Powrót na główną stronę Forum.

Ogrodniczo Działkowe Forum.
Najlepsi polscy fachowcy. Bazy wiedzy praktycznej. Porady.
Opryskiwacz
* Rejestracja    * Pomoc   * Wyszukiwarka    * Zaloguj 
  

Strefa czasowa: UTC + 1



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w temacie  [ Posty: 108 ] 
Przeszukiwarka poniższego WĄTKU:
Idź do strony nr...        1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
manenka71
 Tytuł: Re: Zakręceni na punkcie grilla - przepisy na i do grilla
PostNapisane: 6 maja 2016, o 20:23 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 2017
Skąd: pod Toruniem

 0 szt.
Witam . Kupiłam garnek na grila raczej ognisko ,podpowiedzcie co w nim przyrządzić i jak ????

_________________
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
acia1065
 Tytuł: Re: Zakręceni na punkcie grilla - przepisy na i do grilla
PostNapisane: 5 lip 2016, o 03:52 
Offline
500p
500p
Avatar użytkownika
Postów: 950
Skąd: Kłaj - Małopolska

 1 szt.
Marynuję właśnie skrzydełka w maślance z dodatkiem przypraw, będzie na dzisiejszy wieczór.

_________________
Beata


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
polka
 Tytuł: Re: Zakręceni na punkcie grilla - przepisy na i do grilla
PostNapisane: 1 lut 2017, o 13:29 
Offline
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Postów: 4

 0 szt.
Jak przygotowujecie się do grillowania ze znajomymi ? Ja przede wszystkim nastawiam się na to, aby nigdy nie zabrakło mi reklama usunięta, szarotka66 a także przekąsek i jedzenia. Hitem ostatniego lata była karkówka w sezamie.

6 kotlecików
2- 3 łyżki sezamu ( w zależności od wielkości karkówki)
2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
3- 4 łyżki oliwy
odrobina papryczki chili zmielonej bądź pieprz cayenne
sól i odrobina pieprzu, najlepiej ziołowego
można także dolać sos sojowy jasny bądź ciepły albo marynatę zmieniać według uznania, bowiem wszystkie składniki wrzucamy do oliwy, mieszamy aby się połączyły, mięsko w nich elegancko przesiąka przyprawami. Najlepiej jest zostawić na noc w marynacie ale i ze dwie godzinki wystarczą. Położyć na grilla i smażyć. Delicje ! Według uznania można także przygotować dip. :)


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
kasia100780
 Tytuł: Re: Zakręceni na punkcie grilla - przepisy na i do grilla
PostNapisane: 17 mar 2017, o 18:56 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 2892
Skąd: pomorskie

 0 szt.
manenka71 napisał(a):
Witam . Kupiłam garnek na grila raczej ognisko ,podpowiedzcie co w nim przyrządzić i jak ????

Pieczonki, mniam. Ja mam kociołek zamykany.
Ja wykładam garnek plastrami boczku i liśćmi kapusty, następnie układam warstwami: ziemniaki w kawałkach, marchew, mięso jakie kto lubi (już przyprawione), cebule plastry, nożna przesypuje solą, pieprzem, koperkiem, papryką (dajesz co lubisz). Na koniec przykrywasz wszystko liśćmi kapusty i zamykasz garnek. Piecze się ok. 1-1.5 h. Kapusta na dnie bedzie spalona a wszystko pachnące wędzonką. Pycha.
Można też zrobić leczo, bigos, z tym że już gotujesz krócej.
Ale mi smaka narobiłaś, muszę zrobić... :D

_________________
Nowe życie w starej chatce, Nowe życie w starej chatce cz.II, Nowe życie w starej chatce cz.III,
Moje rękodzieło i inne odstresowujące prace


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
pitres
 Tytuł: Re: Zakręceni na punkcie grilla - przepisy na i do grilla
PostNapisane: 10 maja 2017, o 08:25 
Offline
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Postów: 14

 1 szt.
My otworzyliśmy pierwszy raz sezon na grilla jak byliśmy na majówce w Białowieży.Akurat pogoda nam sie udała ( wybralismy dobry rejon ponieważ tam gdize mieszkam cały weekend majowy padało). Byłą karkówka, kiełbaska. Pierwszy raz grillowalismy cukinie i było całkiem smacznie.

Warto jet ją nafaszerować mozarella
https://www.przepisy.pl/przepis/faszero ... mozzarella
DObrze się to zgrywa.


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
marcinsgdz
 Tytuł: Re: Zakręceni na punkcie grilla - przepisy na i do grilla
PostNapisane: 22 kwi 2019, o 09:27 
Offline
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Postów: 25

 0 szt.
Czy ktoś ma doświadczenia z grilem elektrycznym na działce np.:
reklama usunięta, szarotka66

Czy to się sprawdza?
Długo się nagrzewa i ochładza?


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
acia1065
 Tytuł: Re: Zakręceni na punkcie grilla - przepisy na i do grilla
PostNapisane: 26 kwi 2019, o 15:23 
Offline
500p
500p
Avatar użytkownika
Postów: 950
Skąd: Kłaj - Małopolska

 1 szt.
Jutro w planie grill i steki z renifera, ciekawe czy zjadliwe :D

_________________
Beata


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
kaLo
 Tytuł: Re: Zakręceni na punkcie grilla - przepisy na i do grilla
PostNapisane: 26 kwi 2019, o 17:54 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Postów: 11307
Skąd: Pionki pow.radomski

 1 szt.
Jako dodatki planujesz hákarl i kiviaq bo podobno wtedy smakują najlepiej :D .


Góra   
  Zobacz profil      
 
acia1065
 Tytuł: Re: Zakręceni na punkcie grilla - przepisy na i do grilla
PostNapisane: 27 kwi 2019, o 10:52 
Offline
500p
500p
Avatar użytkownika
Postów: 950
Skąd: Kłaj - Małopolska

 1 szt.
Niestety zapomniałam zakopać :D

_________________
Beata


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
otaka76
 Tytuł: Re: Zakręceni na punkcie grilla - przepisy na i do grilla
PostNapisane: 27 lis 2019, o 09:52 
Offline
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Postów: 10

 0 szt.
Również uwielbiam dania z grilla, dlatego zwykle jesienią i zimą nie mogłam doczekać się, aż będą ciepłe dni i w końcu będziemy mogli rozpocząć sezon grillowy. Uwielbiam ten czas kiedy wspólnie ze znajomymi spotykamy się w naszym ogrodzie i przyrządzamy pyszne dania. Lubimy eksperymentować i robić różne przekąski, tak aby nie było nudno, a my żebyśmy mogli wypróbować nowe smaki. Dlatego kiedyś w poszukiwaniu inspiracji trafiłam na stronę: https://www.kaufland.pl/przepisy/wyszukiwarka-przepisow/przepis.ser-halloumi-paskami-marchewek-cukinii.r_id=Recipe_3911796.html, gdzie znalazłam bardzo ciekawy przepis na ser halloumi. Kiedy go przyrządziłam wedle tego przepisu wszyscy byli zachwyceni, mi też również bardzo zasmakował i od tamtego czasu to moja ulubiona przekąska.


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w temacie           [ Posty: 108 ]  Idź do strony nr...        1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Strefa czasowa: UTC + 1


    |    Kto przegląda ten dział ?

Przeglądają dział: ewikk77 i 15 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

..
Skocz do:  
www.marolex.pl    E-sklep Marolex
| Polityka cookies. |  Polityka prywatności. |  * Witryna używa cookies.    Użytkowanie witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies i akceptację Regulaminu. *