Powrót na główną stronę Forum.

Ogrodniczo Działkowe Forum.
Najlepsi polscy fachowcy. Bazy wiedzy praktycznej. Porady.
Opryskiwacz
* Rejestracja    * Pomoc   * Wyszukiwarka    * Zaloguj 
   ::  Koronawirus - Licznik ::     ::  Koronawirus (bez Chin) ::    

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 356 ] 
Przeszukiwarka poniższego WĄTKU:
Idź do strony nr...        1 ... 22, 23, 24, 25, 26
Autor Wiadomość
akl62
 Tytuł: Re: Ogród w kuchni
PostNapisane: 26 sty 2013, o 09:23 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Postów: 2350
Skąd: Beskid Śląski

 0 szt.
Do posypki. Na tależ prosto z wysiskarki do ziemniaków. To jest dobre na cieplejsze dni, bo fetę do daję zimną. A jak Ty dodajesz serek ?

_________________
Pozdrawiam Anna
Między blokami
Zielono wśród nas, Przyszkolne ogródki


Góra   
  Zobacz profil      
 
perdii
 Tytuł: Re: Ogród w kuchni
PostNapisane: 26 sty 2013, o 10:31 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Postów: 4536

 1 szt.
Jak gotuję zupkę dodaję serek topiony śmietankowy (najlepszy jest w osłonce)Zagęszcza zupkę i daje fajniejszy jak dla mnie smak.Tak na 2 lirty zupki 1 serek w osłonce.


Góra   
  Zobacz profil      
 
akl62
 Tytuł: Re: Ogród w kuchni
PostNapisane: 26 sty 2013, o 15:11 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Postów: 2350
Skąd: Beskid Śląski

 0 szt.
Dzięki, wypróbuję. Bo ta zupa ze zdjecia to moje pierwsze życiowe doswiadczenie z dyniową.

_________________
Pozdrawiam Anna
Między blokami
Zielono wśród nas, Przyszkolne ogródki


Góra   
  Zobacz profil      
 
perdii
 Tytuł: Re: Ogród w kuchni
PostNapisane: 26 sty 2013, o 15:47 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Postów: 4536

 1 szt.
Tylko serek musi się rozpuścić. Ja często robię różne potrawy z dyni świeżej i mrożonej.


Góra   
  Zobacz profil      
 
Zielona_Ania
 Tytuł: Re: Ogród w kuchni
PostNapisane: 10 lut 2013, o 20:29 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 4193
Skąd: Kraków

 1 szt.
Powiedzcie mi, kiedy ten rok zleciał...
Przepraszam że nie odpowiadałam na Wasze wpisy. Dziękuję za ciekawe wypowiedzi i zdjęcia.
Mój ogródek jako tako funkcjonuje, choć zawsze mogłoby być lepiej, ale np . pogodą nie władam. Kurki wciąż mam.
Z powodów, które ciężko wytłumaczyć nie mam serca do pisania, za co Was, wszystkich zainteresowanych i tu zaglądających przepraszam i obawiam się, że to się nie zmieni.

Podaję literaturę dla osób, które będą chciały pogłębić swoją przygodę z roślinami wykorzystywanymi kulinarnie:
"Dzikie rośliny jadalne Polski. Przewodnik survivalowy" Łukasz Łuczaj
"Dzikie rośliny jadalne-zapomniany potencjał przyrody" Materiały z konferencji Przemyśl-Bolestraszyce 13 września 2007
" Polski zielnik kulinarny" Barbara i Adam Podgórscy
"Warzywa mało znane i zapomniane" pod red. Mariana Gapińskiego
"Wielka księga ziół" Lesley Bremness

_________________
Ankowo cz.2
Ankowo cz.3
Ogród w kuchni


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Karo
 Tytuł: Re: Ogród w kuchni
PostNapisane: 11 lut 2013, o 12:54 
Offline
-Administrator Forum-.
Avatar użytkownika
Postów: 20195

 więcej niż 1 szt.
Aniu - już niebawem nadejdzie wiosna to z pewnością nabierzesz ochoty do pisania - jestem pewna,że porwią Cię ogrodnicze tematy jak tylko nadejdzie wiosna,czekamy więc Aniu...
na Twoją wenę. :wit

_________________
KaRo - Administrator Forum
☆☆☆ Pytania do Ekipy...

❤ KaRolinki

Góra   
  Zobacz profil      
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.           [ Posty: 356 ]  Idź do strony nr...        1 ... 22, 23, 24, 25, 26

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


    |    Kto przegląda ten dział ?

Przeglądają dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 80 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

..
Skocz do:  
www.marolex.pl    E-sklep Marolex
| Polityka cookies. |  Polityka prywatności. |  * Witryna używa cookies.    Użytkowanie witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies i akceptację Regulaminu. *