Moja druga pasja
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 16947
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie/ Chełm
Re: Moja druga pasja
nie wiedziałam,że masz taki kulinarny watek.Ja takie rzeczy lubię też, i piec.Także i tutaj sobie będę zaglądała,
- Galicjanka
- 100p
- Posty: 170
- Od: 16 wrz 2013, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Przemyśl
Re: Moja druga pasja
a ja w weekend zrobiłam białą, parzoną kiełbasę. Nie odpalaliśmy wędzarni na to parę kilo, a już się wkurzyłam na sklepowe badziewie za prawie dwadzieścia zł. 1/3 upiekłam, 1/3 dałam córce , a 1/3 poszła do zamrażarki.
Pozdrawiam Gosia
- beacia0088
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2562
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Kielce
Re: Moja druga pasja
Rolada śmietanowa
4-5 jajek
12,5 g cukru
8g mąki pszennej
8g mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka pr. do pieczenia
Żółtka utrzeć z cukrem,3 łyżkami letniej wody na jednolitą masę,białka ubić na sztywną pianę ,delikatnie wymieszać,dodać pozostałe składniki
Nadzienie: 500 ml śmietany tortowej 36% 3 łyżeczki cukru pudru 2 śmietan fix
4-5 jajek
12,5 g cukru
8g mąki pszennej
8g mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka pr. do pieczenia
Żółtka utrzeć z cukrem,3 łyżkami letniej wody na jednolitą masę,białka ubić na sztywną pianę ,delikatnie wymieszać,dodać pozostałe składniki
Nadzienie: 500 ml śmietany tortowej 36% 3 łyżeczki cukru pudru 2 śmietan fix
- beacia0088
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2562
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Kielce
Re: Moja druga pasja
Ciasto z bułkami kajzerkami:) tzw. ŁABĘDZI PUCH ( z bułkami kajzerkami )
1 piec biszkopt (przekroić go na pół )
2 masa:
4 bułki kajzerki ( najlepiej świeże )
2-3 szkl. mleka
100 g wiórek kokosowych
0,5 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
wszystko razem zagotować,wystudzić i utrzeć z kostką margaryny
warstwy ( jak Układać )
1 biszkopt
2 dżem kwaśny najlepszy porzeczkowy lub wiśniowy
3 masa
4 biszkopt
5 dżem
6 masa
POSYPKA
100g wiórek kokosowych
0,5 szkl cukru
2 łyżki masła
wszystko razem zarumienić na patelni i wyłożyć na wierzch ciasta
1 piec biszkopt (przekroić go na pół )
2 masa:
4 bułki kajzerki ( najlepiej świeże )
2-3 szkl. mleka
100 g wiórek kokosowych
0,5 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
wszystko razem zagotować,wystudzić i utrzeć z kostką margaryny
warstwy ( jak Układać )
1 biszkopt
2 dżem kwaśny najlepszy porzeczkowy lub wiśniowy
3 masa
4 biszkopt
5 dżem
6 masa
POSYPKA
100g wiórek kokosowych
0,5 szkl cukru
2 łyżki masła
wszystko razem zarumienić na patelni i wyłożyć na wierzch ciasta
- beacia0088
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2562
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Kielce
Re: Moja druga pasja
Ciasto IZAURA
Ciasto:
1,5 szkl. mąki;
1.5 szkl. cukru;
3 łyżki kakao; kostka margaryny;
3 łyżeczki pr. do pieczenia;
torebka cukru waniliowego;
4 jajka;
5 łyżek wody.
Masa serowa:
50-70 dkg sera białego;
4 jajka;szkl.cukru;
0.5 kostki masła.
Ciasto:margarynę,cukier,kakao,wodę i cukier waniliowy gotować 5 minut.Po ostudzeniu dodać 4 żółtka,wymieszać na jednolitą masę.Odlać pół szklanki masy.Do reszty dodać mąkę,proszek do pieczenia oraz pianę z białek.Wlać do formy.
