Mięsko bez pieczenia
- ewa2204
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1516
- Od: 2 kwie 2009, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Mięsko bez pieczenia
Nie mogę znaleźć albo jestem taka nie kumata
Do gotowanego mięska w proporcji do czego daje się sól. Na 3 kilo daję 1/3 szklanki i dla mnie jest w sam raz.
A jak mam tylko 1 kilogram piersi kurczaka, to ile dać soli do zalewy majonezowej?
Proszę, podpowiedzcie mi
Do gotowanego mięska w proporcji do czego daje się sól. Na 3 kilo daję 1/3 szklanki i dla mnie jest w sam raz.
A jak mam tylko 1 kilogram piersi kurczaka, to ile dać soli do zalewy majonezowej?
Proszę, podpowiedzcie mi
Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
Re: Mięsko bez pieczenia
Wracam i Ja, wyciągnełam z zamrażarki szyneczke kilogramową i wieczorem ją ugotuje,
na weekend jak znalaz.
Ten sposób jest super niezawodny i przepyszny.
Smakoszka dobrego i łatwego, oraz zdrowego gotowania
Ania
Pozdrawiam serdecznie
na weekend jak znalaz.
Ten sposób jest super niezawodny i przepyszny.
Smakoszka dobrego i łatwego, oraz zdrowego gotowania
Ania
Pozdrawiam serdecznie
"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 5313
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Mięsko bez pieczenia
Ewa to jest moim zdaniem proporcja soli do wody Zawsze robię galantynę z kurczaka na wielkanocne Święta ,wszyscy go uwielbiają Zdejmujemy delikatnie skórę z kurczaka ,ostrym nożem obieramy mięsko z kości mielimy przyprawiamy solą pieprzem (można też dodać wątróbkę )ja nie daję ,dużo zielonej pietruszki, napychamy farszem skórę i parzymy około godz. Musi być dużo wody w garnku żeby kurczak nie przywarł do dna Wyjmujemy jak trochę przestygnie na deskę lub tacę i obciążamy, czyli przyciskamy , można do rosołu z gotowania dodać żelatynę ukroić plastry i zalać .........będzie kurczak w galarecie
- ewa2204
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1516
- Od: 2 kwie 2009, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Mięsko bez pieczenia
Romciu bardzo to apetyczne, ale nie wiem.... czy jestem aż tak zdolna
Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 5313
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Mięsko bez pieczenia
Ewa żadna filozofia, żeby tylko skóry nie pociąć ,mój eM mnie podziwiał ale jak zobaczył.... to teraz tylko on to robi
- ewa2204
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1516
- Od: 2 kwie 2009, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Mięsko bez pieczenia
Parzysz w samej wodzie czy doprawionej tak jak np. do rosołu ?
Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 5313
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Mięsko bez pieczenia
Robię rosołek, jarzynka włoszczyzna ...........wodę można wykorzystać do zupy
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1603
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Lublin
Re: Mięsko bez pieczenia
przepis wart przypomnienia, właśnie dzisiaj robię.
Re: Mięsko bez pieczenia
Moje już zrobione i zamrożone.Tym razem nie dodałam majonezu,a ,,rosołek ,,jaki powstał z gotowanie 6 kg szynki wykorzystałam.Wywar wlałam do małych pojemników plastikowych i zamroziłam,potem wyciągnełam i włożyłam do woreczka.Jak tylko smażę mięso to wrzucam taką kostkę .Mam domowa ,,bulionetkę,,
Re: Mięsko bez pieczenia
Sprytny sposób na bulinete, też tak robiłam.
Wczoraj wstawiłam mięso do gotowania, a dziś podgotowuje - bedzie super
Ja co jakiś czas urozmaicam zestaw przypraw jakie wsypuje, gdyż mam kilka mieszanek przywiezinych
z odległych krain i one mi robią za pomocniów w urozmaicaniu tego dania, ale można dodawać zioła prowansalskie itp.
Polecam idealne mięsko na ciepło do obiadu, jak i na kanapeczki, tanio i szybko
Pozdrawiam
Wczoraj wstawiłam mięso do gotowania, a dziś podgotowuje - bedzie super
Ja co jakiś czas urozmaicam zestaw przypraw jakie wsypuje, gdyż mam kilka mieszanek przywiezinych
z odległych krain i one mi robią za pomocniów w urozmaicaniu tego dania, ale można dodawać zioła prowansalskie itp.
Polecam idealne mięsko na ciepło do obiadu, jak i na kanapeczki, tanio i szybko
Pozdrawiam
"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
- kasik 69
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3664
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Mięsko bez pieczenia
Romciu ja galantynę robię podobnie,tylko,że zmielone mięsko rozkładam na skórze,lub bezpośrednio na gazie-bo nie każdy toleruje skórę,na to kładę omleta i cienką parówkę,tak jak się nauczyłam w szkole ,,za komuny,, lub warzywka,ale te czasem rozsypują się przy krojeniu.Parzę w brytfannie,najczęściej w wodzie z Vegetą,lub w rosołku.
Ten rosołek z mięska z majonezem jest też dobry do żurku.
Ten rosołek z mięska z majonezem jest też dobry do żurku.
- majalis2013
- 500p
- Posty: 624
- Od: 20 mar 2013, o 08:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: okolice Łodzi
Re: Mięsko bez pieczenia
Już tuz tuż święta
Ja nie mam dostępu do wędzarni więc będzie mięsko bez pieczenia.
Polecam po raz kolejny
Ja nie mam dostępu do wędzarni więc będzie mięsko bez pieczenia.
Polecam po raz kolejny
"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7