Powrót na główną stronę Forum.

Ogrodniczo Działkowe Forum.
Najlepsi polscy fachowcy. Bazy wiedzy praktycznej. Porady.
Opryskiwacz
* Rejestracja    * Pomoc   * Wyszukiwarka    * Zaloguj 
  

Strefa czasowa: UTC + 1



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w temacie  [ Posty: 928 ] 
Przeszukiwarka poniższego WĄTKU:
Idź do strony nr...        1 ... 63, 64, 65, 66, 67
Autor Wiadomość
szarotka66
 Tytuł: Re: Nasze Najlepsze Przepisy - PRZETWORY Z DZIAŁKI cz.2
PostNapisane: 10 wrz 2018, o 20:36 
Offline
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Postów: 6126
Skąd: Gmina Nowe nad Wisłą

 więcej niż 1 szt.
Przerabiam pomidory. Mam już przecier, pomidory w zalewie, sos pomidorowo paprykowy, jest tego około 80 słoików pojemności 0,9l.
Teraz smażę powidła, przerobiłam jak na razie 40 kg śliwek. Jutro zabieram się za marynowanie papryki.

_________________
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
marzena06
 Tytuł: Re: Nasze Najlepsze Przepisy - PRZETWORY Z DZIAŁKI cz.2
PostNapisane: 16 wrz 2018, o 10:22 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 3110
Skąd: wielkopolska

 1 szt.
U nie też już resztki słoików ale na szczęście wyszukałam na strychu cały karton weków dokupiłam gumy i sprężyny i mogę jeszcze działać. Chcę jeszcze zrobić buraczki w całości i kapustę kwaszoną :D

_________________
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
grafi26
 Tytuł: Re: Nasze Najlepsze Przepisy - PRZETWORY Z DZIAŁKI cz.2
PostNapisane: 16 wrz 2018, o 20:44 
Offline
200p
200p
Postów: 379
Skąd: wielkopolska

 1 szt.
Marzenko masz sprawdzony przepis na kapustę kiszoną w słoikach?


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Ewao4
 Tytuł: Re: Nasze Najlepsze Przepisy - PRZETWORY Z DZIAŁKI cz.2
PostNapisane: 25 cze 2019, o 10:10 
Offline
500p
500p
Postów: 755
Skąd: lubelskie

 0 szt.
Mam trochę młodej botwinki.Zrobiłam na zimę już kilka słoików a teraz chciałam trochę zamrozić..Czy ma ktoś doświadczenie,czy lepiej zamrozić surową czy też obgotowaną chwilę??

_________________
Pozdrawiam Ewa


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w temacie           [ Posty: 928 ]  Idź do strony nr...        1 ... 63, 64, 65, 66, 67

Strefa czasowa: UTC + 1


    |    Kto przegląda ten dział ?

Przeglądają dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

..
Skocz do:  
www.marolex.pl    E-sklep Marolex
| Polityka cookies. |  Polityka prywatności. |  * Witryna używa cookies.    Użytkowanie witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies i akceptację Regulaminu. *