Masa serowa:ser zmielić dwa razy(ja daję w kostkach z biedronki(3 opakowania)i nie mielę już sera),połączyć z pozostałymi składnikami,utrzeć na gładką masę,wyłożyć na ciasto.Piec 60 min w temp.180 stopni.Po wystudzeniu wylać masę ze szklanki i posypać wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO:)
Ciasto:
1,5 szkl. mąki;
1.5 szkl. cukru;
3 łyżki kakao; kostka margaryny;
3 łyżeczki pr. do pieczenia;
torebka cukru waniliowego;
4 jajka;
5 łyżek wody.
Masa serowa:
50-70 dkg sera białego;
4 jajka;szkl.cukru;
0.5 kostki masła.
Ciasto:margarynę,cukier,kakao,wodę i cukier waniliowy gotować 5 minut.Po ostudzeniu dodać 4 żółtka,wymieszać na jednolitą masę.Odlać pół szklanki masy.Do reszty dodać mąkę,proszek do pieczenia oraz pianę z białek.Wlać do formy.
Masa serowa:ser zmielić dwa razy(ja daję w kostkach z biedronki(3 opakowania)i nie mielę już sera),połączyć z pozostałymi składnikami,utrzeć na gładką masę,wyłożyć na ciasto.Piec 60 min w temp.180 stopni.Po wystudzeniu wylać masę ze szklanki i posypać wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO:)
- beacia0088
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2562
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Kielce
Re: Moja druga pasja
Szarlotka tutti-frutti :)Pycha.
5 jaj
3 szkl mąki
1 i 1/2 szkl cukru
1 kostka margaryny
2 łyżeczki mąki ziemn.
ok 1 kg jabłek
1 łyżeczke czubatą proszku do pieczenia
Wykonanie:
Z żółtek ,połowy szkl cukru,mąki wymieszanej z pr. do pieczenia i margaryną szybko zagnieść ciasto.Podzielić na 3 części i 2 z nich zamrozić.Ubić sztywną pianę z białek,wciąż ubijając dodać szkl cukru i mąkę ziemniaczaną.Nie zamrożonym ciastem wylepić blaszkę,wyłożyć owoce (starte na grubej tarce),następnie zetrzeć 1 część zamrożonego ciasta na jabłka,potem wykładamy pianę z białek i na konieć 3 część ciasta.Piec ok godz w temp. 180 st.
Smacznego!!!
-- 18 paź 2014, o 11:28 --
Tak na szybko biszkopt z galaretką:)
Biszkopt:
5 jaj
1 łyżeczka pr. do pieczenia
3/4 szkl. cukru
1 szkl. mąki
Na wierzch 2 galaretki rozrobione w 3 szkl wody,czasami daję owoce na biszkopt.
Smacznego!!
5 jaj
3 szkl mąki
1 i 1/2 szkl cukru
1 kostka margaryny
2 łyżeczki mąki ziemn.
ok 1 kg jabłek
1 łyżeczke czubatą proszku do pieczenia
Wykonanie:
Z żółtek ,połowy szkl cukru,mąki wymieszanej z pr. do pieczenia i margaryną szybko zagnieść ciasto.Podzielić na 3 części i 2 z nich zamrozić.Ubić sztywną pianę z białek,wciąż ubijając dodać szkl cukru i mąkę ziemniaczaną.Nie zamrożonym ciastem wylepić blaszkę,wyłożyć owoce (starte na grubej tarce),następnie zetrzeć 1 część zamrożonego ciasta na jabłka,potem wykładamy pianę z białek i na konieć 3 część ciasta.Piec ok godz w temp. 180 st.
Smacznego!!!
-- 18 paź 2014, o 11:28 --
Tak na szybko biszkopt z galaretką:)
Biszkopt:
5 jaj
1 łyżeczka pr. do pieczenia
3/4 szkl. cukru
1 szkl. mąki
Na wierzch 2 galaretki rozrobione w 3 szkl wody,czasami daję owoce na biszkopt.
