglana, nie mogę do niej przekonać się.
Kluczem do dobrego przygotowania kaszy jaglanej jest uprażenie jej na suchej patelni, a potem dokładne opłukanie wodą. Zawsze smak kaszy możesz "zabić" wyrazistym sosem np. Stroganow lub curry. Można też jeść ją na śniadanie z owocami, bakaliami i miodem lub usmażyć placki np. z serem i brzoskwiniami na słodko lub z warzywami na wytrawnie. Kaszę warto jeść przynajmniej raz w tygodniu.
Pozdrawiam