Nie można powiedzieć o stosowaniu ziół, jako o modzie, ponieważ to właśnie zioła były stosowane jako środki lecznicze od zarania dziejów. Kiedyś chemicznych leków nie było, tylko czerpaliśmy z natury. Tym bardziej nie prawda wirtualna, jak to ujęłaś, zapoczątkowała stosowanie ziół, bo np moja prababcia nie wyczytała z internetu, żeby na problemy z wątrobą pić mniszka, czy kocankę, czy pokrzywę na wzmocnienie organizmu

Napisałam też wyraźnie, że zioła muszą być stosowane z głową,czyli ze znajomością ich działania, bo źle stosowane mogą poważnie zaszkodzić, a nawet zatruć, zioła mają naprawdę silne działanie . Więc wcale mnie nie dziwi to, co piszesz o zielarce z Katowic .
Głupotą jest również to, jeśli ktoś ma problemy zdrowotne , a nie idzie do lekarza. Ziołami można wspomóc organizm, a nie w cudowny sposób go uzdrowić... cudów nie ma

Odpowiedź na Twoje pytanie - nie , nie pracuję w szpitalu - nie mam nic wspólnego z medycyną, jestem plastykiem z wykształcenia, a dokładniej dekoratorem

Forum faktycznie ogrodnicze, ale nie samymi kwiatkami człowiek żyje i po tą są stworzone inne działy, żeby dyskutować na różne tematy, które interesują forumowiczów.
Fajnie jak ktoś dzieli się swoimi doświadczeniami, a uważam, że każdy myślący człowiek, jeśli zechce zastosować jakiś ziołowy specyfik, to nie oprze się na opinii jednego postronnego człowieka, tylko poczyta różne opracowania i dowie się dokładniej czym jest konkretny produkt