Smacznego!!
- Iw
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 942
- Od: 4 sie 2008, o 22:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: pomorskie
Re: Moja druga pasja
Zapisuję, może kiedyś najdzie mnie ochota na piecznie i skorzystam z przepisów
- beacia0088
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2562
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Kielce
Re: Moja druga pasja
Iw Zapraszam:)
,,Krówka''
Biszkopt:
4 jajka,
niepełna szkl.mąki,
1 łyżeczkaq proszku do pieczenia,
niepełna szkl.cukru.
Budyń:
3 łyżki mąki ziemniaczanej,
3 łyżki mąki pszennej,
2 żółtka,
3/4 szkl.cukru,
1/2 l mleka.
(1 szkl.mleka zagotować z cukrem,w drugiej szkl.mleka wymieszać resztę składników wlać do gotującego mleka rozmącony budyń i gotować aż zgęstnieje(ja miksuje na ogniu,ponieważ nie robią się grudki).Jak wystygnie utrzeć z margaryną.
Reszta składników:
2 op petitków(duże opakowania),
masa krówkowa w puszce,
śmietana 36%.
-BISZKOPT
-KREM BUDYNIOWY
-HERBATNIKI
-KARMEL
-HERBATNIKI
-ŚMIETANA 36%
-STARTA CZEKOLADA NA WIERZCH
-- 18 paź 2014, o 11:50 --
Biszkopt,jabłka z galaretką cytrynową,masa orzechowa i śmietana 36%.
Biszkopt:
5 jaj,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
3/4 szkl.cukru,
1 szkl.mąki
Masa orzechowa:
1/2 l mleka,
1/2 szkl.orzechów mielonych-zagotować.
Jak wystygnie zmiksować z marg.kasią dosypując ok 1 szkl. cukru pudru
Potrzebne jeszcze:
1 kg jabłek,
1/3 szkl.cukru,
galaretka cytrynowa,
śmietana kremówka 36%.
WYKONANIE:
Pieczemy biszkopt,studzimy.Następnie przygotowujemy masę orzechową jak wyżej.Jabłka obieramy,ścieramy na tarce o grubych oczkach,zesmażamy w garnku dodając cukier oraz wsypujemy galaretkę cytrynową.Studzimy. Na zimny biszkopt wykładamy zimne zesmażone jabłka,potem masę orzechową,na masę nakładamy ubitą śmietanę 36%,posypujemy tartą gorzką czekoladą.Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień.SMACZNEGO:)
,,Krówka''
Biszkopt:
4 jajka,
niepełna szkl.mąki,
1 łyżeczkaq proszku do pieczenia,
niepełna szkl.cukru.
Budyń:
3 łyżki mąki ziemniaczanej,
3 łyżki mąki pszennej,
2 żółtka,
3/4 szkl.cukru,
1/2 l mleka.
(1 szkl.mleka zagotować z cukrem,w drugiej szkl.mleka wymieszać resztę składników wlać do gotującego mleka rozmącony budyń i gotować aż zgęstnieje(ja miksuje na ogniu,ponieważ nie robią się grudki).Jak wystygnie utrzeć z margaryną.
Reszta składników:
2 op petitków(duże opakowania),
masa krówkowa w puszce,
śmietana 36%.
-BISZKOPT
-KREM BUDYNIOWY
-HERBATNIKI
-KARMEL
-HERBATNIKI
-ŚMIETANA 36%
-STARTA CZEKOLADA NA WIERZCH
-- 18 paź 2014, o 11:50 --
Biszkopt,jabłka z galaretką cytrynową,masa orzechowa i śmietana 36%.
Biszkopt:
5 jaj,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
3/4 szkl.cukru,
1 szkl.mąki
Masa orzechowa:
1/2 l mleka,
1/2 szkl.orzechów mielonych-zagotować.
Jak wystygnie zmiksować z marg.kasią dosypując ok 1 szkl. cukru pudru
Potrzebne jeszcze:
1 kg jabłek,
1/3 szkl.cukru,
galaretka cytrynowa,
śmietana kremówka 36%.
WYKONANIE:
Pieczemy biszkopt,studzimy.Następnie przygotowujemy masę orzechową jak wyżej.Jabłka obieramy,ścieramy na tarce o grubych oczkach,zesmażamy w garnku dodając cukier oraz wsypujemy galaretkę cytrynową.Studzimy. Na zimny biszkopt wykładamy zimne zesmażone jabłka,potem masę orzechową,na masę nakładamy ubitą śmietanę 36%,posypujemy tartą gorzką czekoladą.Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień.SMACZNEGO:)
- beacia0088
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2562
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Kielce
Re: Moja druga pasja
Biszkopt,karmel,sernik na zimno z truskawkami i galaretką.
SKŁADNIKI:
Biszkopt:
5 jajek,
szkl.cukru,
szkl.mąki,
szczypta soli,
łyżka octu,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Masa 1:
10 dag masła,
puszka masy krówkowej
Masa 2:
sernik błyskawiczny w proszku,
600 ml mleka
Do dekoracji:
30 dag truskawek,
galaretka truskawkowa
PRZYGOTOWANIE:
1.Białka ubijamy z solą na sztywną pianę.Dodajemy cukier oraz żółtka,wlewamy ocet i mieszamy.Wsypujemy mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy.Ciasto wlewamy do tortownicy i pieczemy ok.35 minut w temp.160-180 stC.Studzimy.
2.Masa 1:masę krówkową ucieramy z masłem.Rozsmarowujemy na biszkopcie. 3.Do wysokiego naczynia wlewamy schłodzone mleko.Wsypujemy sernik,miksujemy 3-4 minuty,wylewamy na masę krówkową.Truskawki układamy na masę serową.Galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku.Gdy zacznie tężeć ,wylewamy na ciasto.Chłodzimy. SMACZNEGO:)
-- 18 paź 2014, o 11:57 --
Ciasto francuskie z pianą z białek,brzoskwiniami oraz z masą budyniową:)
Składniki:
Ciasto:
25 dag margaryny,
4 żółtka,
4 szkl.mąki,
szkl.kwaśnej śmietany,
2 łyżeczki proszku o pieczenia.
Piana:
6 białek,
szkl.cukru,
brzoskwinie z puszki(cała puszka-drobno pokrojone).
Krem:
2 budynie śmietankowe,
3 żółtka,
1 szkl.wody,
1 szkl.soku z brzoskwiń z puszki,
3 łyżki cukru,
marg.kasia.
PRZYGOTOWANIE:
1.Zagniatamy ciasto,schładzamy.Dzielimy na 6 części,które rozwałkowujemy na placki wielkości blachy.Białka ubijamy z cukrem.Dodajemy brzoskwinie,mieszamy.Trzy razy przekładamy:placek,1/3 piany,placek.Pieczemy osobno,aż się zrumienią.
2.Budyń gotujemy na soku i wodzie razem z żółtkami i 3 łyżkami cukru.Jak wystygnie miksujemy z margaryną.Przekładamy trzy upieczone warstwy.Posypujemy cukrem pudrem.
SMACZNEGO:)
SKŁADNIKI:
Biszkopt:
5 jajek,
szkl.cukru,
szkl.mąki,
szczypta soli,
łyżka octu,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Masa 1:
10 dag masła,
puszka masy krówkowej
Masa 2:
sernik błyskawiczny w proszku,
600 ml mleka
Do dekoracji:
30 dag truskawek,
galaretka truskawkowa
PRZYGOTOWANIE:
1.Białka ubijamy z solą na sztywną pianę.Dodajemy cukier oraz żółtka,wlewamy ocet i mieszamy.Wsypujemy mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy.Ciasto wlewamy do tortownicy i pieczemy ok.35 minut w temp.160-180 stC.Studzimy.
2.Masa 1:masę krówkową ucieramy z masłem.Rozsmarowujemy na biszkopcie. 3.Do wysokiego naczynia wlewamy schłodzone mleko.Wsypujemy sernik,miksujemy 3-4 minuty,wylewamy na masę krówkową.Truskawki układamy na masę serową.Galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku.Gdy zacznie tężeć ,wylewamy na ciasto.Chłodzimy. SMACZNEGO:)
-- 18 paź 2014, o 11:57 --
Ciasto francuskie z pianą z białek,brzoskwiniami oraz z masą budyniową:)
Składniki:
Ciasto:
25 dag margaryny,
4 żółtka,
4 szkl.mąki,
szkl.kwaśnej śmietany,
2 łyżeczki proszku o pieczenia.
Piana:
6 białek,
szkl.cukru,
brzoskwinie z puszki(cała puszka-drobno pokrojone).
Krem:
2 budynie śmietankowe,
3 żółtka,
1 szkl.wody,
1 szkl.soku z brzoskwiń z puszki,
3 łyżki cukru,
marg.kasia.
PRZYGOTOWANIE:
1.Zagniatamy ciasto,schładzamy.Dzielimy na 6 części,które rozwałkowujemy na placki wielkości blachy.Białka ubijamy z cukrem.Dodajemy brzoskwinie,mieszamy.Trzy razy przekładamy:placek,1/3 piany,placek.Pieczemy osobno,aż się zrumienią.
2.Budyń gotujemy na soku i wodzie razem z żółtkami i 3 łyżkami cukru.Jak wystygnie miksujemy z margaryną.Przekładamy trzy upieczone warstwy.Posypujemy cukrem pudrem.
SMACZNEGO:)
- beacia0088
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2562
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Kielce
Re: Moja druga pasja
Sernik na biszkopcie ;)kiepska jakość zdjęcia,ponieważ telefonem.
1 kg sera(w wiadereczku)
10 jajek
1 budyń śmietankowy
1 szklanka cukru
1 masło bez oleju
1)ser
2)masło+żółtka utrzeć,zmiksować+szklanka cukru+budyń śmietankowy,pomału dodawać ser.
3)ubić białka,dodać je do masy serowej+zapach i bakalie.piec 40 min w 180 st.
Ciasto:
3 jajka,
więcej niż 1/2 szklanki cukru-zmiksować.
1 szkl mąki,
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej,
1 łyżeczka pr. do pieczenia,
0,5 kostki margaryny(gorąca na końcu).
Piec 20 min potem wylać gotową maśę serową na ciepłe ciasto i piec dalej ok 40 min.
RADA:
Najpierw robimy ciasto i pieczemy je 20 min potem w między czasie jak się ciasto piecze robimy masę serową.Po 20 minutach wyciągamy brytfankę z ciastem i na ciepłe ciasto wylewamy masę serową i pieczemy ok 40 minut jeszcze.
Smacznego!!!
-- 18 paź 2014, o 12:23 --
Kruche ciasto z jabłkami i budyniem:)
Ciasto:
3 szkl.mąki
0.5 szkl.cukru pudru
kostka margaryny
2 żółtka
cukier waniliowy
2 łyżki śmietany
2 łyżeczki pr. do pieczenia
Masa jabłkowa:
6-7 dużych jabłek
cukier waniliowy
Masa budyniowa:
3 budynie waniliowe lub śmietankowe
1 litr mleka
Ze składników na ciasto zagnieść szybko ciasto i podzielić na 2 części.Jedną część ciasta rozwałkować i wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypaną mąką blachę(30/25)Drugą część włożyć do lodówki naokoło 30 minut .Na ciasto w blaszce wyłożyć jabłka (wcześniej obrane i pokrojone w plasterki).Gotować budyń z 3 opakowań używając tylko 1 l mleka ,aby masa budyniowa była gęsta .Taką ugotowaną jeszcze ciepłą masę wyłożyć na jabłka.Drugą część ciasta wyjąć z lodówki ,rozwałkować lub zetrzeć na tarce,nakryć nią masę budyniową.Włożyc do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 50 min. Najlepszy jest na drugi dzień jak budyń wystygnie i zesztywnieje.SMACZNEGO:)
1 kg sera(w wiadereczku)
10 jajek
1 budyń śmietankowy
1 szklanka cukru
1 masło bez oleju
1)ser
2)masło+żółtka utrzeć,zmiksować+szklanka cukru+budyń śmietankowy,pomału dodawać ser.
3)ubić białka,dodać je do masy serowej+zapach i bakalie.piec 40 min w 180 st.
Ciasto:
3 jajka,
więcej niż 1/2 szklanki cukru-zmiksować.
1 szkl mąki,
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej,
1 łyżeczka pr. do pieczenia,
0,5 kostki margaryny(gorąca na końcu).
Piec 20 min potem wylać gotową maśę serową na ciepłe ciasto i piec dalej ok 40 min.
RADA:
Najpierw robimy ciasto i pieczemy je 20 min potem w między czasie jak się ciasto piecze robimy masę serową.Po 20 minutach wyciągamy brytfankę z ciastem i na ciepłe ciasto wylewamy masę serową i pieczemy ok 40 minut jeszcze.
Smacznego!!!
-- 18 paź 2014, o 12:23 --
Kruche ciasto z jabłkami i budyniem:)
Ciasto:
3 szkl.mąki
0.5 szkl.cukru pudru
kostka margaryny
2 żółtka
cukier waniliowy
2 łyżki śmietany
2 łyżeczki pr. do pieczenia
Masa jabłkowa:
6-7 dużych jabłek
cukier waniliowy
Masa budyniowa:
3 budynie waniliowe lub śmietankowe
1 litr mleka
Ze składników na ciasto zagnieść szybko ciasto i podzielić na 2 części.Jedną część ciasta rozwałkować i wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypaną mąką blachę(30/25)Drugą część włożyć do lodówki naokoło 30 minut .Na ciasto w blaszce wyłożyć jabłka (wcześniej obrane i pokrojone w plasterki).Gotować budyń z 3 opakowań używając tylko 1 l mleka ,aby masa budyniowa była gęsta .Taką ugotowaną jeszcze ciepłą masę wyłożyć na jabłka.Drugą część ciasta wyjąć z lodówki ,rozwałkować lub zetrzeć na tarce,nakryć nią masę budyniową.Włożyc do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 50 min. Najlepszy jest na drugi dzień jak budyń wystygnie i zesztywnieje.SMACZNEGO:)
- zuzola11
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1214
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: zachodniopomorskie
Re: Moja druga pasja
beacia0088 a czy do ciasta "KRÓWKA" do smietany 30 % dodajesz śmietan fix? Czy na wierzchu jest sama smietana ubita? Pysznie wygladaja te ciasta
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
- beacia0088
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2562
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Kielce
Re: Moja druga pasja
zuzola ja dodaję śmietanę 36 procent oraz 2 łyżeczki płaskie cukru pudru i na jedną śmietanę 2 śmietan fixy.Najlepsza jest rolmlecz ta żółta.To ciasto jest do,sc słodkie ale pyszne,moja rodzinka go uwielbia.To są ciasta,które piekłam i są sprawdzone.
- ann_30
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1159
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Wielkopolska-okolice Konina
Re: Moja druga pasja
Przywędrowałam do tego wątku skuszona smakowitymi ciastami bo moja rodzinka uwielbia takie pyszności i całkiem przypadkowo odnalazłam przepis którego poszukiwałam od kiedy zachwyciłam się nią na weselu u brata a jest to rolada szpinakowa To świetna przystawka na rodzinne imprezy więc na pewno wypróbuję ten przepis